Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

100.000 στρατιώτες από πολυεθνική δύναμη θα αναπτυχθεί στο Ιράκ,για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ασαντ.

ΣΧΟΛΙΟ :    Oι αποφάσεις έχουν ληφθεί και είναι πλέον θέμα χρόνου η έναρξη του 3ου παγκοσμίου πολέμου.Τεράστια προσοχή στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις γιατί πριν ξεκινήσει ο πόλεμος αυτός ξέρουμε τι θα προηγηθεί με τους Μετανάστες και την οικονομικοπολιτική αστάθεια.       
Οι ΗΠΑ θα στείλουν περίπου 10.000 στρατιώτες στο Ιράκ για να παρέχουν υποστήριξη στην πολυεθνική δύναμη που θα αναπτυχθεί μαζί με άλλους 90.000 σταρτιώτες από χώρες του Κόλπου.Το σχέδιο ανακοινώθηκε στην Ιρακινήκυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Γερουσιαστή Τζον Μακ Κέην.Κατά την επίσκεψή του στις 27 Νοεμβρίου στον Ιρακινό 
πρωθυπουργό Haider Abadi που πλαισιονόταν από ανώτερους Ιρακινούς αξιωματούχους,ανακοίνωσε την απόφαση ,η οποία είναι «αδιαπραγμάτευτη».


«Εκατό χιλιάδες ξένοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των 90.000 από τη Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Ιορδανία, και 10.000 στρατιώτες από την Αμερική θα αναπτυχθούν σε δυτικές περιοχές του Ιράκέγραψε στην σελίδα του στο Facebook.
Πρόσθεσε ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε για το σχέδιο, αλλά μου είπαν ότι «η 
απόφαση έχει ήδη ληφθεί
Αυτός ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί για να πολεμήσει το Ισλαμικό κράτος(ISIS)και τα στρατεύμετα της Κυβέρνησης της Συρίας που ανήκουν στον πρόεδρο Ασαντ.Οι Αμερικανοί θα στηρίξουν την πολυεθνική δύναμη απότ τις Αραβικές χώρες ανάμεσα στις οποίες θα είναι η Αίγυπτος,η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.
Η περιοχή είναι έτοιμη για πόλεμο με δύοστόχους.Την καταστροφή του Ισλαμικού κράτους και την πτώση του Σύριου ηγέτη Ασαντ.Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η  Τουρκία  έχουν 
περιφερειακές στρατούς που μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτές τις αποστολές και τους στόχους 
που θέσαμε.Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα θα γίνει από την περιφέρεια. Θα πληρώσει ο Ασαντ για αυτόν τον πόλεμο,", πρόσθεσε.
Ηδη υπάρχουν 3.600 Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ,και 50 περίπου των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί από τον περασμένο μήνα ,για να λάβουν μέρος σε αποστολές μάχης που αφορούν διάσωση ομήρων και  δολοφονίες  ηγετών.Ο Λευκός Οίκος είναι επιφυλακτικός στο να δεσμεύσει 
 μια δύναμη μεγάλη στην περιοχή επειδή υπάρχει το οικονομικό κόστος αλλά και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές,που θα έχει και πολιτικές συνέπειες.Θα χαρακτηριστεί επίσης από τους αντιπάλους της Αμερικής, ως ακόμα μια δυτικήεισβολή στον αραβικό κόσμο.Το σχέδιο McCain-Graham ενέχει επίσης τον κίνδυνο για άμεση αντιπαράθεση μεταξύ αυτών των δυνάμεων και της Ρωσίας,η οποία βοηθά την κυβέρνηση Ασαντ.Η Βαγδάτη έχει τα δικά της συμφέροντασχετικά με την Τουρκική παρουσία στο έδαφός της,που τελικά δεν αποσύρθηκαν αυτές οι στρατιωτικές δυνάμεις,παρά τις διαμαρτυρίες του Ιράκ.   https://www.rt.com/news/325477-arab-army-iraq-plan/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου