Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί ο Ιορδάνης ποταμός γυρίζει και ρέει προς τα πάνω στα Θεοφάνεια;

 

Μερικές φορές τα θαύματα του Θεού αλλάζουν τους φυσικούς νόμους. Έτσι στα Θεοφάνεια, σε μια εορταστική προσευχή στον Ιορδάνη, ο πατριάρχης κατεβάζει τον σταυρό στο νερό τρεις φορές και την τρίτη φορά το νερό αρχίζει να βράζει, μετά γυρίζει πίσω και ρέει προς τα πάνω. Για να το αποδείξει αυτό, ρίχνει ένα στεφάνι στο ευλογημένο νερό, δεμένο στην κορυφή, για να δουν όλοι ότι το στεφάνι μεταφέρεται ανάντη. Αυτό το κάνει τρεις φορές για να πειστούν όλοι οι παρόντες ότι συμβαίνει ένα θαύμα, ο Ιορδάνης ρέει προς τα πάνω.


 

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν την ημέρα που ο Ιησούς Χριστός μπήκε στον Ιορδάνη για να βαφτιστεί εκεί από τον Ιωάννη. Ο Δαβίδ μίλησε για αυτό πολύ πριν από αυτό το πιο σημαντικό γεγονός, ή μάλλον 1000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού. Αυτό το προέβλεψε πίσω στους ψαλμούς του. Στον Ψαλμό 113, έγραψε: «Η θάλασσα είδε και έτρεξε, ο Ιορδάνης γύρισε πίσω» (Η θάλασσα είδε και έτρεξε, ο Ιορδάνης γύρισε πίσω) (Ψαλμ. 113: 3) Αυτός ο στίχος από τον ψαλμό προφέρεται στην υπηρεσία του Βάπτιση. Ο διάβολος εξαπατά έναν Χριστιανό με δόλο, ενσταλάσσοντάς του ότι αυτό που κάνει δεν είναι τρομερό, ο Κύριος θα το συγχωρήσει. Τότε, αντίθετα, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τον κάνει να απελπιστεί, αλλά για να τον σταματήσει, για να τον αποτρέψεις, διάβασε μια αποτελεσματική προσευχή, όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις.Κάνε το, φώναξε βοήθεια.Το κείμενό της βρίσκεται εδώ: https://t.me/molitvaikona/67 .

Μερικές φορές τα θαύματα του Θεού αλλάζουν τους φυσικούς νόμους.-3

Ο ίδιος ο Ιορδάνης σχηματίζεται από τη συμβολή τριών ποταμών που ρέουν από τις πλαγιές του όρους Ερμών, σύμφωνα με τα λόγια του Δαβίδ, αυτός είναι ο τόπος της ευλογίας του Θεού.

Εκβάλλει στη Νεκρά Θάλασσα. Νεκρός γιατί δεν υπάρχουν ζωντανά πλάσματα εκεί. Και θεωρείται η πιο αλμυρή θάλασσα στον κόσμο, γιατί η αλατότητά της είναι 10 φορές μεγαλύτερη από όλες τις άλλες.

Σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο Ιορδάνης είναι ένα πρωτότυπο του ανθρώπινου γένους.

Ξεκινά από εκείνο το βουνό Hemron, από το βουνό των ευλογιών του Θεού, παρεμπιπτόντως είναι το υψηλότερο σημείο του Ισραήλ. Δηλαδή, ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τα πάντα για σωτηρία. Υπάρχουν πολλές ευλογίες, όλα είναι άφθονα για να ζουν οι άνθρωποι μια πνευματική ζωή. Αλλά οι άνθρωποι, τόσο τότε όσο και τώρα, εξακολουθούν να έλκονται προς τα αμαρτωλά, ευτελή πράγματα, και υπό την επίδραση της λαχτάρας για αμαρτίες απομακρύνονται από τον Θεό.

Και όπως ένα ποτάμι χύνεται στη Νεκρά Θάλασσα, έτσι κι ένας άνθρωπος σιγά σιγά ολισθαίνει προς την πνευματική και ηθική υποβάθμιση, τον αμαρτωλό θάνατο των ανθρώπων.

Μερικές φορές τα θαύματα του Θεού αλλάζουν τους φυσικούς νόμους.-4

Οι άνθρωποι μπορούν να είναι χίλιες φορές υγιείς και δυνατοί, αλλά χωρίς τον Θεό είναι νεκροί. Γιατί όπως οι ασθένειες είναι θανάσιμες, έτσι και οι αμαρτίες είναι θανάσιμες.

Αν δεν αντιμετωπιστεί η φυματίωση, ο άνθρωπος πεθαίνει, όπως πεθαίνει η ψυχή του αν ζει χωρίς Θεό. Εάν η απληστία, η αγένεια, ο φθόνος, η μνησικακία και η κλοπή δεν αντιμετωπιστούν, τότε η ψυχή σίγουρα θα πεθάνει.

Ο τόπος μας είναι γεμάτος ανθρώπους με νεκρές ψυχές. Και τίποτα.

Αλλά όπως είπε ο ιερέας Konstantin Kamyshanov: «Μπορείτε να τους δείτε γιατί υποφέρουν όλη την ώρα - ακόμα και στη θάλασσα, ακόμη και σε όνειρο, ακόμη και στα γενέθλιά τους».

Όταν λοιπόν το νερό από τον Ιορδάνη πέφτει στη θάλασσα, το ψάρι αποκοιμιέται και πεθαίνει. Ομοίως, μέσα από μια αμαρτωλή ζωή, ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Θεό. Ότι στο τέλος γίνονται ανίκανοι να ακούσουν, να μάθουν την αλήθεια και να ακολουθήσουν τις εντολές του Θεού.

Παρεμπιπτόντως, η Νεκρά Θάλασσα είναι το χαμηλότερο σημείο στον κόσμο.

Η στάθμη του νερού σε αυτό πέφτει με τρομερό ρυθμό σχεδόν 1 μέτρο το χρόνο.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η ανθρωπότητα υποβαθμίζεται. Πνευματικά και ηθικά.

Όταν ο Ιησούς Χριστός μπήκε στον Ιορδάνη, το ρεύμα του γύρισε προς την αντίθετη κατεύθυνση και άρχισε να ρέει ανάντη. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος, έχοντας ενσαρκωθεί και γίνει άνθρωπος, δηλαδή μπαίνοντας στο ανθρώπινο γένος, έδωσε στους ανθρώπους τη δύναμη να ξεπεράσουν την αμαρτωλότητα και να αγωνιστούν για τον Θεό - να κολυμπήσουν ενάντια στο αμαρτωλό ρεύμα προς τον Θεό και τις ευλογίες Του. Για να αποδειχθεί ότι αυτό συνέβη, το θαύμα της στροφής του Ιορδάνη επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Οι άπιστοι λένε ότι ο Ιορδάνης στρέφει το ρεύμα του για φυσικά αίτια: ότι είναι μια συνηθισμένη δίνη ή δίνη που σχηματίζεται λόγω του γεγονότος ότι πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στο νερό εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι αλήθεια. Στο μέρος που είναι ευλογημένο το νερό, το ποτάμι είναι ήρεμο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο στο YouTube. Οι άνθρωποι μπαίνουν στον Ιορδάνη μόνο αφού γυρίσει τη ροή, δηλαδή αφού συμβεί ένα θαύμα, επομένως δεν μπορούν να είναι η αιτία για τη στροφή του ποταμού, και το είδος των δίνες που θα εμφανίζονταν όταν ο σταυρός βυθιστεί στο νερό δεν υπάρχουν στη φύση. .

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου