Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Τι θαύματα έκανε στη γη ο Αρχάγγελος Ραφαήλ; Και γιατί αποκαλείται «θεραπευτής των ανθρώπινων παθήσεων, οδηγός και ιατρός του Θεού»; Προσευχές.

Οι Αρχάγγελοι είναι πιο κοντά στον Θεό. Και ο βαθμός τους είναι ο υψηλότερος των Σεραφείμ. Το όνομα Ραφαήλ μεταφράζεται ως «βοήθεια, θεραπεία του Θεού από διάφορες ανθρώπινες ασθένειες». Ο Ραφαήλ είναι γνωστός για τα θαύματά του και ως γιατρός του Θεού και ως παρηγορητής στους θλιμμένους (Ταβ. 3:17, 12:15).


«Χάρη σε σας και ειρήνη από Αυτόν που είναι και ήταν και πρόκειται να έρθει, και από τα επτά πνεύματα που είναι μπροστά στον θρόνο Του», διαβάζουμε στην «Αποκάλυψη» του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Αποκ. 1:4)

Περί ο Αρχάγγελος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μοιάζει με νεαρό άνδρα, δεν αναφέρεται μόνο στην ίδια την Αγία Γραφή. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα ολόκληρο βιβλίο - ονομάζεται "The Book of Tobit". Και περιγράφει τα θαύματα που δημιούργησε ο Ραφαήλ για τον άνθρωπο.

Έτσι, μια μέρα βοήθησε τον γιο του δίκαιου Τωβίτ από τη Νινευή. Ο άνθρωπος ήταν καλός επιχειρηματίας και πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος. Μοίραζε τρόφιμα και ρούχα, ήταν ελεήμων και συμπεριφερόταν στους ανθρώπους με κατανόηση. Και μάλιστα έθαψε τους νεκρούς με δικά του έξοδα.
Ας σημειωθεί ότι ο Τωβίτ και η οικογένειά του έζησαν κατά τη βασιλεία του Σενναχερίμ, ενός από τους πιο ύπουλους και σκληρούς ηγεμόνες. Εμφανιζόμενος ως άγριος δήμιος, ανάγκασε τους δίκαιους ανθρώπους να τραπούν σε φυγή φοβισμένος. Ο Τόμπιτ κρύφτηκε επίσης. Και ενώ τον αναζητούσαν, οι άνθρωποι έκλεψαν όλη του την περιουσία.

Τότε ο Tobit αποφάσισε να στείλει τον γιο του Tobius για να εισπράξει χρήματα από έναν από τους οφειλέτες. Διώχνοντάς τον μαζί με τον ταξιδιώτη, είπε:

« Είθε ο Θεός να κάνει το δρόμο σας ευτυχισμένο και ο άγγελός Του να σας συνοδεύει».

Όμως ο ίδιος ο γέρος ανησύχησε τόσο πολύ που εκείνο το βράδυ ανέπτυξε μια αρρώστια με τα μάτια του.
  • Τότε ο ίδιος νεαρός και σοφός Αρχάγγελος Ραφαήλ βρέθηκε δίπλα στον γιο του. Αν και κανένας από τους ανθρώπους δεν το κατάλαβε αυτό.

Σύντομα ο Tobias έπιασε ένα ψάρι στο δρόμο, το οποίο ο Raphael συνέστησε να μην πετάξει και να ψήσει. Και φύλαξε την καρδιά, το συκώτι και τη χολή για τον πατέρα, για να βγει το αγκάθι. Κοιτώντας μπροστά, θα πω ότι αυτό ακριβώς συνέβη.

Όσο για τους ταξιδιώτες, όταν έφτασαν στην επιθυμητή πόλη, σταμάτησαν στο Raguel. Και, όπως αποδείχθηκε, η κόρη του βασανίστηκε από το κακό πνεύμα Ασμοδαίο. Το κορίτσι παντρεύτηκε 7 φορές. Και τις 7 φορές που οι σύζυγοι πέθαναν την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Τότε ο Ραφαήλ κάλεσε τον Τοβία να γίνει ο όγδοος σύζυγος της άτυχης Σάρας. Μετά από πολύ καιρό προσευχής μαζί, το ζευγάρι έγινε τελικά ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Όταν ο Ραφαήλ εισέπραξε με επιτυχία το χρέος, πήγαν όλοι μαζί στον πατέρα του. Στο σπίτι, ο Τοβίας άλειψε τα μάτια του πατέρα του με χολή ψαριού και θεραπεύτηκε.

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που συνέβη στον γιο του Tobit, ο οποίος έφυγε για χρήματα και επέστρεψε και με τα χρήματα και τη γυναίκα του. Και θεράπευσε και τον πατέρα του.


 

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αποχωριστείς τον καλό ταξιδιώτη. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, πατέρας και γιος του πρόσφεραν το μισό της περιουσίας, αλλά εκείνος απάντησε:

«Είναι σωστό να κρατάμε το μυστικό ενός βασιλιά, αλλά είναι αξιέπαινο να διακηρύττουμε τα έργα του Θεού. Κάνε το καλό και το κακό δεν θα σου συμβεί. Καλύτερα είναι τα λίγα με τη δικαιοσύνη παρά τα πολλά με την αδικία. Καλύτερα να δίνεις ελεημοσύνη παρά να μαζεύεις χρυσάφι.

Δεν θα σου κρύψω τίποτα. Όταν εσύ, Tobit, και η νύφη σου η Σάρα προσευχηθήκατε, έκανα τις προσευχές σας ενώπιον του Αγίου. και όταν έθαψες τους νεκρούς, ήμουν μαζί σου. Και έτσι ο Κύριος με έστειλε να γιατρέψω εσένα και τη νύφη σου.

Είμαι ο Ραφαήλ, ένας από τους επτά αγγέλους που προσφέρουν τις προσευχές των αγίων στον Θεό." Πατέρας και γιος έπεσαν στο έδαφος φοβισμένοι. Ο Ραφαήλ είπε: Μη φοβάστε, αλλά ευλογείτε τον Θεό για πάντα. Με το θέλημά Του ήρθα. Τώρα Ανεβαίνω σε Εκείνον που με έστειλε Γράψε να κλείσω όλα όσα σου συνέβησαν».

Τροπάριο προς τα Ουράνια Τάγματα του Αιθέριου, τόνος 4

Ουράνιοι στρατοί των Αρχαγγέλων, αδιάκοπα προσευχόμαστε σε εσάς, ανάξιοι, να μας προστατέψετε με τις προσευχές σας κάτω από τη σκέπη των φτερών της άυλης δόξας σας, φυλάσσοντας μας, που πέφτουμε επιμελώς και φωνάζουμε: «Λύστε μας από τα δεινά, όπως ο ηγέτες των Ανώτατων Δυνάμεων!».

Κοντάκιον προς τα Ουράνια Τάγματα του Αιθέριου, ήχος 2

Και οι Αρχάγγελοι του Θεού, δούλοι της Θείας δόξας, αρχηγοί αγγέλων και μέντορες ανθρώπων, ζητούν ό,τι είναι χρήσιμο σε εμάς και μεγάλο έλεος, ως οι ασώματοι Αρχάγγελοι.

Προσευχή στον Αρχάγγελο Ραφαήλ

Ω, μέγας άγιος Αρχάγγελος Ραφαήλ, στάσου μπροστά στον θρόνο του Θεού! Με τη χάρη που σου δόθηκε από τον παντοδύναμο Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, θεράπευσες τον δίκαιο σύζυγο Τωβίτ από σωματική τύφλωση, και έσωσες τον γιο του Τωβία από ένα κακό πνεύμα.si. Προσεύχομαι παράνομα σε μένα, με ξυπνάω οδηγό για τη ζωή μου, προστατεύω τον εχθρό από κάθε κακία και αθώο, θεραπεύοντας τη σπαρακτική μου και τηλεφωνώ περισσότερο την ασθένεια, τη ζωή μου για να μετανοήσω στο Γκρέσεχ και στη δημιουργία αυτών των θεμάτων. Ω, μεγάλος άγιος Ραφαήλ ο Αρχάγγελος! Άκουσε τον λιγότερο αμαρτωλό που προσεύχεται σε σένα και χάρισέ μας σε αυτή και στη μελλοντική ζωή να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε τον κοινό μας Δημιουργό στους ατελείωτους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Μεγαλείο στα Ουράνια Τάγματα του Αιθέριου

Σε μεγαλώνουμε,/ Αρχάγγελοι και Άγγελοι,/ και όλα τα στρατεύματα,/ Χερουβείμ και Σεραφείμ, // δοξάζοντας τον Κύριο.

Μην ξεχνάτε τους αγίους και τους φύλακες αγγέλους σας, φίλοι! Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην τα παρατάς! Να είστε χαρούμενοι και υγιείς!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου