Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!



  Στο τόπο όπου το Νοιάζομαι και ο Μακεδνός έχουν προτείνει την δημιουργία του μοναδικού στον κόσμο Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (δείτε εδώ), στο περίφημο βασιλικό Παλατάκι της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, θα γίνει η πιο συγκινητική στην σύγχρονη ιστορία Αγρυπνία! Γιατί θα είναι μια Αγρυπνία για την Αγια-Σοφιά και την Κωνσταντινούπολή μας, που όλοι σχεδόν έχουν ξεχάσει!


  Μα η Εκκλησία, η μάνα του Γένους ακοίμητη και ανύσταχτη ανοίγει και πάλι πρωτοπόρα τον μεγάλο δρόμο! Τον δρόμο και τρόπο, που ξέρει όσο κανείς, ότι μπορεί να τα προλάβει και να τα ανατρέψει όλα, γιατί είναι ο δρόμος που δεν ακουμπά σε ξένους ηγέτες, προσωπεία και υποσχέσεις, αλλά στον ίδιο τον θρόνο του Παντοκράτορα Χριστού! Περιτριγυρισμένο από τις θερμές, μητρικές ικεσίες, το μαφόριο και την Σκέπη της Παναγιάς! Και το πελώριο, πύρινο σπαθί του Ταξιάρχη και Αρχιστρατήγου Μιχαήλ!

  Εκείνους θα ικετεύσουμε. Όλοι μαζί αδελφωμένοι οι Έλληνες, με μόνη σημαία τη γαλανόλευκη και τον δικέφαλο βυζαντινό μας αετό!


  Θα προσευχηθούμε, θα γονατίσουμε, θα Κοινωνήσουμε, θα ενωθούμε με τον Κύριο της δόξης και θα αναστηθούμε επιτέλους ξεμαρμαρωμένοι από το μακροχρόνιο μαρμάρωμά μας!

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ

 Η επαινετέα πρωτοβουλία ανήκει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, πνευματικό τέκνο και χειροτονία του αγίου Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη!


  Η μεγάλη υπέρ της Αγια-Σοφιάς μας Αγρυπνία, θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 μ.Χ., από τις 20.30 το βράδυ έως τις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, στον όμορφο, γαλήνιο και βασιλικό κήπο του μικρού Παλατιού (Κυβερνείου), πλάι στη θάλασσα και μάλιστα στο Εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (κτητόρων της Κωνσταντινούπολης) στο βασιλικό προαύλιο!


  Φυσικά η ημερομηνία της Αγρυπνίας δεν είναι τυχαία, καθώς την επομένη, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει πως θα μετατρέψουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Αγια-Σοφιά μας σε Τζαμί, με ό,τι θλιβερό αυτό συνεπάγεται!

  Γι΄ αυτό και η εμπειρία της Αγρυπνίας θα είναι μοναδική! Το Βυζάντιο θα ζωντανέψει και πάλι. Όλοι μας ζωντανεύουμε πάλι! 

  Οι καιροί πλησίασαν. Η Ρωμιοσύνη ανασταίνεται. 

noiazomai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου