Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Οι δύο πασχαλιές «σβήνουν» την Τουρκία – Μέγα δέος με προφητεία του γέροντα Παΐσιου και του Αγίου Κοσμά Του Αιτωλού.


232a13_profiteia
Οι προφητείες από τα χείλη χαρισματικών και φωτισμένων αγίων σχετικά με τις συγκλονιστικές εξελίξεις που θα επιφέρει στο μέλλον η απόφαση της Τουρκίας, ανατριχιάζουν.
Όπως προκύπτει από αυτές, η Τουρκία δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βγει κερδισμένη από τη δόλια απόφασή της για την Αγία Σοφία. Ίσα ίσα, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη δική της καταστροφή, καθώς η γειτονική χώρα εδώ και αρκετό καιρό βάλλει με κάθε δυνατό τρόπο και σε πολλά μέτωπα κατά της Ελλάδας.
Από την πρώτη στιγμή που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την απόφαση για την Αγία Σοφία, στα αυτιά των πιστών που ακολουθούσαν στενά τον γέροντα Παΐσιο αντηχεί μια φράση του σχετικά με το μέλλον της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ:
«Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί, θα περάσει σε ελληνικά χέρια» είχε πει ο διορατικός γέροντας, που έφυγε από τη ζωή -διόλου τυχαία- σαν χθες, στις 12 Ιουλίου του 1994, και ανακηρύχτηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2015!
Επίσης ο άγιος που όσα συγκλονίζουν αυτές τις μέρες τη χριστιανοσύνη και τον πολιτισμένο κόσμο συνέπεσαν με την ημέρα της γιορτής του είχε μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να κάνουν πραγματικότητα τη γνωστή ρήση «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι».
«Η ώρα να πάρουμε την Πόλη… δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος. Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σε εμάς… Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη, διότι είναι ένα έθνος το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θα περπατάς για να συναντήσεις εκεί άνθρωπο» είχε προφητέψει ο γέροντας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναφορά του στη Ρωσία είναι απόλυτα σωστή και, όπως φαίνεται, καθόλου τυχαία. Η τουρκική πρόκληση με την Αγία Σοφία έχει εξοργίσει πολύ τους Ρώσους, οι οποίοι δηλώνουν εδώ και πολύ καιρό ότι ο ναός θα επιστρέψει στα χέρια των ορθοδόξων. Μήπως, πλέον, γίνονται ορατά τα σημάδια που δείχνουν ότι ωριμάζουν οι συνθήκες γι’ αυτή τη μετάβαση;
Μιλώντας μια άλλη φορά για τον ρόλο της Ρωσίας ο γέροντας Παΐσιος είχε προφητέψει:
«Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί. Και μάλιστα με τη βοήθεια όχι μόνο των Ρώσων και των ιδικών μας δυνάμεων, αλλά και ανθρώπων που κρύβονται πίσω από κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται στην Αμερική! Αυτοί, για διαφόρους λόγους, θέλουν τον διαμελισμό της Τουρκίας». Μάλιστα, για τους Ρώσους είχε τονίσει ότι «θα είναι τα μοναδικά αδέλφια μας, οι σύμμαχοί μας ενάντια στους Τούρκους».
Συγκλονιστική είναι και μια ανάλογη προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία συνδέεται στενά και με την πανδημία του κορονοϊού. Ο γέροντας είχε πει ότι το «ποθούμενον», δηλαδή η ανάκτηση της Αγίας Σοφίας από τους Ελληνες, και η λειτουργία που θα τελεστεί σε αυτήν, «θά ἔρθη ὅταν θα ‘ρθοῦν δύο Πασχαλιές μαζί».
Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά εξαιτίας του ιού που οδήγησε στη λήψη μέτρων προστασίας στα οποία συμπεριλαμβανόταν το κλείσιμο των εκκλησιών, έγινε δύο φορές Ανάσταση! Η μία έγινε κανονικά τα ξημερώματα της 18ης Απριλίου και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η άλλη, την οποία μπορούσαν να παρακολουθήσουν και πιστοί, έγινε στις 26 Μαΐου! Πολλοί, λοιπόν, ήταν εκείνοι που συνέδεσαν τα γεγονότα και αναλογίστηκαν την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Ο γέροντας του Γένους είχε αναφερθεί επίσης και σε μια τρομερή μάχη που θα γίνει στην Πόλη, εννοώντας την Κωνσταντινούπολη. «Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα πλέξει (κολυμπήσει) το βουβαλομούσχαρο (μοσχάρι βουβάλας) στο αίμα». Είχε πει, μάλιστα, ότι σε αυτή τη μάχη νικητής θα βγει το ξανθό γένος, το οποίο κατά πολλούς αντιστοιχεί στους Ρώσους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι έχουν μελετήσει τις προφητείες που έχουν γίνει από πεφωτισμένους γέροντες και αγίους σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γνωρίζουν ότι αναφέρονται σε μια σειρά από γεγονότα που μέλλει να λάβουν χώρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που προαναφέρθηκε, η καταστροφή της Τουρκίας και η εξαφάνισή της από τον χάρτη και η παράδοση στους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης και των άλλων «χαμένων πατρίδων».
Ο εκκλησιαστικός κόσμος καταδικάζει την πράξη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Τη θλίψη του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εκφράζει σύσσωμος ο εκκλησιαστικός κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει τα βέλη του στην Τουρκία, προειδοποιώντας ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας δεν θα χάσει την αξία του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσβολή» και «ύβρη», που δεν αφορά μόνο την Ορθοδοξία και τη χριστιανοσύνη, αλλά όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε πως «η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί».
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του για τη μετατροπή του πιο ιστορικού χριστιανικού μνημείου της Ανατολής σε τζαμί.
«Η Τουρκία έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο ”αγκάθι” στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών» τόνισε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική.
«Καταργώντας την Αγία Σοφία ως μνημείο, η Τουρκία κλείνει το παράθυρο που ο Ατατούρκ άνοιξε στον κόσμο» αναφέρει σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. Σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει ότι «τα συνταρακτικά νέα σχετικά με την Αγία Σοφία ελπίζουμε να μη σηματοδοτούν την επιδείνωση της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας».
Σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, κάνοντας λόγο για μια τραγική απόφαση, που «μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές ιστορικές πτυχές». Τη λύπη και την αγανάκτησή του για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας εκφράζει και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ κάνοντας λόγο για «βαθύτατη παραβίαση της θρησκευτικής αναφοράς μας, της καταγωγής και του οικουμενικού πολιτισμού μας».
Σκληρή γλώσσα για τους Τούρκους χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, χαρακτηρίζοντάς τους «απολίτιστους» και «άξεστους». Επίσης, τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να μειώσει την αξία της Αγίας Σοφίας, που για δέκα αιώνες βρισκόταν στο επίκεντρο όλου του χριστιανισμού.
Τέλος, σε αποφάσεις, που, ενώ σε ορισμένους φαίνονται γενναίες, στην πραγματικότητα αποδεικνύουν μικροψυχία, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και θρησκευτικό φανατισμό, γι’ αυτό γράφονται στην Ιστορία με μαύρα γράμματα, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου