Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Η Αγιά Σοφιά είναι πια τζαμί! Παράσταση για ένα ρόλο του Ερντογάν – Κήρυγμα με κατάρες και Οθωμανικά Ξίφη.

σοφία
«Η Αγιά Σοφιά είναι πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας», είπε ο Ερντογάν. Μετά την προσευχή πήγε στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή. Όλο το σόου που έστησε αυτή την μαύρη ημέρα για τον χριστιανισμό.


Δυόμιση ολόκληρες ώρες κράτησε το σόου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά με πρωταγωνιστή τον ίδιο και όχι το μνημείο που «άλωσε» με το έτσι θέλω μετατρέποντάς το σε τζαμί.
Το σκηνικό που έστησε ήταν μελετημένο από την αρχή μέχρι το τέλος με τον ίδιο να είναι στο επίκεντρο αλλά και τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας του που έπαιξαν μαζί του στην

καλοστημένη παράσταση, η οποία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του Σουλτάνου στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή. Εκεί, χαρακτήρισε την Αγιά Σοφιά πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας και είπε ακόμα: «Όπως ενημερώθηκα 350.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την προσευχή της Παρασκευής». Ο Ερντογάν ευχαρίστησε το δικαστικό σύστημα (σ.σ. το οποίο ελέγχει απόλυτα) και είπε επίσης: «Το γεγονός οτι επαναφέραμε την Αγιά Σοφιά στην αυθεντική της μορφή με μεγάλη προσπάθεια ικανοποίησε την λαχτάρα του έθνους μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην Αγιά Σοφιά λίγα λεπτά μετά τις 12 και αποχώρησε στις 14.30. Αυτές τις 2,5 ώρες τις πέρασε γονατιστός και προσευχόμενος με την μεγάλη προσευχή να ξεκινά στη μία το μεσημέρι και με τον Ανώτατο Ιμάμη Ερμπάς με ένα Οθωμανικό Ξίφος στο χέρι να κηρύττει το μίσος και να εκπληρώνει το όνειρο της κατάκτησης της Αγιάς Σοφιάς.

Ο συμβολισμός ήταν τεράστιος καθώς η Αγία Σοφία είχε κατακτηθεί με το ξίφος.


Ο Ερντογάν διάβασε και ο ίδιος στίχους από το Κοράνι και έβγαλε την μάσκα με την οποία υποκριτικά είχε μπει στο ναό.

Την ίδια ώρα έξω από το ναό χιλιάδες μουσουλμάνοι προσεύχονταν μαζί με τον ηγέτη τους με τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα επάνω τους.

Μια ημέρα θλίψης για τον χριστιανικό κόσμο που είδε τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τους υποστηρικτές του να εκπληρώνουν τα νεοοθωμανικά τους όνειρα με την κατάκτηση ενός μνημείου που ούτως ή άλλως τους ανήκε.

Ο Ανώτατος Ιμάμης Αλί Ερμπάς άλλωστε στο κήρυγμα που έκανε από άμβωνος κρατώντας το οθωμανικό ξίφος τα είπε όλα σε λίγες λέξεις.
Με κατάρες λοιπόν και απειλές γράφτηκε σήμερα μια από τις πιο μελανές ημέρες στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.
dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου