Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Άγιον Όρος - Μετά την εξομολόγηση!

Άγιον Όρος - Μετά την εξομολόγηση!Στις Καρυές του Αγίου Όρους, κοντά στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου βρίσκεται το κελί του π. Παϊσίου, του μαθηματικού. Ο άγιος Παΐσιος στα τελευταία χρόνια της ζωής του, λόγω της ασθενείας του, συνήθιζε όταν έβγαινε στον κόσμο, να πηγαίνει το βράδυ στο κελί του π. Παϊσίου και την επομένη το πρωί, να πηγαίνει στις Καρυές για να πάρει το λεωφορείο. Έτσι μοίραζε στα δύο την απόσταση από την Παναγούδα έως τις Καρυές! Επίσης όταν πλησίαζε προς το τέλος  και ήταν στο νοσοκομείο, είχε πει στον π. Παΐσιο να του ετοιμάσει ένα δωματιάκι στο κελί αυτό του "Ευαγγελισμού", για να τον γηροκομήσει στα τελευταία του και να του ετοιμάσει επίσης και τον τάφο του! Πήρε όμως όπως φαίνεται πληροφορία από τον Θεό να μην επιστρέψει στο Άγιον Όρος και έτσι έμεινε για να ταφεί στο μοναστήρι της Σουρωτής! 
 Στο κελί αυτό του " Ευαγγελισμού", μία φορά, ήρθε ένας μοναχός με μια παρέα από προσκυνητές για να δουν τον ιερομόναχο Παΐσιο. Τον μοναχό αυτόν είχε θεραπεύσει κάποτε ο άγιος Παΐσιος, όταν ήταν ακόμη λαϊκός, γιατί από την γέννησή του δεν είχε μιλήσει! Όπως καθόμασταν στο μπαλκονάκι του κελιού, βγήκε από το κελί ένας προσκυνητής, ο οποίος μόλις είχε εξομολογηθεί! Τότε ο μοναχός που συνόδευε τους προσκυνητές τούς είπε:' Δείτε πώς είναι το πρόσωπο του ανθρώπου που έκανε καθαρή εξομολόγηση"!!! Και πράγματι το πρόσωπο αυτού του αδερφού "έλαμπε"! 
 Αυτή είναι και η ανεκτίμητη προσφορά του Αγίου Όρους, στον σημερινό κόσμο! Χιλιάδες προσκυνητές εξομολογήθηκαν στον άγιο αυτό τόπο, μετέφεραν την ευλογία στις οικογένειές τους και βαδίζουν σήμερα την οδό της μετανοίας και της σωτηρίας της ψυχής τους!
 Ας έχουμε την ευχή όλων των Αγιορειτών αγίων, αλλά και την ευχή όλων των αγωνιζόμενων Αγιορειτών πατέρων! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου