Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΑΔΥΝΑΤΟΝ – Θα βάλουν το «ομφάλιον» κάτω από το χαλί;

ΑΔΥΝΑΤΟΝ – Θα βάλουν το «ομφάλιον» κάτω από το χαλί;

To «ομφάλιον», το κέντρο της Γης, το σημείο όπου ελάμβανε χώρα η στέψη των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, κάτω από το στρωμένο τυρκουάζ χαλί, κατά την Παρασκευή 24 Ιουλίου, όταν θα λάβει χώρα η μουσουλμανική προσευχή. Τις πληροφορίες μεταφέρει προς το αναγνωστικό κοινό η ηλεκτρονική έκδοση της Miliyet και αναδημοσιεύει η τουρκική έκδοση του Πρακτορείου Sputnik.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τελική είναι η απόφαση για τη χρησιμοποίηση υπερμεγέθους «σιδηροδρομικής» κουρτίνας, η οποία μέσα στη διάρκεια ενός λεπτού θα καλύψει την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Ιησού Χριστό, αλλά και τους αγγέλους στις βάσεις του τρούλου. Η ίδια διαδικασία του κουμπιού και της κουρτίνας θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που πραγματοποιείται το ναμάζι (η υποχρεωτική προσευχή που πραγματοποιείται από τους μουσουλμάνους πέντε φορές την ημέρα), κατόπιν ανοίγοντας και πάλι για τους τουρίστες.

Σε περίπτωση που το «ομφάλιον» καλυφθεί με χαλί και διαπιστωθεί κάτι τέτοιο κατά την τηλεοπτική μετάδοση της Παρασκευής, θα πρόκειται για κατάφορη βαρβαρότητα μέσα στα χρονικά του παγκοσμίου πολιτισμού και η αρχή της υλικής καταστροφής και ηθικής προσβολής ενός εκ των κυριότερων εκθεμάτων στον εσωτερικό χώρο της Αγίας Σοφίας, το οποίο και κανείς δεν μπορούσε να πατήσει μέχρι τα σήμερα, διότι περιτριγυρίζονταν από τις ειδικές, προστατευτικές κολόνες που απαγόρευαν το βήμα εμπρός. Το επιχείρημα που διακινείται ότι το χαλί θα αποτελείται από δύο στρώματα και άρα δεν εκθέτει σε κίνδυνο τα δάπεδα της Αγίας Σοφίας, επιστρέφεται ως απαράδεκτο.

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου