Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι ξηλώνουν τα χριστιανικά σύμβολα – Άκαρπη η διπλωματία!

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

 Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στην Τουρκία για να είναι όλα έτοιμα, για την Παρασκευή 24 Ιουλίου, την ημέρα της μεγάλης ισλαμικής φιέστας και πρώτης προσευχής στην Αγία Σοφία ως τζαμί.
Υπό την συνεχή εποπτεία του Αλί Ερμπάς ο οποίος, είναι ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων οι Τούρκοι καλούνται να “ικανοποιήσουν” τον Σουλτάνο τους, δίχως κανένα περιθώριο λάθους.
Μεγάλο “πονοκέφαλο” για τους Τούρκους προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η κάλυψη των χριστιανικών συμβόλων και ψηφιδωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο σε συνέντευξή του στο κανάλι Α Χαμπέρ, όλα τα σπάνια ψηφιδωτά, εσωτερικά του ναού, τα μωσαικά και οι αγιογραφίες θα καλυφθούν είτε με μια ειδική κουρτίνα, είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και θα συσκοτιστούν με την χρήση φωτός.
Ωστόσο , ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι διέψευσε ότι τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με λέιζερ ή με φώτα “Ποτέ δεν εξέτασε το υπουργείο μας μελέτη κάλυψής τους με λέιζερ ή με φώτα”. Ερωτηθείς σε εάν θα καλυφθούν έστω με κουρτίνες τα μωσαϊκά, είπε: “Περιμένετε την 24η Ιουλίου. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ούτε λέιζερ, ούτε φως θα είναι, αυτό είναι σαφές”. Ακόμη και σε αυτό μας εμπαίζουν οι Τούρκοι.
Πάντως, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας ότι τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα πρέπει να καλυφθούν με κουρτίνες ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος συσκότισής τους.
Η προφητεία και η “άκαρπη” διπλωματία!
Το γελοίο στην όλη υπόθεση, είναι η προφητεία των Τούρκων, ότι μαζί με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα μπεί τέλος στην κατάρα του Μωάμεθ του Πορθητή, σύμφωνα με την οποία η κατάρα του Αλλάχ και των αγγέλων θα πέσει πάνω σε εκείνους που χρησιμοποιούν την Αγία Σοφία πέρα του σκοπού για την οποία εκείνος την έταξε.
Και δημιουργείται το ερώτημα: Ποιος Μωάμεθ και ποια κατάρα; Ας μάθουν λοιπόν στην Τουρκία ότι η Αγιά Σοφιά είναι το σύμβολο του Χριστιανισμού και να αφήσουν την γελοία προπαγάνδα. Μας μιλάνε για σεβασμό, την στιγμή που οι ίδιοι μας προσβάλλουν.
Δυστύχως, για ακόμη μια φορά η Ελλάδα έχασε. Ο Σουλτάνος απέναντι σε όλους απέδειξε με περίσσιο θράσος ότι περνάει το δικό του. Από την άλλη πλευρά, εμείς ως Ελλάδα, για ακόμη μια φορά παίξαμε άμυνα και με δηλώσεις του τύπου “θα ζητήσουμε κατάλογο από την ΕΕ με μέτρα για την τουρκική προκλητικότητα”, ούτε τον μεσημεριανό ύπνο του Σουλτάνου δεν χαλάνε. Αναφερόμαστε στην ίδια ΕΕ που επιτρέπει εδώ και χρόνια τις αερομαχίες στο Αιγαίο; Που επιτρέπει την παράνομη διέλευση συνόρων στον Έβρο και τα νησιά από τους παράνομους μετανάστες;

Η Παναγία και ο Χριστός θέλουν λεβέντες και όχι… κότες!!! Εσείς πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Ερντογάν; Μόνο οι άμεσες κυρώσεις στην οικονομία θα τον αναγκάσουν να γονατήσει…
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου