Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Και να δείτε που για το...καλό μας, μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Έρευνα της "Κ": Αντιδράσεις πιστών για τις "κλειστές" Εκκλησίες ...
Έρχεται Δεκαπενταύγουστος αλλά.... προηγήθηκαν οι τουρίστες
Διάβασα ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που αφορούν τους ναούς, παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου. 
Δηλαδή τα κενά καθίσματα, οι αποστάσεις, ο περιορισμένος αριθμός πιστών κ.τ.λ.

Την ίδια ώρα καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, οι τουρίστες "μπάτε σκύλοι αλέστε κι' αλεστικά μην δίνετε" μας επιβαρύνουν καθημερινά με περίπου 20 κρούσματα, και όλα τα άλλα που λέγονται "να λειτουργήσει ο τουρισμός" επιτρέπονται . 
Φυσικά όλοι θέλουμε να λειτουργήσει ο τουρισμός αλλά εφόσον γίνεται δίχως επιβάρυνση της δημόσιας υγείας και χωρίς να δημιουργούνται προϋποθέσεις να μας ξανακλείσουν σπίτι και να ξαναδώσουν καμιά εικοσαριά εκατομμύρια για να διαφημίζουν "μένουμε σπίτι" και να χτυπιούνται οι πληρωμένοι Ευαγγελάτοι και οι λοιποί για τον παπά που κοινωνεί και για τους πιστούς που χαιρέτισαν Επιτάφιο....
Ο τουρισμός λοιπόν να λειτουργήσει....Για τις εκκλησιές όμως είχαν φόβο και τρόμο να μην λειτουργήσουν, να μην κάνουμε Πασχαλιά γιατί ο ιός κολλάει στο ναό ,ενώ στα συντριβάνια του Μπακογιάννη σκιάζεται ο ιός και φεύγει....
Επίσης στα πανηγύρια (όπου χορεύει και ο βουλευτής της Ν.Δ.) ιός δεν υπάρχει και γενικώς σε ό,τι δεν είναι ναός, παπάς, θεία κοινωνία και αγιωτικό ο κορονοϊός δεν υφίσταται.
Δεν ξέρω τι λένε οι εδικοί γιαυτό το παράξενο φαινόμενο και πώς ερμηνεύονται οι... εκλεκτικές προτιμήσεις αυτής της παράξενης αρρώστιας! 
Θυμήθηκα τώρα εκείνον τον Μόσιαλο που έλεγε κατά της θείας κοινωνίας...Πού χάθηκε αυτός ο σπουδαίος επιστήμονας, τώρα που θέλουμε να τον ρωτήσουμε αν π.χ. επιτρέπεται να ακούγεται στα στριμωξοπανηγύρια το άσμα της Γωγούς Τσαμπά "Δεν σου κάνω τον άγιο". Μην τυχόν και ο "άγιος" προσελκύσει τον ιό, λέμε. Αναφερόμαστε δε στην εν λόγω καλλιτέχνιδα διότι αυτή ήδε (εκ του άδω=τραγουδώ)στο πανηγύρι που ήταν "πατείς με, πατώ σε".
Πού είναι ο κ. Χαρδαλιάς που μας μάλωνε κάθε απόγευμα (αν και είμαστε έγκλειστοι), να χαστουκίσει τώρα τους κορονο-τουρίστες.
Τελικά η μόνη σωστή είναι η Κεραμέως η οποία "φροντίζει" τα του "θρησκευτικού τυπικού" διότι σου λέει η γυναίκα "δεν πάνε να χαθούν οι χαμένοι στις θάλασσες και τ' ακρογιάλια και στα πέριξ μπαράκια και γλέντια...οι πιστοί να σωθούν!!!"
Και να δείτε που για το...καλό μας (δάκρυ Τσιόδρα εδώ), μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!
Και θα βγουν και οι διοικούντες την Εκκλησία να πουν εν χορώ " για το καλό μας, η καλή πολιτεία το κάνει". 
Ευτυχώς που εμείς ζήσαμε τις εξαιρέσεις και μας ανέπαυσαν. Δόξα τω Θεώ που δεν είναι όλοι ζεμένοι στο ίδιο κάρο αλλά υπάρχουν και αυτοί που καλπάζουν ελεύθερα, δυνατά και ριψοκίνδυνα και ξεπεζεύουν μόνο μπροστά στον Θεό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου