Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

24η Ιουλίου: Σε… Χόλιγουντ θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν – Ραγδαίες εξελίξεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Επισπεύδονται οι προετοιμασίες των Τούρκων για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με την 24η Ιουλίου 2020 να αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία όπου το Χριστιανικό εμβληματικό σύμβολο θα χρησιμοποιηθεί από τους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Στο “πανηγύρι” που ετοιμάζει ο Σουλτάνος δεν θα προσκληθούν περισσότερα από 1.000 άτομα για προσευχή εσωτερικά του ναού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και η χωρητικότητα της Αγίας Σοφίας είναι της τάξης των 4.000 ατόμων. Ωστόσο, χιλιάδες Μουσουλμάνοι αναμένεται να προσευχηθούν από έξω. Λίγο η ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, λίγο το prestige του Ερντογάν… καταλαβαίνετε θα πρέπει να δείχνουν πολλοί και ευχαριστημένοι από τον Σουλτάνο τους,  ο οποίος πραγματοποίησε το όνειρο τους.

Η φιέστα… φιέστα και η προπαγάνδα… προπαγάνδα!

Τι και αν η οικονομία της Τουρκίας δεν βρίσκεται στα καλύτερα της, με την φτώχεια και την ανεργία να  βαθαίνει όλο και περισσότερο το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων; Η φιέστα… είναι φιέστα! Φανταστείτε τι θα κάναμε και εμείς εαν παίρναμε πίσω την Πόλη. Από την μία πλευρά είναι λογικό να πανηγυρίζουν. Από την άλλη όμως οι Τούρκοι αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα 600 χρόνια της αυτοκρατορία τους – τρομάρα τους-, δεν έχουν καταφέρει να χτίσουν τίποτα. Ακόμη και το Μπλέ Τζαμί που έχτισαν δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την μεγαλοπρέπεια της Αγίας Σοφίας.

Ο διακαής τους πόθος ήταν να ξεπεράσουν την Αγία Σοφία. Αφού δεν μπόρεσαν να το κάνουν τόσα χρόνια, στράφηκαν σε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, στο “αλισβερίσι”. Μόνο που στην συγκεκριμένη αγοραπωλησία ως Χριστιανοί δεν κερδίσαμε τίποτα απολύτως. Αντιθέτως, παραδώσαμε την Αγία Σοφία αμαχητί στους Τούρκους.

Επιστροφή στο σήμερα

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η κρατική ΤRΤ θα μεταδίδει ζωντανά την προσευχή της Παρασκευής κάθε βδομάδα από την Αγία Σοφία.  Ενώ επίσης αναφέρεται ότι, στις 29 Μαΐου, κατά την επέτειο της Άλωσης, ο Ερντογάν σχεδιάζει να προσκαλέσει ηγέτες ισλαμικών κρατών για τους εορτασμούς για την Άλωση στην Αγία Σοφία.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου