Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Π. Σεραφείμ Ρόουζ: «Σημεία του τέλους του κόσμου»

Προφητικοί λόγοι Αγίων και Πατέρων περί των εσχάτων ημερών του ...

Ο π. Σεραφείµ, στην τελευταία διάλεξή του, «Βιώνοντας την Ορθόδοξη παγκόσμια άποψη», που έδωσε στο Θερινό Προσκύνημα το 1982, µόνο τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, μίλησε για τα σημεία του τέλους του κόσμου:

 «Η ανωμαλία του κόσμου. Ποτέ δεν έχουν γίνει βεβαίως αποδεκτές τέτοιες παράξενες και αφύσικες εκδηλώσεις και συμπεριφορές όπως στις ημέρες μας. Εξετάστε μόνο τον κόσμο γύρω σας: τι υπάρχει στις εφημερίδες, ποιο είδος κινηματογραφικού έργου παίζεται, τι δείχνει η τηλεόραση, τι σκέφτονται οι άνθρωποι ότι είναι ενδιαφέρον και με τι διασκεδάζουν, με τι γελούν: είναι τελείως αλλόκοτο. Και υπάρχουν άνθρωποι που σκόπιμα προάγουν κάτι τέτοιο, φυσικά για οικονομικό τους όφελος, επειδή αυτό είναι μόδα, και επειδή υπάρχει ένας διεστραμμένος πόθος για αυτού του είδους τα πράγματα».

 «Οι πόλεμοι και οι φήμες για πολέμους, ο καθένας τους όλο και πιο ψυχρός και ανελέητος από όσους έχουν προηγηθεί, και όλα αυτά να επισκιάζονται από την απειλή του αδιανόητου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να αρχίσει από μακριά με την αφή ενός κουμπιού». (Τώρα και χωρίς αφή κουμπιού, αλλά με την απόφαση κάποιου υπολογιστή που τρέχει με τεχνητή ευφυΐα – A.I.).

– «Η αυξανόμενη συγκέντρωση πληροφοριών και ο έλεγχος του ατόμου»…

– «Ο εκ νέου πολλαπλασιασμός ψευδών Χριστών και ψευδών Αντιχρίστων».

– «Η αληθινά παράξενη ανταπόκριση σε ταινίες… με ήρωα ένα “λυτρωτή” από το διάστημα»…

Ο άγιος Γαβριήλ ο Γεωργιανός έλεγε ότι: «Η ανθρωπότητα θα ζητάει βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες»! Και: «Τις έσχατες μέρες μην κοιτάζετε τον ουρανό. Γιατί θα γίνουν τέτοια «θαύματα» που θα πλανηθείτε και θα σας καταστρέψουν».

Και o π. Σεραφείμ συμπλήρωνε: «Είναι πράγματι πιο αργά από ότι σκεφτόμαστε: η Αποκάλυψη είναι τώρα»!..

από το βιβλίο: «Π. Σεραφείμ Ρόουζ, η ζωή και τα έργα του, τόμος Γ», (Μυριόβιβλος, Α έκδοση).

http://www.imdleo.gr/

simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου