Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ιερώνυμος: «Ναι» σε χρήση μάσκας στις εκκλησίες εάν το συνιστούν οι ειδικοί.

ΣΧΟΛΙΟ: Αν κάποιος Ιερώνυμος πιστεύει ότι οι Ιεροί Ναοί είναι θέατρα,τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά πλατώ,ας πάρει και ηθοποιούς να κάνουν τους παπάδες και τους ψάλτες,με δικές τους αποκριάτικες μάσκες.Οι κομπάρσοι θα κάνουν μια χαρά τους πιστούς.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος, το μέτρο θα πρέπει να ισχύει χωρίς εξαιρέσεις.Κορωνοϊός- Ιερώνυμος: «Ναι» σε χρήση μάσκας στις εκκλησίες εάν το συνιστούν οι ειδικοί

Υπέρ της χρήσης μάσκας ακόμη και στους ιερούς ναούς, τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στο Open. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το μέτρο θα πρέπει να ισχύσει χωρίς εξαιρέσεις.

«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είχε πει νωρίτερα ο Πέτσας

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας επιβάλλεται πλέον στην πλειοψηφία των κλειστών χώρων όπου εμφανίζεται συνωστισμός, όχι όμως στους ιερούς ναούς, καθώς αυτό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν υπάρχει στις εισηγήσεις της επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό.

«Η κυβέρνηση δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να πάρει σκληρές αποφάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Πάντα ακολουθεί τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών. Για τις εκκλησίες έχει δοθεί από την επιτροπή των Ειδικών ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, όχι υποχρεωτική. Αν η επιτροπή των Ειδικών αποφασίσει ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή της. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν είναι ότι έγινε μια εισήγηση και δεν την ακολούθησε η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου