Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πατριάρχης Μόσχας: ''Όταν στην Εκκλησία δεν βλέπουμε παιδιά, μας περιμένουν δύσκολες στιγμές''


mosxas paidia stimew

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Τον έντονο προβληματισμό για την ανατροφή των νέων εξέφρασε μέσω άμβωνος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα από τον Ναό του Προφήτη Ηλία στο Μπούτεβε, προέτρεψε τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στην εκκλησία για χάρη της ευτυχίας και της ευημερίας ολόκληρης της χώρας.

«Όταν μέσα στην εκκλησία, δίπλα στους γονείς δεν βλέπουμε παιδιά να ξέρετε ότι μας περιμένουν δύσκολες στιγμές. Η Εκκλησία είναι απαραίτητη για την ανατροφή των παιδιών, γι' αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα για τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι η ανατροφή των παιδιών στα ορθόδοξα σχολεία, και η συμμετοχή τους στην εκκλησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πνευματική ανανέωση του λαού μας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε ότι όπου υπάρχει ο Θεός υπάρχει προστασία απέναντι στους πειρασμούς, οι οποίοι καταστρέφουν συχνά τους νέους.

Τέλος ο κ. Κύριλλος παρέπεμψε τους πιστούς σε εκθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ένα τεράστιο ποσοστό νέων καταλήγουν εγκληματίες, τοξικομανείς και αλκοολικοί.

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου