Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν παίρνω κανένα ...βουνό! Ας πάρουν αυτοί τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα!

 


 

Γράφετε διάφοροι φίλοι κάθε τόσο «θα πάρουμε τα βουνά» και ξανά μανά «θα πάρουμε τα βουνά» και ...ξανά «θα πάρουμε τα βουνά»...

Τα ίδια μου λέει κι ο φίλος μου ο Χάρης που όμως ζει ήδη στο βουνό αλλά φαίνεται ονειρεύεται κανένα πιο ...ψηλό... (Χάρη πότε θα πιούμε καμιά μπύρα;).

Σήμερα ένας αγαπημένος διαδικτυακός φίλος που ήξερε τον Άγιο Παΐσιο από μικρό παιδί που ήταν, μου έστειλε ένα κείμενο - μη δημοσιεύσιμο -, από το οποίο συγκράτησα την παρακάτω φράση και που με την συναίνεσή του σας την καταθέτω:

Οι προφητείες γράφτηκαν για να μη επαληθευτούν. Οι Προφήτες εστάλησαν από το Θεό, ως μέσο μετανοίας. Αυτό λένε οι Πατέρες.

Αυτή η φράση νομίζω συνοψίσει το πώς ακριβώς πρέπει να δούμε τις προφητείες κι εν τέλει πως να τις διαχειριστούμε.
Όχι μοιρολοατρικά, όχι παθητικά αλλά με αγωνιστικό φρόνημα και ανδρεία ψυχή!
Όχι ηττοπαθώς και μίζερα αλλά ενεργητικά σε πορεία μετανοίας. Κι όταν ο άνθρωπος μετανοήσει αποενοχοποιείται κι αποκτά θάρρος και δύναμη να πολεμήσει!
 
Αυτό τονίζουν και οι πιο γνωστοί γέροντες όταν τους ρωτάνε διάφοροι τι θα γίνει και πότε θα γίνει...
«Να έχετε αγωνιστικό φρόνημα και να συμμετέχετε στις αντιδράσεις!» λένε και ξαναλένε. Το τι θα γίνει και πότε θα γίνει είναι του Θεού δουλειά...
 
Γι' αυτό λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες, προσωπικά δεν παίρνω κανένα ...βουνό! Θα μείνω εδώ, εν μετανοία, να πολεμήσω ως τη νίκη! 
Ας πάρουν αυτοί τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα! 

Άμα προλάβουν...

topothoumeno.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου