Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Πόλεμος στο Ντόνμπας: Ένας φανατικός μοναχός προειδοποίησε πριν από πολλά χρόνια...ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ.

Αναδημοσιεύουμε για πρώτη φορά από ιστοσελίδα της Αν.Ουκρανίας τι είπε ο Ορθόδοξος ιερέας  Zωσιμάς Σοκούρ.

Η γνωστή πολιτοφυλακή, ο δημιουργός και διοικητής του τάγματος Vostok, Alexander Khodakovsky, στο κανάλι Telegram του συγγραφέα του, συζητά για τι αγωνίζεται το Ντόνμπας. Στην ανάρτησή του, ανέφερε τα λόγια του διάσημου πρεσβύτερου Zωσιμά Σοκούρ.

"Θα μειώσω μερικούς συνδρομητές ...

Πριν από τον πόλεμο, υπήρχε ένας ασκητής ανάμεσά μας (στο Donbass) - ο πατέρας Zosima Sokur. Δεν φορούσε επιχρυσωμένα γιλέκα, δεν υποκλίθηκε σε όσους είχαν την εξουσία, ίδρυσε μοναστήρι, ήταν ισχυρός στην πίστη και μεγάλωσε τους ίδιους μαθητές.

Πολλοί ήξεραν για τη ζωή του, ακόμη και ο Γιανουκόβιτς  κατέφυγε σε αυτόν και τον παρακάλεσε να πει αν θα γίνει πρόεδρος. Ο πατέρας Zosima απάντησε, αλλά με τέτοιο τρόπο που έγινε σαφές ότι δεν θα έπαιρναν πολλά οφέλη και χαρά από αυτό.

Μόλις έφτασε στην εκκλησία Svyatoignatevsky, η οποία βρίσκεται στο χωριό Oktyabrsky, οκτακόσια μέτρα από το αεροδρόμιο, - ο πρύτανης της εκκλησίας τον κάλεσε να δει τον τελικό πίνακα.


Ο πατέρας Zosima κοίταξε το θησαυροφυλάκιο της εκκλησίας και είπε: "Οι φτωχοί μου, ανεξάρτητα από το πώς σε σκοτώνουν με όλα αυτά."

Ήταν πολύ πριν από τον πόλεμο, αλλά με το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές, και ο θόλος είχε πράγματι καταστραφεί, έτσι ώστε μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος κρέμονταν πάνω από το βωμό.


Παρακάτω είναι ένα κομμάτι του κηρύγματος του - πολύ πριν από τον πόλεμο-που 
μίλησε για την εποχή μας.

Ο π.Ζωσιμάς έζησε και θάφτηκε στο Ντόνμπας.

«Για άλλη μια φορά, ο διάβολος παίζει μια παράσταση της εκκλησίας του 17ου έτους, για άλλη μια φορά ο ισχυρός Σατανικός Τεκτονισμός, αυτοί οι ψεύτικοι πρόεδροι και όλα τα κακά πνεύματα σηκώνονται ενάντια στην Ορθόδοξη πίστη, και πάλι, όπως και κάτω από τον Πατριάρχη Tikhon, γίνονται τεχνητά σχίσματα, τότε υπήρχε Renovationism, τώρα η σατανική αυτοκεφαλία είναι διαφορετική, αυτά τα filaret σαν μαϊμούδες, οργίζονται στην τηλεόραση και όλα αυτά τα κακά πνεύματα ξεσηκώνονται ενάντια στον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Και πάλι, ο στόχος είναι να σκίσει, να σπάσει, να χωρίσει το ένα Σώμα του Χριστού και τα ρούχα του Χριστού, ο διάβολος χορεύει ξανά, ο διάβολος μαίνεται ξανά, ο διάβολος θέλει ξανά το αίμα του μάρτυρα και αναπόφευκτα θα ρίξει στο εγγύς μέλλον , το αίμα αυτού του μάρτυρα.

Όλα αυτά για λίγο, την αυγή της πίστης, φαίνεται, αυτές οι εκκλησίες χτίζονται για μικρό χρονικό διάστημα, βιβλία αγίων και Ορθόδοξων εφημερίδων τυπώνονται εν συντομία σε μαζική κυκλοφορία, θα έρθει η ώρα, ο διάβολος-Σατανάς θα σηκωθεί και πάλι στην τελευταία μάχη με την πίστη του Χριστού, και όπως είπε χθες το βράδυ, αυτοί ήταν μάρτυρες και θα έρθει ήδη η ώρα - οι μεγάλοι μάρτυρες θα είναι στο εγγύς μέλλον, και ο Θεός ξέρει, ίσως από εκείνους που στέκονται εδώ στην εκκλησία , που θα πρέπει να αντέξει για να δεχτεί το θάνατο ενός μάρτυρα για πίστη στον Χριστό, τον Σωτήρα και για την Ορθόδοξη Εκκλησία! ..

Δεν χρειάζεται ποτέ να βασίζεστε στη δύναμή σας: «Είμαι ήρωας! Δεν φοβάμαι τίποτα! " Ο καθένας έχει μια αίσθηση φόβου! Και μαζί μας και μαζί σας! Αυτός είναι ψεύτικος ηρωισμός, απλά φοράτε μια μάσκα που δεν φοβόμαστε τίποτα. Φοβόμαστε! Και όσο περισσότερο μειώνουμε τη μάσκα, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι έχουμε έναν ειδικό φόβο για τα ζώα.

Αλλά μόνο, Κύριε, όταν έρθει η ώρα - να αναβάλει κάθε φόβο, να αναβάλλει όλες τις καθημερινές φροντίδες και να είναι  πιστός στον Κύριο, ανεξάρτητα από το τι μας περιμένει, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μας! (...)

Και ο Θεός, μην πάρετε το μονοπάτι των ψεμάτων, μην πηγαίνετε για αυτό το παχύ μασονικό κομμάτι, το οποίο θα μας προσφερθεί, σχισματικοί, φανατικοί, θα μας γελάσουν, αυτοί οι παχύσαρκοι θα κινούνται στο Fords ... Θα μας διώξουν, αλλά θα είμαστε πιστοί στον Κύριο!

Εδώ σε αυτή, την ιερή μας Ρωσία, μας ενδυναμώνει για να αντέξουμε στην τελευταία έκπληξη της ορθόδοξης πίστης! Αυτή τη μέρα σήμερα είναι ακριβώς αυτό το πνευματικό μεγαλείο, ο πνευματικός πατριωτισμός, η πίστη στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας, και διδάσκει σήμερα, την ημέρα της μνήμης των αγίων μαρτύρων της ρωσικής γης του εικοστού αιώνα! "

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου