Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Γέροντας Αθανάσιος για τουρκικές προκλήσεις: Ξεσπάθωσαν κι οι Μογγόλοι με τα νταούλια!

Ξεσπάθωσαν κι οι Μογγόλοι με τα νταούλια ! - E Diktatör Moğol Erdoğan. Savaş aç insanlarınızı kurtarmaz - Του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Μισσού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διάγουμε το Άγιο δωδεκαήμερο και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας βρήκε αφορμή να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της χώρας μας και της γείτονος χώρας, με δηλώσεις καφενείου. Οι Τούρκοι λησμονούν την ευρωπαϊκή πορεία που προσέδωσε ο ιδρυτής του κράτους τους, Κεμάλ Ατατούρκ, και μέσα τους ακόμα επιζούν τα ταταρικά σύνδρομα της στέπας.

Έτσι μετά τις υπερπαραγωγές για την επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και την προκλητική μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Χουλουσί Ακάρ περηφανεύεται τώρα ότι ακόμα και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας είναι ικανός κολυμπώντας να φτάσει ως το Καστελόριζο και να το αιματοκυλίσει.

Έμαθαν και οι Τούρκοι την ακαδημία και παρουσιάζονται ως σπουδαγμένοι την στιγμή που η Ελληνική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αριθμεί την ίδρυση και την λειτουργία της από τον πεφωτισμένο Ιωάννη Καποδίστρια και είναι γνωστή τοις πάσι, αφού φοιτητές και απόφοιτοι της έχουν διαπρέψει ανά τον κόσμο και πλειάδα φοιτητών έρχεται από άλλες χώρε, έχοντας το και καμάρι που αποφοιτούν από την Ευελπίδων.

Όταν η Ελλάδα συγκροτούσε τακτικό στρατό, οι γείτονές μας ήταν ακόμα στο επίπεδο του αφιονισμένου όχλου με τα χατζάρια και τα φέσια.

Επίσης οι γείτονές μας σκοπίμως λησμονούν ότι ούτε την Μικρά Ασία αλλά ούτε και την μισή Κύπρο θα κατείχαν, αν δεν παίζονταν τα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων και ο ζυγός έγερνε προς αυτούς. Οπότε ας σταματήσουν τα ευαγγέλια για την δήθεν στρατιωτική υπεροχή τους και να δουν να επινοήσουν κανένα ξόρκι, μήπως και συνέλθει η οικονομία τους.

Είναι απαράδεκτο να συσπειρώνουν οι γείτονές μας τον λαό τους ξυπνώντας τους τα πολεμοχαρή ένστικτά τους. – Komşularımızın savaşçı içgüdülerini uyandırarak halklarını birleştirmeleri kabul edilemez.

– Ας πάψουν να εκμεταλλεύονται τον ειρηνικό χαρακτήρα του λαού μας, γιατί εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι να γεννάμε κατακτητές, αλλά εκπολιτιστές.

Στο κάτω κάτω της γραφής, μια και ζω και στη Ρόδο να τους θυμίσω το ” ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα “. Όποιος είναι άλτης ας το επιχειρήσει.

Η Ελλάδα μας θα ζει αιωνίως και θα την σκέπουν η Υπέρμαχος Στρατηγός και οι Ασώματοι Αρχιστράτηγοι !
Ευχές για ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο,

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός.

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου