Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ο όσιος Ιάκωβος αποτυπώνεται σε φωτογραφία ένα χρόνο μετά την κοίμησή του!

Η θαυμαστή αυτή ιστορία δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου (†μοναχού Γερασίμου), ο “Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης”.

Γράφει, ο διατελέσας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στ. Γ. Παπαδόπουλος:

Ακολουθεί η επιστολή του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μ.Γ. Μιχαήλ:

Κύριε Καθηγητά, 15/5/94
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Με τη φωτογραφία που σας στέλλω, σας γνωρίζω κάποιο θαυμαστό γεγονός, που συνέβη με τον μ. Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, για τον οποίο έχετε γράψει. Με δυο λόγια:
Κάποιος νεαρός Κύπριος Διάκονος, τον οποίο γνωρίζω, επισκέφθηκε τη Μονή του Γέροντα, τον Οκτώβριο του 1992, για να γνωρίσει από κοντά τον π. Ιάκωβο. Εκεί, οι μοναχοί του είπαν, ότι ο π. Ιάκωβος κοιμήθηκε από τις 21 Νοεμβρίου του περασμένου έτους – 1991. Τότε, ο Διάκος στεναχωρήθηκε που δεν πρόλαβε εν ζωή τον μ. Γέροντα και παρεκάλεσε, στη συνέχεια, τους μοναχούς να τον αφήσουν να δει το κελλί Του και να φωτογραφήσει μερικά αντικείμενά Του. Έτσι κι’ έγινε.
Όταν ο Διάκος επέστρεψε στην Κύπρο, πήρε το φιλμ για εμφάνιση, σε κάποιο φώτο-στούντιο. Σε μια από τις φωτογραφίες (αυτήν που σας στέλλω), ήταν εικονιζόμενος κι’ ο μ. Γέροντας. Στο κάτω άκρο αριστερά της φωτό, θα δείτε την ακριβή ημερομηνία (8-10-92), που τραβήχτηκε η φωτό.
Και, μια παρατήρηση, που έχω κάνει για τη φωτό. Ο μ. Γέροντας, ολόσωμος, είναι σε γιγαντιαίες διαστάσεις, σε σχέση με το χώρο του κελλιού και την πολύ κοντινή απόσταση -προς τον τοίχο- που τραβήχτηκε η φωτό. Κάνετε μια σύγκριση με τη φωτό του εξωφύλλου του βιβλίου σας. Επαγγελματίας Κύπριος φωτογράφος, μου είπε, ότι χρειάζονται τουλάχιστο 15 πόδια για να φωτογραφίσεις κάποιον ολόσωμο, όρθιο.
Εγκάρδιες ευχές
Μ. Μιχαήλ

Πηγή: pemptousia. gr

iellada.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου