Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Εκκλησία της Ρωσίας δημιούργησε Πατριαρχική Εξαρχία Αφρικής.

 

202112

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στη δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, έγιναν σήμερα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 δεκτοί 102 κληρικοί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από οκτώ αφρικανικές χώρες.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, δήλωσε αδυναμία περαιτέρω άρνησης σε κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι οποίοι επέβαλαν αιτήσεις για υπαχθούν στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία της Ρωσίας, αποφάσισε την δημιουργία Πατριαρχικής Εξαρχίας στην Αφρική με τον τίτλο "Κλίνσκι".

Μητροπολίτης Κλιν και Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής, διορίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ερεβάν και Αρμενίας Λεωνίδας, μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η ποιμαντική ευθύνη της Πατριαρχικής Εξαρχίας Νότιας Αφρικής περιλαμβάνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Δημοκρατία του Κονγκό, τη Δημοκρατία της Γκαμπόν, τη Δημοκρατία της Ισημερινής Γουινέας, τη Δημοκρατία της Κένυας, τη Δημοκρατία του Κονγκό, η Ουγκάντα, η Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης και όλα τα άλλα αφρικανικά κράτη νότια αυτών.

Η σταυροπηγιακή ενορία του Πατριαρχείου Μόσχας στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, εντάχθηκε επίσης στη Μητρόπολη Νότιας Αφρικής.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης της Επισκοπής Νοτίου Αφρικής θα φέρει τον τίτλο: «Γιοχάνεσμπουργκ και Νοτίας Αφρικής».

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου