Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Και ο διάβολος τους θαυμάζει! #ψηφιακή ταυτότητα.

 

O Ηλίας Mόσιαλος δεν είναι o οποιοσδήποτε τυχαίος πολίτης. Από το 2020 έχει διορισθεί κεντρικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2011 ο τότε πρωθυπουργός -και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Γιώργος Παπανδρέου, του είχε αναθέσει ως υπουργού Επικρατείας τα καθήκοντα του κυβερνητικού

εκπροσώπου. Eίναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με δεκαμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προχθές, παραμονή της μεγάλης εορτής της του Χριστού γεννήσεως, ανήρτησε στο διαδίκτυο μία άκρως υβριστική και βλάσφημη γελοιογραφία. Βλασφημεί και διακωμωδεί τον Κύριο ημών Ιησού (στο Όνομα του Οποίου ο Συνταγματικός μας νομοθέτης ομνύει, θεσπίζοντας το Σύνταγμα), την Κυρία ημών Θεοτόκο και τον δίκαιο Ιωσήφ, στον οποίο ο Θεός ενεπιστεύθη την ανθρώπινη προστασία της Κυρίας Θεοτόκου, γι’ αυτό και αποκαλείται: «Μνήστωρ».

Φυσικά, ο Ηλίας Μόσιαλος πρόσβαλε την πίστη και την αγάπη εκατομμυρίων χριστιανών. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε «τα πιστεύω» και οι πεποιθήσεις του εν λόγω εκπροσώπου, ούτε το ήθος του, ούτε τα έργα και οι λόγοι του, καθώς αυτά μαρτυρούν απλώς το ψυχικό του υπόβαθρο και αφορούν τον ίδιο και Εκείνον στον Οποίο θα αποδώσει λόγο, αργά ή γρήγορα. Εάν όμως, μετά από την πρωτοφανώς αισχρή βλασφημία του, συνεχίζει να παραμένει σήμερα στη θέση που η ελληνική κυβέρνηση του έχει αναθέσει και δεν τον απολύει η ίδια (ενώ απολύει τίμιους υγειονομικούς που αδυνατούν να ακούσουν τέτοιους υβριστές, βλάσφημους, «πανεπιστήμονες» λοιμωξιολόγους)∙ εάν επίσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος -η οποία όλο αυτό το διάστημα κάνει αγώνα να πείσει τους πιστούς να πιστέψουν, να ακούσουν και να υπακούσουν στους λοιμωξιολόγους, τους εκπροσώπους της κυβερνήσεως- θεωρεί ότι «έκανε το καθήκον της», εκδίδοντας ένα «δελτίο τύπου», σαν αυτά που εκδίδει λ.χ. για το τυπικό των Ι. Ακολουθιών, τότε δυστυχώς, δικαίως «θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει…»! Και όπως απαθώς παρακολουθούμε να βλασφημείται ο Θεός, τοιουτοτρόπως και ο Θεός θα παραχωρήσει να μας πάνε όντως «κατά διαόλου»!

Η Ιερά Σύνοδος, με το δελτίο τύπου που εξέδωσε, αρκέστηκε σε τυπικές διαπιστώσεις ότι θα συνεχίζει να βλασφημείται ο Θεός και καταλήγει:  «Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”». Συγχωρέστε με, μέρα που είναι, αλλά όταν κάποιος αγανακτισμένος πιστός δεν πείθεται από τέτοιους βλάσφημους λοιμωξιολόγους και κυβερνητικούς εκπροσώπους να κάνει το εμβόλιο και υβρίζει εσάς που είστε «εις τύπον και εις τόπον Χριστού», τότε ούτε τον «αγαπάτε», ούτε μακροθυμείτε, ούτε προσεύχεσθε υπέρ των μισούντων υμάς, αλλά τον στέλνετε αναλόγως στα ποινικά ή στα επισκοπικά και συνοδικά δικαστήρια.

Πράγματι, η αγάπη, η μακροθυμία είναι εντολή του Χριστού προς εμάς τους ανθρώπους για όσους μας μισούν, μας υβρίζουν και μας βλασφημούν. Δεν είναι όμως για τους υβριστές και τους βλασφημούντες τον Κύριο και Θεό μας. Τι μπέρδεμα είναι αυτό; Αδιανόητο!

Ο απόστολος Παύλος έφθασε μέχρι και στην Κόρινθο για να ενταλθεί: «ει τις ου φιλεί τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, ήτω ανάθεμα» (Α΄ Κορινθ. ιστ΄,22). Στην περίπτωση του Ηλία Μόσιαλου, δεν είναι ότι ο ίδιος δεν αγαπά τον Θεό μας∙ είναι ότι ευρισκόμενος σε υπεύθυνη κυβερνητική θέση, Τον υβρίζει και Τον βλασφημεί αισχρά, παραμονή της εορτής της Γεννήσεώς Του, προσβάλλοντας εκατομμύρια χριστιανούς και δικαιολογώντας εν τέλει το έργο και των αντιεμβολιαστών συνωμοσιολόγων.

Στην δε προς Τιμόθεον επιστολή του, ο απόστολος Παύλος δεν λέει για τον βλάσφημο Υμέναιο ότι μακροθυμεί, αλλά γράφει:  «Υμέναιος και Αλέξανδρος, ους παρέδωκα τω σατανά, ίνα παιδευθώσι μη βλασφημείν» (Α΄ Τιμοθ. α΄,20). Και στην προς Θεσσαλονικείς Β΄ επιστολή του, ο Απόστολος των Εθνών γράφει: «Παραγγέλλομεν δε υμίν, αδελφοί, εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στέλλεσθαι υμάς από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και μη κατά την παράδοσιν ην παρέλαβον παρ’ ημών» (Β΄ Θεσ. γ΄ 6). Είναι δυνατόν οι πιστοί Έλληνες να ακούσουν τις οδηγίες και απόψεις αυτού που χυδαία και αισχρά βλασφημεί και υβρίζει τον Δημιουργό Πατέρα μας;  Για Όνομα του Θεού, πλέον! Ο δε Κύριος διά του προφήτη Ησαΐα μάς λέει:  «Τάδε λέγει Κύριος∙ δι’ υμάς διαπαντός το όνομά μου βλασφημείται εν τοις έθνεσι» (Ησαΐα ΝΒ΄,5). Και  ο απόστολος Παύλος γράφει: «το γαρ όνομα του Θεού δι᾿ υμάς βλασφημείται εν τοις έθνεσι, καθώς γέγραπται…» (Ρωμ. Β΄,24).

Πριν λίγες ημέρες έγινε η κάτωθι ανάρτηση:

Εν προκειμένω δυσκολεύομαι, αλλά προσπαθώ να μη δεχθώ λογισμούς που προσβάλλουν τον νου μου και μου λένε ότι επέχει θέση μιας εκ των προτέρων «θεολογικής μομφής» προς τους ευαισθητοποιημένους πιστούς, ώστε να ετοιμαστεί η απρόσκοπτη υποδοχή της ανακοινώσεως περί εκδόσεως της ηλεκτρονικής ψηφιοποιημένης ταυτότητας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Επίσης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάντως, ούτε και ο διάβολος θα μπορούσε να σκεφθεί αυτόν τον τρόπο έκδοσης της ψηφιακής ταυτότητας! Ακόμη κι αυτός θαυμάζει πώς παρακάμπτουν αντιδράσεις, διαδηλώσεις και τη βούληση του λαού και επιβάλλουν την ψηφιακή ταυτότητα με τέτοια πονηρή μεθόδευση, εκμεταλλευόμενοι τις δυσμενείς υγειονομικές συνθήκες. (Άραγε η Ιερά Σύνοδος, το Άγιον Όρος, η Εκκλησία της Κρήτης, που στο παρελθόν έχουν εκδώσει εγκυκλίους για την ψηφιακή ηλεκτρονική ταυτότητα, θα μιλήσουν τώρα; Ή «τα είπε όλα» ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου, για τον οποίο η Πολιτεία παρακάλεσε να είναι και ο πρώτος εμβολιασμένος Αρχιερέας;)

Και επειδή και η ψηφιακή ταυτότητα «δεν τους βολεύει», πριν καν ακόμη τη δώσουν, διαφημίζουν το επόμενο βήμα, δηλαδή το «τσιπ» στο χέρι.

 

Στώμεν καλώς!

Αγαπητοί μου αδελφοί, αν και δεν μου επιτρέπεται ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από το να κλαίω για τα χάλια μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας κάνω ταπεινά μία υπόμνηση:

Στους μεν εμβολιασμένους, θα ήθελα να πω ότι η εκ Θεού παραχώρηση της παγκόσμιας επιδημίας (πανδημίας), σε καμία περίπτωση δεν έγινε για «να μας σώσει» ο Μπουρλάς, η Pfizer, το εμβόλιο και ο Μόσιαλος! Γι’  αυτό, εμβολιαζόμενοι, μη θεωρείτε ότι πλέον είσθε ελεύθεροι και ασφαλείς να κάνετε ό,τι θέλετε και να πηγαίνετε όπου θέλετε. Όσοι σας βεβαιώνουν για κάτι τέτοιο, σας εξαπατούν. Οι εμβολιασμένοι κολλάμε και μεταδίδουμε κανονικά τον κορωνοϊό στους συνανθρώπους μας∙ σ’ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό προφυλασσόμαστε μόνο από βαριά νόσηση, ΜΕΘ και θάνατο. Επίσης βοηθάμε στο να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας και να μην πεθαίνουν αδελφοί μας από άλλες παθήσεις λόγω έλλειψης ΜΕΘ κ.λπ. Όμως «εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων». Με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, λοιπόν, δεν προφυλασσόμαστε από τις συνέπειες της παραχώρησης. Βλέπετε, νοσηλεύονται και πλήρως εμβολιασμένοι, όπως και ανεμβολίαστοι.

Τους μη εμβολιασμένους (όσους λογικά προβληματίζονται και δεν έχουν ακόμη πεισθεί) τους παρακαλώ να έχουν διάκριση α) σχετικά με το εμβόλιο ως «φάρμακο» αυτό καθαυτό και β) ως προς τις πονηρές μεθοδεύσεις εκείνων που δολίως έλαβαν αφορμή το εμβόλιο, ώστε να υπερκεράσουν το μεγάλο εμπόδιο που υπήρχε για την εφαρμογή των σχεδίων τους. Εκείνων που επιθυμούν διακαώς την κατάργηση της θεοσδότου ελευθερίας, για να ασκήσουν τον παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο. Ο κόσμος αντιδρούσε σθεναρά και ακόμη αντιδρά∙ όμως τώρα βρήκαν το άλλο θεόσδοτο δώρο, την υγεία και τη ζωή. Έτσι παγκοσμίως οι κυβερνήσεις θέτουν –και σε λίγο ακόμη πιο επιτακτικά- το δίλημμα:  «ασφάλεια ή ελευθερία;». Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος εξ ανάγκης θα επιλέξει την «ασφάλεια».

Το όλο σχέδιό τους το έχουν ήδη νομοθετημένο, απλώς τις κατάλληλες συνθήκες περίμεναν –και περιμένουν- για να το επιβάλουν.

Όσοι είσθε ανεμβολίαστοι, παρακαλώ ας μη συγχέετε αυτό καθαυτό το φάρμακο με τους εκμεταλλευόμενους τις συνθήκες για την κατάργηση της ελευθερίας. Φυλαχθείτε και προσέξτε, διότι σε πολύ λίγο καιρό θα χρειασθεί να αγωνισθούμε, να ομολογήσουμε και να μαρτυρήσουμε για τον Κύριό μας, τον Υιό του Θεού. Και δυστυχώς στις ημέρες μας οι καλύτεροι αγωνιστές και ζηλωτές της πίστεως φεύγουν από τη ζωή εξαιτίας του ιού!

Επίσης η κυβέρνηση έχοντας ήδη θέσει 7.500 υγειονομικούς σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε με «τελεσίγραφο» ότι όποιοι εξ αυτών δεν εμβολιασθούν μέχρι τον Μάρτιο, θα απολυθούν από το δημόσιο. Γίνονται λοιπόν κατανοητές οι προθέσεις των ιθυνόντων: την ώρα που καταρρέει το ελλιπές υγειονομικό μας σύστημα και δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, χιλιάδες στελέχη του εκδιώκονται. Και μάλιστα, άνθρωποι που μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να σώσουν ζωές! Αφού κυβέρνηση, λοιμωξιολόγοι και άλλοι βεβαιώνουν ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό, τότε γιατί να εκδιώκεται αυτό το προσωπικό;

Με το ίδιο πνεύμα και κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσουν σταδιακά προς τους υπολοίπους: τους κληρικούς (οι μισοί σχεδόν εξ αυτών παραμένουν ανεμβολίαστοι), τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς κ.α.

Όλα αυτά γίνονται με αφορμή ένα εμβόλιο, για το οποίο οι κυβερνώντες δεν γνωρίζετε σχεδόν τίποτα, αλλά στην πορεία τα μαθαίνετε. Στην αρχή είπατε ότι πρέπει να γίνει για να χτιστεί ανοσία στο κοινωνικό σύνολο, διότι δήθεν ο εμβολιασμένος δεν κολλάει και δεν μεταδίδει τον ιό∙ και ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες ανακτούν έτσι την ελευθερία τους. Στην πορεία όμως, εν τοις πράγμασι διαπιστώσατε ότι ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου, πρέπει κι αυτός να λαμβάνει μέτρα, όπως ο ανεμβολίαστος.

Επίσης στην αρχή ισχυριστήκατε ότι το εμβόλιο παρέχει ανοσία για 6 μήνες μέχρι έναν χρόνο. Μετά από πειράματα, το ανακαλέσατε κι αυτό και είπατε ότι τα αντισώματα στους 3-4 μήνες πέφτουν δραματικά, μένουμε ακάλυπτοι μετά και γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε εμβόλιο κάθε 3-4 μήνες (τρίτη δόση, τέταρτη δόση…).

Εν τω μεταξύ, λέτε ότι ο εμβολιασμένος πολίτης αποκτά μεν αντισώματα, αλλά στους 4 μήνες πέφτουν. Όταν λοιπόν ρωτάμε τους ιατρούς: «Πόσα πρέπει να είναι τα αντισώματα, ώστε να είναι ικανά να μας προστατέψουν;», η απάντηση είναι: «Δεν γνωρίζουμε. Μη μετράτε τα αντισώματά σας, αλλά κάντε στους 4 μήνες την τρίτη δόση ή την τέταρτη»! Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι επιστήμη! Είναι πίστη! Όταν λ.χ. μετρήσω το σάκχαρό μου και είναι 1,60, λέτε: «πάρε χάπι»∙ το ίδιο για την πίεση, τη χοληστερίνη, το ουρικό οξύ κ.λπ. Η επιστήμη καταλήγει πρώτα (και διά μετρήσεων) στα συμπεράσματά της και στη συνέχεια επιβάλλει τη χρήση φαρμάκων. Όμως γι’ αυτό το θέμα δεν υπάρχει τελικό επιστημονικό συμπέρασμα. Χρειάζεται «πίστη» και «υπακοή» στον κάθε κ. Μπουρλά! (Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι εμβολιασμένος). Όμως «ουκ έξεστι» στον «Ηρώδη» να «παίρνει τις κεφαλές» των τίμιων υγειονομικών υπαλλήλων και μάλιστα, για κάτι στο οποίο ούτε κι αυτός ο «Ηρώδης» δεν γνωρίζει ακριβώς τι ισχύει. Γι’ αυτό είναι άδικη και άτιμη η απόλυση των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς, η διοικούσα Εκκλησία γίνεται συνυπεύθυνη σ’  αυτό το έγκλημα, καθώς δεν μιλά και δεν παίρνει θέση υπέρ των διωκόμενων υγειονομικών. Δεν είναι μάνα; Δεν την νοιάζει που διώκουν τα παιδιά της; Δεν «αισχύνεται» που ενώ οι διοικούντες την Εκκλησία, χωρίς οικογένειες και παιδιά, ζουν με μεγάλους μισθούς και διαμένουν σε μέγαρα άνευ ενοικίου, την ίδια στιγμή σε πολύτεκνους νοσηλευτές τρέχουν τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, τα δάνεια, διακόπτουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, διώκονται από τις εργασίες τους, δεν πληρώνονται και κάνουν έρανο, για να ζήσουν; Πού φθάσαμε;

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ «ΜΑΝΑ» ΕΚΚΛΗΣΙΑ∙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ «ΜΗΤΡΙΑ»…

Έρχεται ώρα και «νυν εστί», όταν θα διωχθεί και η Εκκλησία∙ τότε όμως, δεν θα την υπερασπισθούν ούτε οι «Μόσιαλοι», αλλά ούτε και τα παιδιά της, διότι όταν τη χρειάστηκαν, εκείνη τα εγκατέλειψε!

Αγαπητοί μου αδελφοί, εάν θέλει ο Θεός, όσον αφορά τα σημαντικά γεγονότα που ενεργούνται, αλλά δεν φαίνονται ακόμη –σε λίγο όμως θα τα βιώσουμε- θα αναφερθώ εκτενέστερα στο βιβλίο «ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΗ ΤΙΣ ΥΜΑΣ ΠΛΑΝΗΣΗ». Ως προς το θέμα όμως της πανδημίας, ας ακούσουμε τον προφήτη Ησαΐα, διά του οποίου ο Θεός μας λέγει:  «βάδιζε, λαός μου, είσελθε εις τα ταμιεία σου, απόκλεισον την θύραν σου, αποκρύβηθι μικρόν όσον όσον, έως αν παρέλθη η οργή Κυρίου· ιδού γαρ Κύριος από του αγίου επάγει την οργήν επί τους ενοικούντας επί της γης, και ανακαλύψει η γη το αίμα αυτής και ου κατακαλύψει τους ανηρημένους επ᾿ αυτής» (Ησ. ΚΣΤ΄,20-21).

Με αγάπη, πόνο και ευχές να είσθε όλοι καλά,

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου

«Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

vasilinos.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου