Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Δεσπότης «ξαγρυπνά» απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα της Πόλης του

 



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

« Άστους αυτούς διαλύονται σύντομα το ταξίδι θα γίνεται από την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ στην Κωνσταντινούπολη.»

( 1η δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2017) - ΟΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ και θα επιβεβαιωθούν.   

Αφού είδαν και αποείδαν οι γείτονες ότι δεν γίνεται τίποτε με τα διπλωματικά τεχνάσματα της διπλωματίας του « στρατηγικού βάθους» και των « μηδενικών προβλημάτων» αποφάσισαν να αγοράσουν τα πυραυλικά  συστήματα των S 400 για  να στοχεύσουν την Αν. Μακεδονία- ΘΡΑΚΗ και το Αιγαίο ώστε να

πετύχουν τους διακαείς  πόθους τους. 

Όπως απέτυχαν με την προπαγάνδα τους αυτή  έτσι θα αποτύχουν και τώρα με τα διαστημικά αυτά όπλα  γιατί υπάρχουν δυνατές προσευχές άνωθεν που εξουδετερώνουν την δολιότητα των σχεδιασμών τους.  

Είχε ήδη μεσολαβήσει η επίσκεψη του τότε Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Καβάλα τον Μάρτιο του 2011 και ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Προκόπιος μας  κάλεσε στο γραφείο του παραμονές Χριστουγέννων. 

  • -" Κώστα, εκείνο το βιβλίο με τον τίτλο « Χριστουπόλεως Αναστήλωση»  που συνέγραψες το 2009 είναι τώρα από κάθε άλλη φορά χρήσιμο για να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των γειτόνων στην ιστορική αυτή περιοχή μας. 
  • Θεωρώ , ότι το Χριστεπώνυμο  βυζαντινό όνομα της Πόλης της Καβάλας ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗΣ είναι στρατηγικό εργαλείο στις πολιτισμικές και άλλες επεκτατικές βλέψεις των τούρκων που μονομερώς ενδιαφέρονται για την ανάδειξη της οθωμανικής πλευράς  αυτής της πόλης στην οποία μάλιστα  της έδωσαν και την κακόηχη ονομασία Καβάλα. 
  • Εδώ που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος με την συνοδεία τόσων άλλων Αποστόλων και από το σημείο αυτό διαδόθηκε το μήνυμα του ΣΤΑΥΡΟ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΥ Ευαγγελικού Λόγου στην Ευρώπη, υπάρχει ένδοξη ιστορία συνυφασμένη με την Ρωμαίικη Παράδοση της Χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας μας, την οποία με τίποτε δεν δυνάμεθα να απεμπολήσουμε για το χατίρι πρόσκαιρων ανθρώπινων επιλογών."  

  • -" Γνωρίζεις  ότι η πολιτεία μας αυτή με την Χριστεπώνυμη ονομασία της  εορτάζει κάθε  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γιατί με την δογματική ανάλυση που εμπεριέχεται στο ανωτέρω  βιβλίο  της δόθηκε αυτό το όνομα από τους προγόνους μας για να τιμηθεί μέσω της αποβίβασης  του Αποστόλου Παύλου εδώ  ο Ενσαρκωμένος Λόγος του Τριαδικού Θεού που βημάτισε για πρώτη φορά σε αυτή την Ευρωπαϊκή ακτογραμμή."  


Στην ερώτηση μας  

  • - Και εμείς τι κάνουμε σεβαστέ Γέροντα απέναντι σε αυτά τα δήθεν  πολιτισμικά  τεχνάσματα του Νταβούντογλου και του Ερντογάν; 

Η απάντηση του ήταν:   

  • « οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν» 

  • -" Εμείς παιδί μου με το Όνομα του ΚΥΡΙΟΥ  ημών Ιησού Χριστού   θα πορευτούμε δηλ. με αυτό που μας άφησαν οι Ρωμιοί πρόγονοι μας, την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ που τιμάει τον ΧΡΙΣΤΟ ως Θεάνθρωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. 
  • Οι νεωθομανοί   Νταβούντογλου και Ερντογάν θα γίνουν παρελθόν  καθότι « Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνες»  

( ήδη ο πολύς Νταβούντογλου αποτελεί παρελθόν στα πολιτικά δρώμενα)  

Δέσποτα του είπα:  

  • -Η Αγωνία σας είναι έκδηλη για όλα αυτά τα τεκταινόμενα, δώστε μας  μόνο την Ευλογία σας . 

Και πράγματι με τις ευλογίες του Μακαριστού σήμερα  κ Προκοπίου καταθέσαμε τις απόψεις μας δια επανειλημμένης αρθρογραφίας  πάνω στο Θέμα αυτό για το οποίο νυχθημερόν προσευχόταν ο ίδιος και νοιαζόταν.    

« Χριστούγεννα στη Χριστούπολη απέναντι στο … νεοθωμανισμό.»  

 ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015 

« Είναι δυνατόν μια μεγαλούπολη της Αν. Μακεδονίας να εορτάζει ανήμερα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ με την ονομασία που της έδωσαν ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ οι Ρωμιοί οικήτορές της και να διατηρεί την οθωμανική ονομασία της Καβάλας; 

Σήμερα ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης. 

Απέναντι στο ¨ δολοφονικό στρατηγικό βάθος ¨ του κ. Νταβούντογλου που θέλει να ¨καβαλήσει¨ Έθνη και φυλές στέκεται η ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΣ αυτή πολιτεία δίνοντας το δικό της μοναδικό μήνυμα. 

Και το ξέρει αυτό ο Νταβούντογλου και ο Σουλτάνος Ερντογάν που τους άνοιξε η όρεξη αλλά μπουκιά στον στόμα τους δεν θα βάλουν γιατί δια επανειλημμένης αρθρογραφίας τους το γράψαμε… 

¨ μακριά τα χέρια σας από την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ¨ 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ,γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν «αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν»… 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ. 


Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίικης ιστορίας μας, δηλ της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσης μας, ανατρέχουμε στο ηρωικό παρελθόν του γένους μας. 

Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης. 

Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο. 

Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών στο δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός… 

Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ” αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας. 

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαίική Ευρωπαϊκή Επικράτεια. 

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση. 

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. 

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ. 

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας. 

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας. 

Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ. ,όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα. 

Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε… 

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ Πόλεως με ένα κακόηχο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας. 

Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα. 

Είναι δυνατόν μια μεγαλούπολη της Αν. Μακεδονίας να εορτάζει ανήμερα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ με την ονομασία που της έδωσαν ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ οι Ρωμιοί οικήτορες της και να διατηρεί την οθωμανική ονομασία της Καβάλας; 

Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να προβληματισθεί και να βγάλει τα συμπεράσματα του… 

Όμως εμείς εμμένουμε στις αλήθειες της Ρωμαίικης Ιστορίας μας, στα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και στα θεμέλια του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που με την ονομασία της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ απέδωσαν τιμή στην ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ, αλλά και στην ίδια την Παναγία Μητέρα ΤΟΥ που ΤΟΥ δάνεισε την ανθρώπινη φύση για να την Θεώσει (Αγ. Νικόλαος Καβάσιλας). 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ σαν τοπωνύμιο επάνω στην φυσική χερσόνησο της πόλεως που φέρει και το όνομα της, παραμένει μέχρι και σήμερα με την ιστορική παρουσία της, διαχρονικό σημείο αναφοράς, κόντρα στα νοητά κύματα και σαν πραγματική «ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ» περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα (βλέπε φωτογραφία), όπου αποβιβάσθηκε ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ, Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, δια του Αποστόλου Παύλου, μεταφέροντας το μήνυμα ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ στην Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως. 

Ο τίτλος του ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ και της ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ είναι τιμητικός και ομολογιακός και αποδίδει ΕΥΛΟΓΙΑ στο έθνος εκείνο που τιμάει την μακρόχρονη αιματοβαμμένη ιστορία του. 

«ΘΑΡΣΕΙΤΕ» η Ιστορία θα μας ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.  

«Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης». 

Λίγους μήνες πριν κοιμηθεί ο Μητροπολίτης κ.κ Προκόπιος σε επικοινωνία μας και ενώ είχε μεσολαβήσει το καλοκαιρινό πραξικόπημα στην γειτονική χώρα, σε αποστροφή του λόγου του μας είπε :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου