Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Δεν μας αρκεί η αστυνόμευση – Να εμβολιαστούν όλοι υποχρεωτικά»!

 


 Παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής  της Χριστιανοσύνης επέλεξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος να στείλει μήνυμα αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού λέγοντας πως  πρέπει να επιβληθεί το μέτρο του αναγκαστικού εμβολιασμού σε όλη την κοινωνία.  

Όπως είπε ο Μητροπολίτης  δεν είναι η αστυνόμευση που θα λύσει το πρόβλημα αλλά ο αναγκαστικός εμβολιασμός!

 «Θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα αλλιώς δεν θα επιλυθεί το ζήτημα, δεν θα απαλλαγούμε από αυτό τον κίνδυνο, να αρρωστήσουν και να πεθάνουν άνθρωποι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. .

Τα μέτρα τα οποία ορίστηκαν εδώ και δύο εβδομάδες, ισχύουν κανονικά υπογράμμισε.

«Κανένας δεν μπαίνει στην εκκλησία κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, ούτε για ιδιωτική προσευχή χωρίς μάσκα, χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της απολύμανσης με τα αντίστοιχα απολυμαντικά που έχουν ορισθεί», επεσήμανε.

Δεν είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα για τις Εκκλησίες!

Σύμφωνα με την εκτίμηση του, τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή δεν είναι αποτρεπτικά καθώς η μείωση του αριθμού των προσερχόμενων και συμμετεχόντων στη θεία λειτουργία είναι μικρότερος αφού οι παρευρισκόμενοι στο ναό είναι ανάλογη των τετραγωνικών.

Εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη τέλεσης ακόμη και τριών λειτουργιών την ημέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μπορούν να εκκλησιαστούν εφόσον το επιθυμούν.

Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να ελέγξουμε αν αυτοί οι οποίοι μπαίνουν στην εκκλησία είναι εμβολιασμένοι ή δεν είναι, τόνισε και υπογράμμισε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από τον χώρο της εκκλησίας.

«Αυτό δεν μπορεί καταρχήν να εφαρμοστεί ούτε από τους επιτρόπους, ούτε από τους νεωκόρους ούτε από κανένα άλλο προσωπικό» είπε.

Ο Μητροπολίτης, δήλωσε πως η εικόνα της αστυνομίας στα προαύλια των ναών δεν είναι κάτι το ευχάριστο εντούτοις η εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει σε αποφάσεις που παίρνονται από την πολιτεία και αφορούν μέτρα εκτός των ναών.

«Μέσα στο ναό δεν μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση» τόνισε.

Όπως ανέφερε, τουλάχιστον ο ίδιος στην Μητρόπολή του, γνωρίζει πόσοι ιερείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Και βέβαια λειτουργούν από την στιγμή που δεν υπάρχει μια νομοθετική εξουσιοδότηση από μέρος του κράτους στο πως θα διαχειριστούμε εμβολιασμένους κληρικούς, εγώ δεν μπορώ, δεν έχω την δυνατότητα να εφαρμόσω κάποια μέτρα τα οποία θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους» είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δωδώνης Χρυσόστομος που μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή είπε για τους ανεμβολίαστους: «Αυτοί οι οποίοι επικαλούνται αυτή τη λογική πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό, θα ήθελα να μην είναι έτσι αλλά εδώ έρχεται το ρητό ότι κάμεις να λάβεις. Είναι λογική αυτή όταν βλέπουν εκατομμύρια ανθρώπους να δοκιμάζονται; Είναι λογική αυτή όταν πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα τους από τον κορονοϊό να μην κάνουν το εμβόλιο; Τι θα ήταν η ανθρωπότητα αν δεν κάναμε το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα, τη διφθερίτιδα, τη γρίπη; Πρόκειται περί ανοήτων και επιτέλους ας ξυπνήσουν».


oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου