Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

O Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος για Μόσιαλο: «δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό…»

 

Αχαΐα: Σκληρή γλώσσα Ιερώνυμου για Μόσιαλο στην «Π»: «Ντροπή με τον κάθε κομπλεξικό…»

Την εντονότατη αντίδραση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου και μάλιστα με πιο σκληρή γλώσσα απο αυτή που χρησιμοποίησε, στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος, προκάλεσε η ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια του εκπροσώπου της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, με την οποία αστειεύεται με την Παναγία και τον Ιωσήφ, την ανυπαρξία του κορονοϊού, σε συσχετισμό με την «αλήθεια» της σύλληψης της Θεοτόκου, με τον κρίνο.

Χθες το πρωί ο ιεράρχης μίλησε για το θέμα στους πιστούς, κατά τη Θεία Λειτουργία στο ναό της Φανερωμένης Αιγίου και λίγο μετά, κλήθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» να σχολιάσει τη στάση του γνωστού επιστήμονα.

«Είναι αγανακτισμένος ο λαός μας και οι ιερείς μας. Έχω κι εγώ ιερή αγανάκτηση. Ντροπή και αίσχος, τίποτε άλλο. Άλλη μια φορά βγάλαν τη μάσκα και εδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή». Ο ποιμενάρχης, σημείωσε, πως είναι σε μία Μητρόπολη «Παναγιοσκέπαστη», αποσαφηνίζοντας πως ποτέ δεν είναι των άκρων, αλλά φτάνει πια. «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να υβρίζει αυτό που πιστεύω εγώ και ο λαός μας. Να εμπαίζουν τον Χριστό μας, την Παναγία μας και την πίστη μας, Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Είμαστε μια Μητρόπολη Παναγιοσκέπαστη, με την Παναγία Τρυπητή να έχει σώσει αυτόν τον τόπο. Δεν μπορεί ο καθένας, όποιος κι αν είναι αυτός, να υβρίζει το όνομα της Παναγίας και της πίστεώς μας. Τα δικά τους κόμπλεξ να πάνε να τα λύσουν αλλού κι όχι μέσα στην Εκκλησία», δηλώνει.

Ο μητροπολίτης επισημαίνει ακόμα, πως «δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό, προκαλώντας το συναίσθημα του πιστού λαού».

Ο κ.κ Ιερώνυμος, δεν παραλείπει να κάνει και τον απαραίτητο διαχωρισμό, λέγοντας πως «ο φανατισμός, όπου κι αν εμφανίζεται, κάνει κακό». Και καταλήγει: «Αντί να είμαστε ενωμένοι, κάνουνε κακό. Αυτοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ίαση του σώματος – και καλά κάνουν -έρχονται και χτυπάνε το πνεύμα, την ψυχή του λαού μας. Αυτό είναι ντροπή και μόνο ντροπή. Έχουμε πονέσει όλοι με την ανάρτηση αυτή. Ο Χριστός μας ήταν ο πρώτος πρόσφυγας. Η Παναγία μας ήταν η Παρθένος και βγαίνει και τους υβρίζει και εξευτελίζει την Παναγία μας. Προσευχόμαστε, ο Θεός να του δώσει ταπείνωση, να καταλάβει το σφάλμα και να ζητήσει συγνώμη από την Παναγία».

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος - «Πελοπόννησος»27/12.2021

aktines.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου