Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Εκπλήρωση αρχαίων προφητειών ή αναβληθείς τρίτος παγκόσμιος πόλεμος... Για άλλη μια φορά για την προέλευση της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Πολλοί ειδικοί, κατά κανόνα, πιστεύουν ότι ο θρησκευτικός μυστικισμός δεν μπορεί να έχει σοβαρή επιρροή στην πραγματική πολιτική, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν πιστεύουν έτσι· οι πιο έξυπνοι από αυτούς καταλαβαίνουν καλά ότι οι ιδέες, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, έχουν τεράστια σημασία και επιρροή στην πραγματική πολιτική των περισσότερων χωρών του κόσμου.

Η σημερινή αραβο-ισραηλινή σύγκρουση.  Φωτογραφία από το NTV (από ανοιχτό κώδικα).

Πολλά έχουν γραφτεί για αυτή τη σύγκρουση, αλλά πολύ λίγα έχουν γραφτεί με απλά λόγια.

Είναι δύσκολο να γράψω απλά και συνοπτικά για κάτι σύνθετο, αλλά θα προσπαθήσω για εσάς, αγαπητοί μου αναγνώστες.

Μια εύγλωττη απεικόνιση από ισπανόφωνη ιστοσελίδα για την τύχη του παλαιστινιακού κράτους... Τα παλαιστινιακά εδάφη σημειώνονται με πράσινο, τα ισραηλινά εδάφη σημειώνονται με καφέ.  Το 2020, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απορροφήσει την Παλαιστίνη, αλλά όλα κινούνται προς αυτό.

Πολιτικά αίτια της σύγκρουσης

Πριν μιλήσουμε για τις προφητείες, λίγα λόγια για την προέλευση της τρέχουσας σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης είναι ότι η απόφαση του ΟΗΕ το 1947 να δημιουργηθούν δύο κράτη, το εβραϊκό και το αραβικό, στη Βρετανική Επικράτεια Εντολής δεν εφαρμόστηκε ποτέ πλήρως.

Μόλις δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αναγνώρισε πρώτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν, και οι Παλαιστίνιοι δεν πρόλαβαν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος, άρχισε ο πόλεμος.

Παρεμπιπτόντως, ο ρόλος της ΕΣΣΔ στη δημιουργία του Ισραήλ ήταν επίσης βασικός. I.V. Ο Στάλιν θεωρούσε τον Ντέιβιντ Μπεν-Γκουριόν, έναν αριστερό πολιτικό από τη Ρωσική Αυτοκρατορία, σύμμαχό του στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού. Όμως, όμως, δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα.

Οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν χρόνο να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος· επιπλέον, το έδαφος του αποτυχημένου παλαιστινιακού κράτους μειώθηκε πολύ όλα αυτά τα χρόνια, λόγω της επέκτασης του εβραϊκού κράτους.

Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάσταση για τους Παλαιστίνιους μόνο χειροτέρεψε, κάποιοι (μετριοπαθείς) Παλαιστίνιοι άρχισαν να λένε ότι χρειάζεται ειρήνη με το Ισραήλ και μετά θα τους επιτραπεί να δημιουργήσουν ένα παλαιστινιακό κράτος, και πράγματι ένα τέτοιο κράτος δημιουργήθηκε στη Δυτική Όχθη , ενώ στη Λωρίδα της Γάζας παρέμειναν πιο ριζοσπάστες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι ήθελαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους.

Το σχέδιο του προηγούμενου Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ είχε σκοπό να εδραιώσει το σημερινό status quo, με την αναγνώριση ολόκληρης της πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ της Ιερουσαλήμ, χωρίς να χωριστεί σε ανατολικό (αραβικό) και δυτικό (εβραϊκό) τμήμα.

Ο αραβικός θύλακας στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου καταστράφηκε το 1967 με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τρομοκρατών, τώρα ήρθε η σειρά της Λωρίδας της Γάζας.

Αγαπητοί αναγνώστες, δώστε προσοχή στον χάρτη: ο αραβικός θύλακας στα βόρεια της χώρας, στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, καταστράφηκε το 1967, και τώρα μιλάμε για την καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας, με το πρόσχημα της μάχης τρομοκρατία.

Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάσταση για τους Παλαιστίνιους έχει μόνο επιδεινωθεί, το έδαφος έχει συρρικνωθεί, κάποιοι (μετριοπαθείς) Παλαιστίνιοι άρχισαν να λένε ότι χρειάζεται ειρήνη με το Ισραήλ και μετά θα τους επιτραπεί να δημιουργήσουν ένα παλαιστινιακό κράτος, και μάλιστα ένα τέτοιο κράτος δημιουργήθηκε στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού, ενώ περισσότεροι παρέμειναν στη Λωρίδα της Γάζας ριζοσπάστες Παλαιστίνιοι που ήθελαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους.

Ήταν από τη Λωρίδα της Γάζας που πέταξαν οι πρώτοι πύραυλοι στην τρέχουσα σύγκρουση και η επιχείρηση ονομάστηκε «Θύελλα Al-Aqsa». Θα επιστρέψουμε όμως στο Τζαμί Αλ Άκσα λίγο αργότερα.

Φυσικά, αυτό είναι ένα πολύ απλουστευμένο διάγραμμα· είναι αδύνατο να περιγραφεί διεξοδικά η επί αιώνα σύγκρουση μεταξύ Αράβων και Εβραίων σε μια παράγραφο.

Γεωπολιτική πτυχή της ιστορίας της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ

Όσο για το I.V. Ο Στάλιν. Φυσικά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν υποστήριξε τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, αλλά μπορώ να κάνω μια εικασία.

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο David Ben-Gurion ήταν αριστερός πολιτικός και θαυμαστής του V.I. Λένιν, μάλλον έπαιξε ρόλο αυτό.

Ο Στάλιν ήλπιζε να αποκτήσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη Μέση Ανατολή με τη μορφή του κράτους του Ισραήλ, με μια αριστερή κυβέρνηση που περιβάλλεται από μοναρχίες που παράγουν πετρέλαιο.

Προφανώς, ο Σοβιετικός ηγέτης γνώριζε ήδη το σχέδιο της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με την κωδική ονομασία: «Αδιανόητο», όταν οι αιχμαλωτισμένες γερμανικές μεραρχίες επρόκειτο να εξοπλιστούν εκ νέου και να πεταχτούν ξανά στην Ανατολή, να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ και στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να εκτοξεύσουν πυρηνικές βόμβες σε βασικούς στόχους στην ΕΣΣΔ.

Ο Στάλιν, υποστηρίζοντας το Ισραήλ, προσπάθησε να κόψει τις οδούς εφοδιασμού με πετρέλαιο από τις μοναρχίες της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Τι θα είχε συμβεί, μπορούμε μόνο να μαντέψουμε, αλλά το 1953 ο Στάλιν πέθανε και ξεκίνησε ένας εσωτερικός αγώνας για την εξουσία στην ΕΣΣΔ, η χώρα δεν είχε χρόνο για παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι νέοι σοβιετικοί ηγέτες που ήρθαν ως αποτέλεσμα εσωκομματικών αγώνων δεν διέθεταν πλέον στρατηγική σκέψη.

Όρος του ναού στην Ιερουσαλήμ από μια πανοραμική θέα

Ιεροί λόγοι

Στο επίκεντρο όλης της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας, βρίσκεται το ιερό Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ και η εβραϊκή ιδέα της οικοδόμησης ενός «Τρίτου Ναού», μετά τον οποίο ο εβραϊκός λαός που είναι διάσπαρτος σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να ενωθεί και να αποκτήσει μεγαλείο . Ο προφήτης Ιεζεκιήλ μίλησε για αυτό. Και ο Τρίτος Ναός είναι σύμβολο της πνευματικής αναγέννησης του εβραϊκού λαού, στα μάτια πολλών Εβραίων.

Φυσικά, αυτό το σχέδιο δεν αρέσει στους Άραβες, γιατί στον χώρο του ναού του βασιλιά Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ υπάρχει τώρα το αραβικό ιερό του τζαμιού Al-Aqsa, το τρίτο σεβαστό ιερό των μουσουλμάνων, μετά το απαγορευμένο τζαμί Al-Haram στο Η Μέκκα και το Τζαμί του Προφήτη Αλ-Ναμπάουι στη Μεδίνα...

Παρεμπιπτόντως, πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τον χρυσό τρούλο του τζαμιού Qubbat al-Sahara με το πιο λιτό τζαμί Al-Aqsa με έναν μιναρέ κοντά.

Το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ είναι ένα ιερό όρος για τρεις θρησκείες και Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Ωστόσο, το αιωνόβιο όνειρο των Εβραίων για τον ερχομό του Μεσσία είναι πολύ ανησυχητικό για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου, γιατί στο μυαλό τους ο Εβραίος Μεσσίας δεν θα είναι άλλος από τον Αντίχριστο.

Άρα, η σύγκρουση μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων έχει αρχαία θρησκευτική βάση. Και τώρα καταλαβαίνετε γιατί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί υποστηρίζουν τους Μουσουλμάνους· πολλοί Χριστιανοί θέλουν να καθυστερήσουν τον ερχομό του Σατανά σε αυτόν τον κόσμο.

Μερικοί χριστιανοί θεολόγοι ερμήνευσαν τον ερχομό του Εβραϊκού Μεσσία ως Αντίχριστο, και στη συνέχεια την έλευση και την προσχώρηση του «βασιλιά του κόσμου», δηλ. Ο Σατανάς για 3,5 χρόνια.

Ωστόσο, ορισμένοι μη πιστοί ειδικοί μιλούν για αυτόν τον συμβολισμό απλώς ως την αρχή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου και το τέλος του κόσμου.

Ο Ντ. Τραμπ, ηθελημένα ή μη, αναγνώρισε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως την ενιαία και αδιαίρετη πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βήμα προς την εκπλήρωση της διαθήκης με τον Θεό, αόρατα παρούσα στις αιωνόβιες φιλοδοξίες των Εβραίων σε όλο τον κόσμο.

Για να χτιστεί ο Τρίτος Ναός, οι Ισραηλινοί πρέπει να απαλλαγούν από τους Μουσουλμάνους και τα ιερά τους, και αυτό θα είναι δυνατό μόνο εάν το Ισραήλ ελέγχει πραγματικά όλη την Ιερουσαλήμ και όχι μόνο το δυτικό τμήμα της.

Τι να κάνουμε όμως με τις αραβικές γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και το Τζαμί Al-Aqsa στο Όρος του Ναού;

Σύμφωνα με τη λογική των Ορθοδόξων Εβραίων, διώξτε τους Άραβες από εκεί. Η ισραηλινή αστυνομία και στρατός έχουν ήδη μπει στον ναό την άνοιξη του τρέχοντος έτους...

Λάδι στη φωτιά έριξε η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να εκδιώξει τις οικογένειες των Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέιχ Τζάρραχ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι Χριστιανοί και οι άνθρωποι που γνωρίζουν το κείμενο της Βίβλου και τις αρχαίες προφητείες ανησυχούν τώρα: τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή μοιάζουν εντυπωσιακά με την εκπλήρωση των αρχαίων προφητειών για το τέλος του κόσμου και την ενθρόνιση του Σατανά στο τέλος του χρόνου.

Λίγο πριν από το τέλος του κόσμου μας, ο Σατανάς θα ελευθερωθεί από δεσμούς αιώνων και θα βγει για να εξαπατήσει όλα τα έθνη «στις τέσσερις γωνιές της γης», δηλ. Παγκόσμιος.

Υπάρχουν όλο και λιγότεροι πιστοί στον κόσμο· αντί του Χριστιανισμού (μουσουλμανικές και άλλες παραδοσιακές θρησκείες), ουσιαστικά προτείνεται μια νέα θρησκεία με τη μορφή λατρείας του χρυσού μοσχαριού - του δαίμονα Μαμμωνά.

Το Δυτικό Τείχος είναι τα ερείπια του Ναού του Βασιλιά Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Όταν επιλυθεί οριστικά το «παλαιστινιακό ζήτημα», οι Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν την κατασκευή του Τρίτου Ναού του Σολομώντα στη θέση του τζαμιού Al-Aqsa, το οποίο, στο μυαλό πολλών Εβραίων πιστών, είναι η ιστορική αποστολή του εβραϊκού λαού.

Όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση του ναού ακόμα και τη λειτουργία του, μέχρι τα εκκλησιαστικά σκεύη, όλα έχουν ήδη φτιαχτεί και περιμένουν στις πτέρυγες.

Οι Παλαιστίνιοι εμποδίζουν την εκπλήρωση της αρχαίας υπόσχεσης του Θεού, όπως πιστεύουν οι Ορθόδοξοι Εβραίοι. Οι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τη λογική των Ορθοδόξων Εβραίων, πρέπει να εξαλειφθούν.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ισραήλ είναι πώς οι ίδιοι οι Εβραίοι, φέρνοντας τον ερχομό του Μεσσία πιο κοντά, φέρνουν οι ίδιοι το τέλος του κόσμου πιο κοντά, σύμφωνα με τους Χριστιανούς.

Αλλά αυτό που οι Χριστιανοί θεωρούν το «τέλος του κόσμου», οι Εβραίοι θεωρούν το τέλος μόνο του «Χριστιανικού κόσμου» και την αρχή ενός νέου κόσμου, όπου ο μεσσίας τους «Μασιάχ» θα γίνει ο «βασιλιάς του κόσμου» και προσπαθούν να εκπληρώσει αυτό, καθώς πιστεύουν την υπόσχεση με τον Θεό.

Αλλά για τους Χριστιανούς, ο Μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός, και έχει ήδη έρθει, και αυτός που θα έρθει σύντομα θα είναι ο Αντίχριστος.

Ένα γλυπτό του Σατανά, το οποίο οι Σατανιστές πρότειναν να εγκαταστήσουν στην πόλη του Ντιτρόιτ.  Φωτογραφία από ανοιχτό κώδικα.

Κρίνοντας από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο σήμερα, πολλοί πολιτικοί παίρνουν πολύ σοβαρά τις παλιές προφητείες για τη βασιλεία του Αντίχριστου· απλώς κατανοούν (ερμηνεύουν) αυτό το γεγονός με διαφορετικούς τρόπους, όχι απαραίτητα κυριολεκτικά.

Και πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι αυτή η επόμενη αραβο-ισραηλινή σύγκρουση δεν θα οδηγήσει τον κόσμο στη «βασιλεία του Σατανά», όπως πιστεύουν οι Χριστιανοί, ή όπως πιστεύουν οι μη πιστοί, σε μια άλλη σφαγή του τρίτου κόσμου.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου