Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Γέροντας Ηλί: «Μόνο τρία βήματα για τη Νίκη μας!»


Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Γέροντας Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Iliy (Nozdrin) επισκέφτηκε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος με χυμένο αίμα στην Αγία Πετρούπολη.

Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Γέροντας Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Iliy (Nozdrin) επισκέφτηκε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος με χυμένο αίμα στην Αγία Πετρούπολη.

Υπάρχει ακόμα ένα μουσείο εκεί, και όλοι γνωρίζουμε για την απροθυμία των υπαλλήλων να επιστρέψουν τις ιερές εκκλησίες της Εκκλησίας (παράδειγμα συμβιβασμού στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ). Αλλά ο γέροντας, μπαίνοντας στο ναό, είπε ότι ήθελε να υπηρετήσει εδώ.

«Το πρωί της 19ης Νοεμβρίου, ο ναός ήταν γεμάτος. Οι εικόνες έπαψαν να είναι εκθέματα και ζωντάνεψαν, και από τις Βασιλικές Πόρτες βγήκε το ήσυχο φως του αγίου των ημερών μας και εκείνων που του υπηρέτησαν τη Λειτουργία, γράφει ο Boris Korchevnikov . – Ναι, η Εκκλησία του Σωτήρος στο Χυμένο Αίμα, γιατί χτίστηκε στη θέση του δολοφονηθέντος Τσάρου Αλέξανδρου Β', αλλά τώρα και η Ρωσία πολεμά κάτω από τα λάβαρα του Σωτήρος και αυτός είναι και ο Σωτήρας στο Χυμένο αίμα.

Τις προάλλες, ο γέροντας, που συχνά μιλάει λίγο περίπλοκα και δεν γίνεται αμέσως κατανοητός , μίλησε κάποτε πολύ άμεσα και απλά για το πώς μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο «καθολικό κακό». Τρία μόνο βήματα:

1. « Ο ρωσικός λαός πρέπει να εγκαταλείψει τη διαβολική κομμουνιστική ιδεολογία, να την καταδικάσει ως απαράδεκτη στη χριστιανική μας κοινωνία » - δηλαδή, επιτέλους να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να σταματήσουμε να συμφιλιώνουμε τους αγίους και τον Ιούδα της ιστορίας μας, τους δήμιους και τα θύματά τους - αυτό προσβάλλει τον Θεό και μας μπερδεύει.

2. « Πρέπει να απαγορεύσουμε τις αμβλώσεις σε κρατικό επίπεδο, στις οποίες πεθαίνουν χιλιάδες και χιλιάδες μελλοντικοί πολίτες της Ρωσίας [σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ - περίπου.]» - όλα είναι ξεκάθαρα εδώ. Η επιδημία των αμβλώσεων είναι ένας πόλεμος χωρίς πόλεμο. Η αυτοκτονία ενός έθνους και η παραμόρφωση της ζωής των γυναικών και των υποπατέρων του. Επιπλέον, αυτή είναι η δολοφονία του πιο ανυπεράσπιστου - ουρλιάζει στον Θεό για εκδίκηση.

3. «Εισαγάγετε αυστηρή τιμωρία για βωμολοχίες που βεβηλώνουν ολόκληρη τη ρωσική γη μας» - δηλαδή, το λεξιλόγιο που ήταν πάντα γνωστό ως κατά της προσευχής (και ως εκ τούτου ονομαζόταν βλασφημία), που σπάει την ψυχή και, στην πραγματικότητα, τη ζωή, θα πρέπει να σταματήσει να θεωρείται ο κανόνας, και ειδικά κάτι εγγενώς ρωσικό. Αυτό είναι ένα ψέμα για τη γλώσσα. Και επικίνδυνο ψέμα, γιατί η βρισιά διώχνει τον Χριστό από τον άνθρωπο και ελκύει τους δαίμονες. Ο Θεός «σταματάει τα αυτιά του».

«Αν οι πολιτικοί ακούσουν το κάλεσμα του Θεού, τότε η Ρωσία θα ανατρέψει όλους τους εχθρούς της», είπε ο ιερέας, «η νίκη θα δοθεί στον λαό μας. Ο Ίδιος ο Κύριος και η Αγνή Μητέρα Του και ολόκληρος ο Ουράνιος στρατός θα μας βοηθήσουν».

Εκ μέρους μου, θέλω να κάνω μια ερώτηση: θα δεχτούν και θα κατανοήσουν όλοι αυτά τα λόγια του Σχήμα-Αρχιμανδρίτη Ηλία (Νοζτρίν) σήμερα; Όχι βέβαια όλοι... Το ερώτημα δεν είναι αυτό, αλλά το ερώτημα είναι, θα ακούσουν αυτά τα λόγια του Γέροντα Ηλία όσοι έχουν την εξουσία στη χώρα μας;

Ιερομόναχος Βενέδικτος (Μοχάλοφ)

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου