Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Τι προφήτεψε ο φουτουριστής φιλόσοφος Νικολάι Φεντόροφ για τη Ρωσία και τον κόσμο;


Πολλές προβλέψεις και προφητείες έχουν γίνει για τη Ρωσία.  Ανάμεσά τους είναι και μερικά πολύ παλιά.

Πολλές προβλέψεις και προφητείες έχουν γίνει για τη Ρωσία. Ανάμεσά τους είναι και

μερικά πολύ παλιά. Ο Ιερομόναχος Βλαντιμίρ, κάτοικος της επαρχίας Tambov τον ενδέκατο αιώνα, πρόφερε τα ακόλουθα προφητικά λόγια:

«Για χίλια χρόνια, οι δυνάμεις της κόλασης με λυσσαλέα μανία, μαινόμενες, θα επιτίθενται ακούραστα και θα κλονίζουν τη Ρωσία μέχρι τα θεμέλιά της. Και όσο πιο τρομερή είναι η πίεση, τόσο περισσότερο η πίστη συγκολλά τους ανθρώπους και τίποτα δεν θα εμποδίσει τον δρόμο προς τον Παντοδύναμο. Οι δυνάμεις του καθαρού φωτός, της απόκοσμης φωτιάς, θα ανατρέψουν τους εχθρούς. Τα ζωντανά φώτα θα γιατρέψουν τις πληγές μιας ευτυχισμένης χώρας. Πάνω στα ερείπια του παλιού, ένας μεγάλος λαός, πλούσιος σε ομορφιά πνεύματος, θα ξαναγεννηθεί».

Και τώρα χίλια χρόνια τελειώνουν. Η Ρωσία πέρασε από πολλές δοκιμασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και εξακολουθεί να είναι προορισμένη να περάσει από πολλές δυσκολίες. Αλλά απολύτως όλες οι προφητείες για τη χώρα μας υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας. Ο Ρώσος κοσμιστής, φιλόσοφος και μελλοντολόγος Νικολάι Φεντόροφ μίλησε επίσης για αυτό.

Η πρώτη προφητεία του Fedorov.

Το 1829, στην ίδια επαρχία Tambov, γεννήθηκε ένα αγόρι, ο νόθος γιος του πρίγκιπα Pavel Gagarin. Το παιδί ονομάστηκε Νικολάι. Σύμφωνα με τα έθιμα της εποχής εκείνης, το επώνυμο και το πατρώνυμο γράφονταν σύμφωνα με τον νονό.

Από την παιδική του ηλικία, ο Νικολάι Φεντόροφ είχε ένα διερευνητικό μυαλό, γνώριζε πολύ καλά την Αγία Γραφή και περισσότερες από μία φορές συζήτησε τις οδηγίες του Χριστού και τη σωματική ανάσταση. Σε ηλικία 22 ετών, έγραψε τη «Φιλοσοφία της κοινής αιτίας», στην οποία περιέγραψε τις απόψεις του για την αθανασία και τον ρόλο του ανθρώπου στο Σύμπαν.

«Ο άνθρωπος μαθαίνει και βελτιώνει τη φύση. Ο χώρος, ο χρόνος και ο θάνατος θα νικήσουν. Με τη δική του εργασία θα επιφέρει τη Βασιλεία του Θεού. Και όχι μόνο στη Γη, αλλά σε ολόκληρο το Σύμπαν».

Έφεραν αντίρρηση στον Fedorov - μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορούσε να το κάνει αυτό. Αλλά ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Δημιουργού, ο ίδιος είναι ο Δημιουργός, γιατί ένα κομμάτι Θεού είναι ενσωματωμένο μέσα του. Η αποστολή του ανθρώπου στη Γη είναι, μαζί με τον Παντοδύναμο και με τη βοήθειά του, να βελτιώσει τον κόσμο, να εξερευνήσει το Σύμπαν, να δημιουργήσει και να δημιουργήσει.

Πολλές προβλέψεις και προφητείες έχουν γίνει για τη Ρωσία.  Ανάμεσά τους είναι και μερικά πολύ παλιά.-3

Ο Νικολάι Φεντόροφ θεωρούσε τον εαυτό του αληθινό Χριστιανό. Οι μοντέρνες τάσεις του αποκρυφισμού ή των θρησκευτικών κινημάτων που προέρχονταν από έξω ήταν ξένες γι' αυτόν. Κάθε έθνος έχει τη δική του πίστη και δεν πρέπει να υποκύψει στον πειρασμό, όντας χριστιανός, να μελετήσει, για παράδειγμα, τις ανατολικές θρησκείες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Fedorov, ο ρωσικός λαός είναι ο πιο θρησκευόμενος, που δεν έχει χαλάσει ο αθεϊσμός. Και είναι η Ρωσία που θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα υλοποιήσει τις ιδέες του.

Αλλά αυτό συνέβη - λίγο περισσότερο από εκατό χρόνια μετά τη δημοσίευση της «Φιλοσοφίας της κοινής αιτίας», ένας άνθρωπος πέταξε στο διάστημα. Γεννήθηκε στη Ρωσία και έφερε το αρχαίο ένδοξο επώνυμο Γκαγκάριν, αν και δεν ήταν πρίγκιπας.

Μπόρεσε όμως να κατακτήσει το διάστημα. Μία από τις προβλέψεις του Νικολάι Φεντόροφ, ο οποίος ονομαζόταν ακόμα στην οικογένεια με το όνομα του πατέρα του - Γκαγκάριν, έγινε πραγματικότητα.

Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε τον χρόνο και τον θάνατο. Όμως η επιστήμη έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποτε ένα άτομο θα μπορέσει να ξετυλίξει αυτά τα μυστήρια.

Η δεύτερη προφητεία του Fedorov.

Ο Fedorov πίστευε ότι κάθε άτομο μπορεί να είναι Δημιουργός, επειδή έχει ψυχή. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι πνευματικά χωρίς φτερά και έχουν πολύ χαμηλή πνευματική ανάπτυξη. Θέλουν μόνο να καταναλώνουν και να ζουν για τη δική τους ευχαρίστηση. Αυτοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν μόνο τον κόσμο, καταναλωτές που παίρνουν τα πάντα από τη ζωή, αλλά δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ο οξυδερκής φιλόσοφος είχε ήδη συνειδητοποιήσει τότε ότι η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος θα οδηγούσε την ανθρωπότητα στην υποβάθμιση. Οι ανέσεις και τα οφέλη του πολιτισμού θα αυξήσουν τον αριθμό των καταναλωτών. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα χάσουν την πνευματικότητά τους και θα σταματήσουν να αναπτύσσονται.

Πολλές προβλέψεις και προφητείες έχουν γίνει για τη Ρωσία.  Ανάμεσά τους είναι και μερικά πολύ παλιά.-4

Για να αποκτήσει ένα νέο «κατασκευασμένο παιχνίδι», η ανθρωπότητα θα καταστρέψει τη φύση, θα σπαταλήσει αλόγιστα τους πόρους της γης και θα πολεμήσει μεταξύ τους. Μια μέρα αυτό θα οδηγήσει στην Αποκάλυψη.

Και αυτή η προφητεία, που έγινε στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Κοίτα γύρω σου. Υπάρχουν πολλοί Δημιουργοί και Κατασκευαστές ανάμεσά μας; Μια πτώση στον κάδο σε σύγκριση με τους καταναλωτές. Κανείς δεν σκέφτεται καν την πνευματική ανάπτυξη πια. Από την παιδική ηλικία, ένα άτομο απαιτεί μόνο - δώστε το! Και δεν του φτάνουν όλα.

Όλοι θέλουμε να έχουμε το καλύτερο από τη ζωή. Να είσαι καλά. Μας ενδιαφέρει μόνο η υλική μας ευημερία. Οι φυσικοί πόροι έχουν διαιρεθεί εδώ και πολύ καιρό από την παγκόσμια ελίτ· εξαιτίας αυτών γίνονται πόλεμοι στον κόσμο. Και εμφανίζονται όλο και περισσότερα σημάδια που προειδοποιούν ότι η Τελευταία Κρίση είναι κοντά.

Ευτυχώς, η Ρωσία είναι πραγματικά η πιο πνευματική και πιο θρησκευτική χώρα στον κόσμο. Ο λαός μας δεν χάλασε ούτε καν από δεκαετίες αθεΐας που ενστάλαξαν οι Μπολσεβίκοι. Έχουμε διατηρήσει βαθιά πίστη στον Κύριο στο υποσυνείδητό μας.

Θα έρθει η ώρα, και έχει ήδη έρθει, που ο κόσμος θα πρέπει να σφίξει τα ζωνάρια του, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει καθολική ευημερία, απολύτως όλοι δεν μπορούν να επιτύχουν υψηλό υλικό επίπεδο. Και θα πρέπει να αναζητήσουμε το νόημα της ζωής σε κάτι άλλο, στο πνευματικό. Επομένως, η Ρωσία είναι πολύ απαραίτητη για τον Θεό και την χρειάζεται η ιστορία.

Παρεμπιπτόντως, αυτό ακριβώς είπε ένας άνθρωπος που δεν είχε πάει ποτέ στη Ρωσία, αλλά κατάλαβε τον σημαντικό ιστορικό ρόλο της. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που πιστεύεται ότι οι προφήτες δεν λένε ό,τι θέλουν οι ίδιοι, αλλά επαναλαμβάνουν μόνο αυτό που υπαγορεύεται από πάνω.

Και το γεγονός ότι ο Αμερικανός Έντγκαρ Κέις ήταν πραγματικός μάντης έχει καταγραφεί και τεκμηριωθεί επανειλημμένα. Στις αρχές του τριάντα του περασμένου αιώνα, ο Edgar Cayce είπε:

«Ερχονται αλλαγές, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει εξέλιξη ή επανάσταση στις ιδέες της θρησκευτικής σκέψης. Η βάση αυτού για ολόκληρο τον κόσμο θα προέλθει τελικά από τη Ρωσία. δεν θα είναι κομμουνισμός, αλλά αυτό που δίδαξε ο Χριστός – το είδος του κομμουνισμού του».
Πολλές προβλέψεις και προφητείες έχουν γίνει για τη Ρωσία.  Ανάμεσά τους είναι και μερικά πολύ παλιά.-5
Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν κατά την πιο δύσκολη περίοδο της ύπαρξης της Ρωσίας, όταν εκκλησίες και μοναστήρια καταστράφηκαν ή μετατράπηκαν σε αποθήκες, κλαμπ και αποικίες εγκληματιών. Οι ιερείς πυροβολούνταν ή στέλνονταν σε στρατόπεδα. Τα ιερά βεβηλώθηκαν και καταστράφηκαν.

Ο Κέισι αντιλήφθηκε την παράδοξη λογική της στάσης του ρωσικού λαού απέναντι στη θρησκεία. Όσο πιο δυνατές και επίμονες είναι οι προσπάθειες να σπάσουμε την πίστη, τόσο πιο βαθιά ριζώνει στις ψυχές μας.

Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για τα οφέλη της προφητείας ως μέσο αυτογνωσίας. Αρχίζουμε να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και αναρωτιόμαστε πού πάμε; Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι το μέλλον δεν ανήκει σε αυτούς τους λαούς που ζουν πιο πλούσιοι, αλλά σε αυτούς που μπορούν να βρουν κάτι ποιοτικά νέο, που μπορούν να δημιουργήσουν. Και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να θυμάστε τον πραγματικό σας σκοπό -  να δημιουργήσετε.

 dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου