Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών κατά του νομοσχεδίου του Μητσοτάκη για γάμο ομοφυλοφίλων και υπερ Ελλαδικής εκκλησίας.

 


Θέση στο νομοσχέδιο των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα πήρε ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών κκ Κύριλλος, στηρίζοντας απόλυτα την απόφαση της ελληνικής εκκλησίας, σε ένα θέμα που όπως φαίνεται απασχολεί και την ρωσική εκκλησία, σχετικά  με την χώρα μας.   

Ο σύμβουλος του Πατριάρχη Κύριλλου υποστήριξε την απόφαση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, Αρχιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, δήλωσε ότι εγκρίνει την απόφαση της Συνόδου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΕΟΕ), η οποία αντιτάχθηκε στη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα, γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

"Πριν από λίγες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα του γάμου ομοφύλων· η κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την ιδέα, λέγοντας ότι τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Οι Έλληνες ιεράρχες δήλωσαν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια απόκλιση από το νόμο του Θεού, όπως αναφέρεται στο ευαγγέλιο.

Η απόφαση της Ελληνικής εκκλησίας εξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και μόνο εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου και οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν την απόφαση που ανακοινώθηκε", αναφέρει το άρθρο.

 

Η προσοχή του ορθόδοξου κόσμου είναι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα αλλάξει πολλά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. 

Το θέμα του νομοσχεδίου για την διεξαγωγή γάμου των ομοφυλόφιλων απασχολεί την Ρωσία και ειδικά την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, η οποία όπως  όλα δείχνουν παρακολουθεί στενότατα τα τεκταινόμενα στην χώρα μας.

Οι Ρώσοι Ιεράρχες είναι κατά του νομοσχεδίου στην χώρα μας, αφού παραβιάζει τις αρχές της Ορθοδοξίας, αφού η ομοφυλοφιλία θεωρείται ως αμαρτία στην ορθόδοξη θρησκεία.

Στην Ρωσία το 2024 είναι έτος οικογένειας ( άνδρας-γυναίκα) και η Μόσχα στηρίζει με όλους τους τρόπους εν μέσω πολέμου την δημιουργία της καθώς και την τεκνοποίηση πολλών παιδιών.

“Αποφασίστηκε η εκλαΐκευση της κρατικής πολιτικής στον τομέα της προστασίας της οικογένειας και της διατήρησης των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.

Η ρωσική κυβέρνηση ανέφερε ότι το έτος 2024 θα επεξεργαστεί και θα εγκρίνει μια στρατηγική για τη δημογραφική και οικογενειακή πολιτική μέχρι το 2030.

Οι εκδηλώσεις εκφράζονται ως ένα είδος απάντησης στη μεθόδευση της κατάργησης της παραδοσιακής οικογένειας στις δυτικές χώρες”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κάτι που δεν γίνεται φυσικά στην χώρα μας, στην οποία η παραδοσιακή οικογένεια βάλλεται πανταχόθεν, ενώ το κόστος ζωής εκτοξεύεται καθημερινά, κάνοντας την ζωή δύσκολη για πολλές φτωχές οικογένειες.

Το νομοσχέδιο έχει εγείρει αντιδράσεις τόσο εντός της κυβερνήσεως όσο και στα υπόλοιπα κόμματα , οι βουλευτές των οποίων γίνονται καθημερινά δέκτες παραπόνων από τους ψηφοφόρους τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό.
Η ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων θα δώσει στην συνέχεια το δικαίωμα για προσφυγές στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την τεκνοθεσία, ανοίγοντας ένα ακόμη μέγα θέμα στην ελληνική κοινωνία.  

pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου