Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Οι προβλέψεις του Ζιρινόφσκι για τη Ρωσία και τον κόσμο για το 2024.

Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος LDPR, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, άφησε φωτεινό σημάδι στην πολιτική ιστορία της Ρωσίας. Οι σύγχρονοι τον θυμούνται ως έναν εκκεντρικό σόουμαν, έναν σοφό ηγέτη, έναν εξαιρετικό αναλυτή, έναν πολυσχιδή και μορφωμένο άνθρωπο. Οι τολμηρές και ενίοτε σκληρές δηλώσεις του έγιναν συχνά προφητικές. Διαβάστε για τις προβλέψεις του πολιτικού για το 2024 στο άρθρο της Izvestia.











Οι προβλέψεις του Ζιρινόφσκι για το 2024 - η κατάσταση στην Ουκρανία.

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς , πολλοί θυμήθηκαν την πρόβλεψη του Ζιρινόφσκι τον Δεκέμβριο του 2021. Στη συνέχεια, ο πολιτικός είπε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, «στις τέσσερις το πρωί, 22 Φεβρουαρίου», η Ρωσία θα αναλάμβανε «άλλο πρόγραμμα» ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των γειτονικών κρατών.

Η πρόβλεψη αποδείχθηκε σχεδόν σωστή - η έναρξη της ειδικής επιχείρησης ανακοινώθηκε μόνο δύο ημέρες αργότερα. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη είχε και μια συνέχεια:

«Όλα θα ηρεμήσουν, όλα θα σβήσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2024, όταν θα υπάρξουν και πάλι παροξύνσεις. Πότε θα γίνουν προεδρικές εκλογές», είπε ο πολιτικός.

Κάποιοι πιστεύουν ότι μιλάμε για σοβαρές αλλαγές στην κατάσταση στο μέτωπο και πιθανό τερματισμό των εχθροπραξιών. Ωστόσο, είναι αδύνατο να πούμε ακριβώς για ποια γεγονότα μιλούσε ο Ζιρινόφσκι.

Επιπλέον, το 2019, ο πολιτικός υπέθεσε ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα γινόταν το τελευταίο άτομο σε αυτή τη θέση. Κατά τη γνώμη του, δεν θα υπάρξουν νέες εκλογές αρχηγού κράτους, αφού η χώρα θα πάψει να υπάρχει.

Πριν από αυτό, το 2014, ο Ζιρινόφσκι προέβλεψε την επιστροφή ορισμένων ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία. Στη συνέχεια μίλησε για επτά περιοχές: Kherson, Nikolaev, Zaporozhye, Lugansk, Dnepropetrovsk, Kharkov και Odessa. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ανέφερε ότι στη δυτική Ουκρανία υπήρχαν επίσης εδάφη που κάποτε ανήκαν στην Πολωνία και αυτά τα εδάφη «θα επέστρεφαν σύντομα εκεί».

Οι προβλέψεις του Ζιρινόφσκι για το 2024 - για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Το 2019, ο Ζιρινόφσκι πρότεινε ότι μέχρι το 2024 θα ξεσπούσε μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η οποία θα έκανε ολόκληρο τον κόσμο «να ξεχάσει τι είναι η Ουκρανία».

«Οδεύει προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Το Ιράν δεν είναι Βιετνάμ, Βόρεια Κορέα ή Κόσοβο. Τα πιο τρομερά γεγονότα θα συμβούν εδώ», είπε ο πολιτικός.

Τότε ο Ζιρινόφσκι υπέθεσε ότι το Ιράν και άλλες χώρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα συμμετείχαν στη σύγκρουση. Πολλοί θυμήθηκαν τα λόγια του τον Οκτώβριο του 2023, όταν, μετά από μια μαζική επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.

Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής του LDPR ήταν ακριβής στις εκτιμήσεις του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι προβλέψεις του Ζιρινόφσκι για το 2024 - για τις εκλογές στη Ρωσία και τις ΗΠΑ

Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Ζιρινόφσκι έκανε μια πρόβλεψη για την επερχόμενη προεδρική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν θα υπάρξουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024, γιατί δεν θα υπάρχει η ίδια η Αμερική», πίστευε ο πολιτικός.

Στο κανάλι του στο Telegram, σημείωσε ότι η χώρα είχε ήδη ξεκινήσει έναν «μηχανισμό αυτοδιάσπασης», παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε κατά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991. Ο πρώην αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος πίστευε ότι οι εθνοτικές συγκρούσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν σε αυτό. Ο πολιτικός ζήτησε επίσης την εγκατάλειψη του αμερικανικού νομίσματος, γιατί σύντομα «δεν θα υπάρχει κανένας να ανταλλάξει δολάρια». Ωστόσο, επί του παρόντος είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η ακρίβεια αυτής της πρόβλεψης.

Το 2020, ο Ζιρινόφσκι έκανε επίσης μια πρόβλεψη για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές το 2024. Στη συνέχεια, πρότεινε ότι ο σημερινός αρχηγός του κράτους, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα πρότεινε την υποψηφιότητά του, αλλά θα ανακοινώσει αυτή την απόφαση όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2023.

Αυτή η πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα - στις 8 Δεκεμβρίου 2023, ο σημερινός Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Τι άλλο προέβλεψε ο Ζιρινόφσκι;

Ο Ζιρινόφσκι έχει πολλές γνωστές «προβλέψεις» στο ενεργητικό του, αν και ο πρώην επικεφαλής του LDPR δεν διέθετε προφητικό χάρισμα. Όπως σημείωσε ο Πούτιν σε μια από τις ομιλίες του, οι προβλέψεις του βασίζονται στη γνώση και την κατανόηση της εξέλιξης της κατάστασης.

Έτσι, το 1999, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ο πολιτικός πρότεινε ότι μετά από αυτό οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα προσπαθούσαν να οργανώσουν αντιρωσικές προκλήσεις στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, μίλησε για την επιθυμία του ΝΑΤΟ να επεκταθεί προς τα ανατολικά μέσω του Καυκάσου, των χωρών της Βαλτικής και της Ουκρανίας. Το 2008, ο Ζιρινόφσκι προέβλεψε την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία, και το 2014, άλλων ουκρανικών περιοχών.

Ο Ζιρινόφσκι πιστώνεται επίσης ότι έκανε προβλέψεις για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τη συντριβή του Boeing 777 στην περιοχή του Ντόνετσκ, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και άλλα σημαντικά πολιτικά γεγονότα. Μεταξύ των «προφητειών» που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί είναι η ενοποίηση του «Ρωσικού Κόσμου» εντός των συνόρων της ΕΣΣΔ έως το 2025 και η κατάρρευση του ΝΑΤΟ έως το 2026.

Ο Ζιρινόφσκι πέθανε τον Απρίλιο του 2022. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, δώρισε μια κάψουλα με προβλέψεις στο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, το οποίο θα ανοίξει μόλις το 2036.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου