Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η μοναχή Θεοδοσία του Κουρσκ είναι γνωστή σε όλη τη Ρωσία. «Τώρα είσαι άρρωστος, αλλά θα έρθει η ώρα, όλος ο κόσμος θα έρθει σε σένα…»

Η μοναχή Θεοδοσία έλαβε το δώρο της σε ηλικία 7 ετών κατά την εγκάρδια προσευχή με ισχυρό κεραυνό. Έχοντας βιώσει σοκ, βρήκε το δώρο του Θεού της. Το δώρο να βλέπεις τα θαύματα της Βασίλισσας των Ουρανών και του Αγίου Νικολάου!

Μία από τις λίγες σωζόμενες φωτογραφίες της Μητέρας Θεοδοσίας του Κουρσκ.  Πηγή: https://vk.com/wall-199715849_2686
Συνεχής παρηγοριά έλαβαν όλοι με τους οποίους μόλις και μετά βίας μιλούσε. Και αν άγγιζε το κεφάλι της με το χέρι της, η παλάμη συγκρίθηκε με την απαλότητα του πούπουλου. Η μητέρα ήταν δυνατή στον αγώνα κατά των δαιμόνων και αναγνώριζε εύκολα τους βαριά άρρωστους. Το δώρο της δεν τρόμαξε τον κόσμο, αλλά αντίθετα έμειναν μαζί της για μέρες. Παρακάλεσε επίσης τον Θεό για προστασία για τους ανθρώπους.

Η Θεοδοσία έχασε την όρασή της ως πολύ μικρό παιδί λόγω της τρομερής ασθένειας της ιλαράς, οπότε όταν τη ρώτησαν γιατί ήταν τυφλή, απάντησε ως εξής: «Έπαθα ιλαρά - μου διέρρευσαν τα μάτια...».

  • Ένα εντελώς ορφανό - χωρίς πατέρα ή μητέρα, αλλά μπορούσε να προσευχηθεί σαν ενήλικας. Κεραυνός έσπασε τη στέγη του αχυρώνα και χτύπησε δίπλα της, που στεκόταν σε μια γωνία για να προσευχηθεί.
Τέτοιοι διάσημοι ασκητές ήταν φίλοι με τη μοναχή Θεοδοσία: ο Αμφιλόχιος του Ποτσάεφ, ο Κουκσά της Οδησσού, ο Λαυρέντυ του Τσερνίγοφ, ο Σεραφείμ Αμελίν, ο Γκελίνσκι και οι πρεσβύτεροι του Μπέλγκοροντ. Ο μάντης Αρχιμανδρίτης Martyriy (Grishin, 1875–1958) προέβλεψε το μέλλον της Σχήμα-μοναχής Θεοδοσίας ενώ καθόταν στο τραπέζι μαζί της: «Τώρα είσαι άρρωστος, αλλά θα έρθει η ώρα, όλος ο κόσμος θα έρθει σε σένα...» . Η προφητεία έγινε πραγματικότητα.
  • Η Θεοδοσία δεν καθόταν ήσυχη και ταξίδεψε σε έναν τεράστιο αριθμό δρόμων. Αρκετές φορές επισκέφτηκε την Optina Pustyn, το Diveevo, τη Λαύρα Trinity-Sergius, και εορτασμούς προς τιμή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Αγαπούσε επίσης τη Ματρώνα της Μόσχας και την επισκέφτηκε περισσότερες από μία φορές.

Όταν τη ρώτησαν: «Αν άνοιγαν τα μάτια μου, τι θα ήθελα περισσότερο να δω;», εκείνη απάντησε ως εξής: «Θα ήθελα να δω τη Μητέρα του Θεού σε μια εικόνα και τον Χριστό τον Σωτήρα!».

Η μητέρα Θεοδοσία ήταν πολύ άρρωστη σε μεγάλη ηλικία. Και είχε έναν μικρό καναπέ, δεχόταν κόσμο πάνω του. Το δέρμα της ήταν λευκό, το χαμόγελό της ήταν σαν λαμπερός ήλιος και τα χέρια της ήταν ανάλαφρα και απαλά. Πολλοί αναφώνησαν μετά το άγγιγμά της: «Σαν της μητέρας!»

Η Μητέρα Θεοδοσία κρατούσε και 600 ονόματα στο κεφάλι της από καρδιάς - αυτά για τα οποία προσευχόταν κρυφά κάθε μέρα.

Η μητέρα πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 2007.

Θυμόμαστε και τιμούμε την ασκήτρια, σχήμα-μοναχή μακαριστή Θεοδοσία! Μακάρι να μην μας αφήσει η Μάνα στα δεινά μας!
Μην ξεχνάτε τους αγίους και τους φύλακες αγγέλους σας, φίλοι! Μην τα παρατάς ποτέ πριν από τα χτυπήματα της μοίρας! Να είστε χαρούμενοι και υγιείς!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου