Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Η Μητέρα του Θεού περπατά στη γη από τις 3 έως τις 5 το πρωί και προσεύχεται για εμάς και μας ζητά να προσευχόμαστε για τους άλλους. Γέροντας Νικολάι Γκουριάνοφ.


Λένε ότι η χειρότερη ώρα είναι τα μεσάνυχτα.  Όταν όλοι οι μοναχοί έχουν ήδη κοιμηθεί, η προσευχή σταματά.  Τότε είναι που συμβαίνουν όλα τα άσχημα.  Παρατηρήστε ότι τότε οι δαίμονες κυβερνούν τον κόσμο.  Όχι όμως χωρίς την άδεια του Κυρίου.

Λένε ότι η χειρότερη ώρα είναι τα μεσάνυχτα. Όταν όλοι οι μοναχοί έχουν ήδη

κοιμηθεί, η προσευχή σταματά. Τότε είναι που συμβαίνουν όλα τα άσχημα. Παρατηρήστε ότι τότε οι δαίμονες κυβερνούν τον κόσμο. Όχι όμως χωρίς την άδεια του Κυρίου. Πολύ συχνά είναι αυτή την εποχή που συμβαίνουν αυτοκτονίες, βία, δολοφονίες, όταν κανείς δεν προσεύχεται για κανέναν. Και αν οι μητέρες προσεύχονταν, τότε τίποτα τρομερό δεν θα συνέβαινε στα παιδιά τους. Μερικές φορές υπάρχει εσωτερική, αδιάκοπη προσευχή. Αν οι μητέρες του καθενός μας, σαν μοναχοί, μάθαιναν αυτήν την εσωτερική προσευχή, που μερικές φορές συμβαίνει ακόμα και όταν κοιμούνται τα βιβλία προσευχής, τότε δεν θα υπήρχαν προβλήματα και στερήσεις. Οι μητέρες δεν θα έκλαιγαν, δεν θα έχαναν παιδιά, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά.

Το κείμενο μιας καλής προσευχής για παιδιά μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://t.me/molitvaikona/4668 . Διαβάστε μια προσευχή για τα παιδιά σας για να μην τους συμβεί τίποτα κακό.

Λένε ότι η χειρότερη ώρα είναι τα μεσάνυχτα.  Όταν όλοι οι μοναχοί έχουν ήδη κοιμηθεί, η προσευχή σταματά.  Τότε είναι που συμβαίνουν όλα τα άσχημα.  Παρατηρήστε ότι τότε οι δαίμονες κυβερνούν τον κόσμο.  Όχι όμως χωρίς την άδεια του Κυρίου.-2

Η Μητέρα του Θεού περπατά στη γη από τις 3 έως τις 5 το πρωί και προσεύχεται για εμάς και μας ζητά να προσευχόμαστε για τους άλλους. Αυτό ακριβώς μας λέει ο άγιος.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Γέροντας Νικολάι διάβαζε σημειώσεις για τους Χριστιανούς και περίπου στις 5.15 το πρωί μια γυναίκα του έδωσε ένα σημείωμα που του ζητούσε να προσευχηθεί για αυτούς τους ανθρώπους.

Φυσικά, προσευχόταν, γιατί αυτό έκανε πάντα. Με θερμές, ειλικρινείς προσευχές λύθηκαν τα προβλήματα των ενοριτών και παρηγορήθηκαν οι αγωνιώδεις σκέψεις.

Λίγο πριν ξεκινήσω, αποφάσισα να διαβάσω τον πρωινό κανόνα ως συνήθως. Όμως ο χρόνος του φαινόταν ότι περνούσε γρήγορα και το ρολόι που τον έδειχνε τον έπεισε γι' αυτό. Ενώ διάβαζε ήταν ήδη 8 το βράδυ, αλλά του φαινόταν ότι είχαν περάσει μόνο 15 λεπτά και στενοχωρήθηκε πολύ, νομίζοντας ότι η γυναίκα που τον περίμενε στεκόταν και δεν έφευγε.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι δεν ήταν απλώς μια γυναίκα, γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη και το μπουλόνι ήταν επίσης κλειστό. Αυτό το είδε όταν πλησίασε και δεν τη βρήκε. Άλλωστε, λένε την αλήθεια, οφείλουμε μόνο στη Μητέρα μας, τον Ουράνιο Παράκλητό μας, στον Κύριο, σε όλους τους αγίους που μας φροντίζουν ακόμα και όταν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα δεν είναι ξύπνια. Εδώ είναι μια προσευχή που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχουν συμβεί στο μονοπάτι της ζωής μας. Προχωρήστε και διαβάστε: https://t.me/molitvaikona/4893 ,

Λένε ότι η χειρότερη ώρα είναι τα μεσάνυχτα.  Όταν όλοι οι μοναχοί έχουν ήδη κοιμηθεί, η προσευχή σταματά.  Τότε είναι που συμβαίνουν όλα τα άσχημα.  Παρατηρήστε ότι τότε οι δαίμονες κυβερνούν τον κόσμο.  Όχι όμως χωρίς την άδεια του Κυρίου.-3

Ο πατέρας δεν κάθισε καν, αν και συνήθως έκατσε.

Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο γι 'αυτόν να προσευχηθεί όταν οι σημειώσεις περιείχαν τα ονόματα των ανθρώπων των οποίων οι αμαρτίες ήταν σοβαρές. Ένιωθε κι άσχημα μερικές φορές.

Και μετά θα επαναλάβω πώς ο ιερέας θυμήθηκε τη φτωχή γυναίκα που μάλλον περίμενε τόσο καιρό, αλλά όταν γύρισε και είδε ότι δεν ήταν κανείς εκεί, το κελί ήταν κλειδωμένο όχι μόνο με ένα γάντζο, αλλά και με ένα παντζούρι, κατάλαβα ποιος ήταν. Ένιωθε σαν να ήταν 17 χρονών και το άρωμα εξαπλωνόταν παντού.

Έτσι ακριβώς το θυμήθηκε: «Πώς βγήκε αυτή η γυναίκα; Λοιπόν, νομίζω, προσευχόμουν και έκλεισα μηχανικά την πόρτα... Μπαίνω στο διάδρομο, και η πόρτα μου είναι κλειδωμένη με ένα γάντζο, ακόμη και μια τραβέρσα. Και το χέρι είναι ζεστό! Και τι άρωμα υπάρχει τριγύρω! Λοιπόν, θα σας πω, η γυναίκα που παρέδωσε το σημείωμα είναι αυτή! Και έδειξε την εικόνα της Θεοτόκου. - Η Μητέρα του Θεού περπατά στη γη από τις 3 έως τις 5 το πρωί και προσεύχεται για εμάς και μας ζητά να προσευχόμαστε για τους άλλους. Ετσι είναι!"

Λένε ότι η χειρότερη ώρα είναι τα μεσάνυχτα.  Όταν όλοι οι μοναχοί έχουν ήδη κοιμηθεί, η προσευχή σταματά.  Τότε είναι που συμβαίνουν όλα τα άσχημα.  Παρατηρήστε ότι τότε οι δαίμονες κυβερνούν τον κόσμο.  Όχι όμως χωρίς την άδεια του Κυρίου.-4

Έτσι η Μητέρα του Θεού τριγυρνάει και μας βοηθάει παντού. Και σε όσους ζητούν και σε όσους προσεύχονται για βοήθεια. Και ακριβώς όταν δεν υπάρχουν προσευχές ή άλλη μεσιτεία για εμάς.

Επομένως, δεν μπορείτε να έρθετε στην εκκλησία αργότερα από την έναρξη της Λειτουργίας. Είναι κρίμα να έρθετε όταν ο ιερέας ήδη μυρίζει. Άλλωστε, η ίδια η Θεοτόκος με τους Αγγέλους της έρχεται και είναι απλά ντροπή να αργήσει. Ο Κύριος θυμάται όλα τα δεινά της και δεν μπορεί παρά να ελεήσει και να εισακούσει τις άγιες προσευχές Της.

Επομένως, δεν μπορείτε να έρθετε στην εκκλησία αργότερα από την έναρξη της Λειτουργίας. Είναι κρίμα να έρθει όταν έχει ήδη ξεκινήσει. Άρα είναι απλά ντροπή να αργείς στη δουλειά. Και είναι απλά ασυγχώρητο για όλους μας.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου