Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

7 αρχάγγελοι - ποιοι είναι; Εξερευνώντας τον αγγελικό κόσμο με τον ιερέα'


Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια προσευχής.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια προσευχής.

Άρα, ο αρχάγγελος είναι ο αρχηγός των αγγέλων, αυτός που στέκεται ενώπιον του Θεού, γιατί στη διδασκαλία, στην Αγία Γραφή και στην εκκλησιαστική διδασκαλία, βρίσκουμε τέτοια θραύσματα όπου λέγεται ότι ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, αν και στο Ευαγγέλιο έχει το όνομα ενός αγγέλου, αλλά παρόλα αυτά, η Εκκλησία γνώριζε από τα αρχαία χρόνια ότι φέρει το όνομα αρχαγγέλου, επειδή στέκεται ενώπιον του Θεού. Ο ίδιος μίλησε για αυτό.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ οδηγεί τον ουράνιο στρατό στον αγώνα ενάντια στον Σατανά, το επαναστατημένο Χερουβείμ, και τον ανατρέπει στη γη.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια προσευχής.-2

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ , που ταξιδεύει με ανθρώπους και λέει ότι είναι ένας από τους επτά αρχαγγέλους που στέκονται ενώπιον του Θεού και προσφέρουν αυτές τις προσευχές στον Θεό.

Έτσι, γνωρίζουμε αυτή τη διδασκαλία για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους, αν και υπάρχουν περισσότερα ονόματα αυτών των αρχαγγέλων στην Ορθόδοξη παράδοση. Επίσης σε άλλες παραδόσεις βρίσκουμε άλλα ονόματα άλλων αρχαγγέλων, των οποίων τις υπηρεσίες δεν γνωρίζουμε, γιατί στην Αγία Γραφή και στην παράδοση δεν αναφέρονται ούτε αναφέρονται, αλλά πολύ σε κάποιες μη επαληθευμένες πηγές, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν τα ονόματά τους και εμείς γνωρίζουμε για αυτούς.

Άρα, η διακονία των αρχαγγέλων βρίσκεται στο όνομά τους. Και βλέπουμε ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ - το όνομά του μεταφράζεται ως "Ποιος είναι σαν τον Θεό" - οδήγησε τους αγγέλους στον πόλεμο εναντίον του Σατανά και τον ανέτρεψε από τον ουρανό. Ως εκ τούτου, ονομάζεται και αρχάγγελος, δηλαδή στρατιωτικός αρχηγός.

Και προσευχόμαστε σε αυτόν, τον καλούμε σε βοήθεια, ώστε με τη μεσολάβησή του να κερδίσουμε τους εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, τα πάθη και τις αμαρτίες μας, καθώς και σε σχέση με τους εχθρούς μας, ώστε να μας ενισχύσει και να μας βοηθήσει .

Ο δεύτερος αρχάγγελος είναι ο Γαβριήλ , ο άνθρωπος του Θεού, το φρούριο, η δύναμη του Θεού, αλλά στη διακονία του είναι ο ευαγγελιστής των μυστηρίων του Θεού.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια προσευχής.-3

Στο βιβλίο του προφήτη Δανιήλ εμφανίζεται και μιλά για διάφορα οράματα σε μελλοντικούς καιρούς, επίσης στην Καινή Διαθήκη βλέπουμε την εμφάνισή του κατά τον ευαγγελισμό στην Παναγία της γέννησης του σωτήρα και επίσης ότι η Ελισάβετ θα συλλάβει γιο. και θα είναι ένας μεγάλος προφήτης, ειδικά για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Εμφανίζεται δηλαδή εδώ ως ευαγγελιστής αυτών των μυστηρίων, και γι' αυτό προσευχόμαστε σε αυτόν σε περιπτώσεις που μας λείπει κάποια κατανόηση και του ζητάμε να μας φωτίσει και να μας βοηθήσει στην άγνοια και την ανοησία μας.

Ο τρίτος αρχάγγελος είναι ο Ραφαήλ , το όνομά του μεταφράζεται ως "βοήθεια του Θεού", "θεραπεία". Η διακονία του είναι αυτή του γιατρού των ανθρώπινων παθήσεων και του οδηγού. Στο βιβλίο του Δαβίδ εμφανίζεται ως οδηγός, ταξιδιώτης, βοηθός και θεραπευτής από διάφορες ασθένειες.

Ως εκ τούτου, προσευχόμαστε στον Αρχάγγελο Ραφαήλ να μας κρατήσει στο δρόμο μας και να μας στείλει βοήθεια στη θεραπεία από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών, πνευματικών πειρασμών μας, μερικών παθών που κρατούν εντελώς την ψυχή μας στην εξουσία και δεν έχουμε δύναμη να απαλλαγούμε από αυτό πειρασμός γιατί είμαστε τελείως, για παράδειγμα, σκλαβωμένοι από αυτό το πάθος.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια με προσευχή.-4

Ο τέταρτος αρχάγγελος είναι ο Ουριήλ, «φωτιά», «φως του Θεού». Η υπηρεσία του είναι ένας διαφωτιστής των ανθρώπων, ένας μέντορας στους χαμένους. Αναφέρεται στο 3ο μη κανονικό βιβλίο του Έσδρα. Του προσευχόμαστε λοιπόν να μας διαφωτίσει σε διάφορα θέματα, πειρασμούς και να μην καταλαβαίνουμε κι εμείς κάτι.

Ο πέμπτος αρχάγγελος είναι ο Selafiel, «προσευχή στον Θεό», δηλαδή είναι ένα βιβλίο προσευχής στον Θεό για τους ανθρώπους. Και επομένως, όποιος στερείται προσευχής, που έχει ανάγκη και καταλαβαίνει ότι έχει επιθυμία να προσευχηθεί, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί πειρασμοί και εμπόδια, μπορεί, φυσικά, να στραφεί σε αυτόν τον αρχάγγελο και να λάβει βοήθεια από αυτόν, ώστε μια τέτοια αρετή ως επιθυμία για προσευχή. Γιατί ο άνθρωπος που προσεύχεται στον Θεό ενισχύεται στην πίστη και τις εντολές του Χριστού.

Ο έκτος αρχάγγελος είναι ο Βαραχιήλ , «η ευλογία του Θεού». Η υπηρεσία του είναι αυτή του μεσολαβητή ενώπιον του Θεού. Προσεύχεται για όλους τους ανθρώπους, μεσολαβεί για μας, ώστε ο Κύριος να μας διαφυλάξει, να μας ευλογήσει και να μας φωτίσει.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία εκτελούν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια με προσευχή.-5

Και ο έβδομος είναι ο Ιερεμιήλ , η «ανάληψη στον Θεό», δηλαδή αυτός που ανυψώνει τους ανθρώπους στον Θεό, συντονίζει τις σκέψεις, την ψυχή, την καρδιά μας, ώστε να ανεβούμε σε αυτόν.

Θα σας δώσω επίσης τα ονόματα άλλων αρχαγγέλων, γιατί στην Ορθόδοξη παράδοση γνωρίζουμε το όνομα ενός άλλου αρχαγγέλου - αυτός είναι ο Jehudiel, «δόξα του Θεού». Τα υπόλοιπα ονόματα των έξι αρχαγγέλων βρίσκονται στο βιβλίο του Ενώχ και σε άλλες παραδόσεις της Παλαιάς Διαθήκης, που βρίσκονται στο Ταλμούδ και σε άλλα εβραϊκά βιβλία.

Ο δεύτερος άγγελος των δεύτερων επτά αρχαγγέλων είναι ο Ραγκέλ, «ο φίλος του Θεού». Το τρίτο είναι ο Zadkiel, «η δικαιοσύνη του Θεού». Σαμουήλ - «αναζητής του Θεού»· ονομάζεται επίσης Chamuel με διαφορετική προφορά. Ramiel - «ναός του Θεού». Jophiel - «η ομορφιά του Θεού». Και ο Ζεραχιήλ είναι «η οδηγία του Θεού». Αυτά είναι τα ονόματα τέτοιων αρχαγγέλων.

Δεν ξέρουμε όμως τι είδους αρχάγγελοι είναι, τι είδους υπηρεσία κάνουν ενώπιον του Θεού, γιατί τίποτα δεν γράφεται γι' αυτούς στην Ορθόδοξη παράδοση. Γνωρίζουμε μόνο ότι υπάρχουν επτά ανώτεροι αρχάγγελοι ενώπιον του Θεού, και κατά συνέπεια, ίσως υπάρχουν και άλλοι αρχάγγελοι, επειδή, όπως είπα ήδη για τις αγγελικές τάξεις, υπάρχουν στην πραγματικότητα εκατομμύρια άγγελοι και δεν γνωρίζουμε ακριβώς το επίπεδό τους.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία κάνουν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια με προσευχή.-6

Γιατί οι άγιοι πατέρες λένε ότι υπάρχει άπειρη ποικιλία φύσεων, γιατί κάθε άγγελος είναι μια ξεχωριστή δημιουργία, ένας ξεχωριστός κόσμος, ένας ξεχωριστός σχηματισμός, επειδή όλοι οι άνθρωποι προήλθαν από τον Αδάμ και την Εύα, και οι άγγελοι είναι διαφορετικοί και μερικές φορές ακόμη και πολύ διαφορετικοί από τον καθένα. άλλα.

Ήθελα επίσης να πω εν κατακλείδι ότι υπάρχει μια ορισμένη λατρεία λατρείας των επτά αρχαγγέλων στο εκκλησιαστικό περιβάλλον. Αυτή η λατρεία, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, γιατί ο Ιησούς Χριστός ελέγχει τα πάντα, η πρόνοια του Θεού ελέγχει τα πάντα, και ακόμη κι αν απευθυνθούμε στους αρχαγγέλους, απευθυνόμαστε σε αυτούς ως άγια πρωτεύοντα του Θεού. Γιατί η λατρεία των αρχαγγέλων προϋποθέτει ακριβώς ότι είναι, λες, ανεξάρτητοι από τον Θεό.

Δεν θα πω, βέβαια, ότι πρόκειται για απόκρυφη λογοτεχνία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία, γιατί οι ίδιοι οι άγγελοι στην Αποκάλυψη λένε ότι δεν μπορούν να προσκυνήσουν, γιατί είναι και συν-υπηρέτες, όπως εμείς, εμείς. πρέπει να λατρεύουμε τον Θεό, και μόνο στον Θεό μπορούμε να αντιληφθούμε τους αγίους, τους αρχαγγέλους και όλους τους αγγέλους, γιατί όλα είναι θέλημα Θεού και είναι εντελώς καλή και ελεήμονα πρόνοια.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους επτά υψηλότερους αρχαγγέλους. Ποιοι είναι αυτοί, τι είδους υπηρεσία εκτελούν και υπό ποιες συνθήκες τους καλούμε για βοήθεια με προσευχή.-7

Επομένως, στην εκκλησία δεν υπάρχει φυσικά καμία λατρεία ή κάποια ειδική λειτουργία προς τους επτά αρχαγγέλους. Έχουμε μια κοινή μέρα όπου τιμούμε όχι μόνο τους επτά αρχαγγέλους, αλλά όλες τις ουράνιες δυνάμεις, ολόκληρο τον ουράνιο στρατό, γιατί όλοι οι άγγελοι εργάζονται για να μας σώσουν.

Και δεν έχει σημασία αν είναι αρχάγγελος, σεραφείμ, χερουβείμ ή απλώς άγγελος, δεν έχει σημασία, γιατί; Γιατί το καθήκον τους είναι να πραγματοποιήσουν το θέλημα του Θεού στη γη. Και θα είμαστε σαν αυτούς, μελετήστε τις εντολές του Χριστού για να καταλάβετε ποιο είναι το θέλημα του Θεού, καλό και τέλειο.

Το κείμενο βασίζεται σε βίντεο από το κανάλι Bogovidets.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου