Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ο Γέροντας Αριστοκλής προέβλεψε το μέλλον της Ρωσίας και είπε ότι η σωτηρία της θα γινόταν, αλλά μόνο όταν το ποτήρι του καλού υπερίσχυε από το ποτήρι του κακού.

Γνωστός σε πολλούς, ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθως, γνωστός και ως ο Θαυματουργός της Μόσχας, πριν από τον τόνο του ήταν ο πιο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, όπως πολλοί από εμάς, ζούσε στο Όρενμπουργκ και ήταν παντρεμένος. Αλλά μετά τον χαμό της γυναίκας του, πήγε στον Άθω, στη Μονή Παντελεήμονα. Εκεί πήρε μοναχικούς όρκους με το όνομα Αριστοκλής.

Εκείνες τις μέρες, οι μοναχοί στέλνονταν συχνά στη Μόσχα για να εκτελέσουν επίσημα καθήκοντα. Έκανε μεγάλες προσπάθειες προς όφελος του μοναστηριού και του λαού, φέρνοντας προσκυνητάρια από το Άγιο Όρος για αρρώστους και απόρους. Πολλοί άνθρωποι βίωσαν τη θεραπευτική δύναμη και γενικά έγιναν πιστοί.

Γνωστός σε πολλούς, ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθως, γνωστός και ως ο Θαυματουργός της Μόσχας, πριν από τον τόνο του ήταν ο πιο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, όπως πολλοί από εμάς, ζούσε στο Όρενμπουργκ και ήταν παντρεμένος.

Αφού συνάντησαν αυτόν τον άγιο γέροντα, ο κόσμος συνέχισε να διατηρεί επαφή μαζί του. Αλληλογραφούσε ενεργά με τα παιδιά του και αφοσιώθηκε στον άθλο της προσευχής. Θεράπευσε τους πόνους και έκανε πολλά θαύματα, θεραπεύοντας με τη χάρη του Θεού φυσικά εκατοντάδες ανθρώπους. Ο Κύριος απάντησε στις προσευχές του.

Ένα από τα πνευματικά του παιδιά είπε ότι στράφηκε στον πατέρα Αριστοκλή τα προεπαναστατικά χρόνια και σε μια από τις συνομιλίες με τον γέροντα τον ρώτησε για το μέλλον της Ρωσίας. Προέβλεψε ότι οι Μπολσεβίκοι θα θριάμβευαν, μετά θα ερχόταν ένα «μεγάλο παπούτσι», ποιος θα πηγαινοερχόταν και μετά θα έρθουν αυτοί που αποκαλούσε «άνθρωποι με κοτσιδάκια», δηλαδή τέτοιοι λαϊκοί με φιλελεύθερες απόψεις: οι άντρες φορούν μακριά μαλλιά σαν τις γυναίκες, και είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των φύλων. Οι άνδρες φορούν σκουλαρίκια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν παντελόνια. Ακόμα και κοριτσάκια 3-4 ετών είναι ντυμένα με τζιν. Αυτό το θόλωμα των ορίων του Θεού είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Και πραγματικά το βλέπουμε αυτό. Όλα ξεκινούν ελάχιστα, μετά το έθνος εκφυλίζεται, ο γάμος ομοφύλων αναγνωρίζεται σε νομοθετικό επίπεδο και όταν μια τέτοια επαίσχυντη πρακτική γίνεται νόμιμη, τα όρια μεταξύ καλού και κακού εξαφανίζονται - όλα γίνονται δυνατά! Η κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ηθική και ηθική. Όλη αυτή η σύγχυση είναι μια εξέγερση ενάντια στους νόμους του Θεού, που γράφτηκε από τον Μωυσή με την καθοδήγηση του ίδιου του Θεού: «Όποιος κάνει αυτά τα πράγματα είναι βδέλυγμα στον Κύριο τον Θεό σου» (Δευτ. 22:5). Αυτό το κύμα καλύπτει πλέον τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πνευματικά παιδιά ρώτησαν πώς να σωθείς και να προστατευτείς από όλες τις αηδίες και να μην πέσεις στα κόλπα του διαβόλου και εκείνος απάντησε έτσι:

Ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθωνας, γνωστός σε πολλούς, γνωστός και ως ο Θαυματουργός της Μόσχας, πριν από τον τόνο του ήταν ο πιο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, όπως πολλοί από εμάς, ζούσε στο Όρενμπουργκ και ήταν παντρεμένος.-2
«Να επικαλείστε συνεχώς τη Μητέρα του Θεού - είτε πηγαίνετε στη δουλειά είτε ό,τι άλλο κάνετε, πείτε: «Αποθέτω όλη μου την εμπιστοσύνη σε Σένα, Μητέρα του Θεού, κράτησέ με κάτω από τη στέγη Σου». Ή όπως αυτό: «Παρθένε Μητέρα του Θεού, μη με περιφρονείς, ζητώντας τη βοήθειά Σου και τη μεσιτεία Σου». Ή αλλιώς, όσο καλύτερα μπορείς, απλά τηλεφώνησε Της».

Ο γέροντας αρκετά συχνά ασχολιόταν με τους δαιμονισμένους· του έφερναν στο παρεκκλήσι. Βλέποντας πώς τους έφερε στα συγκαλά τους αλείφοντάς τους με λάδι, ήταν τρομακτικό να παρακολουθώ τα τσιρίσματα, τα γαβγίσματα και τα μουγκρητά τους, μερικοί μάλιστα έπαθαν σπασμούς και άρχισαν να τρέμουν. Όταν όμως ο πατέρας διέταξε τους δαίμονες να φύγουν, αυτοί υπάκουσαν και βγήκαν από τον κόσμο ουρλιάζοντας. Μια μέρα του έφεραν μια γυναίκα που ήταν δαιμονισμένη. Αντιστάθηκε τόσο πολύ που ακόμη και δύο δυνατοί άνδρες με δυσκολία τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι την έδεσαν με ένα σκοινί, το οποίο προσπαθούσε συνέχεια να σπάσει. Όταν το έβαλαν μπροστά στον γέροντα, το κοίταξε αυστηρά και ρώτησε: «Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μπεις;» Και σε απάντηση άκουσε μια λεπτή, τσιριχτή φωνή, σαν όχι από την ίδια τη γυναίκα: «Δεν μπήκα μέσα της. Η ίδια, η ίδια! Απάτησε τον νόμιμο άντρα της με έναν σιδερά... Και είχα το δικαίωμα να μπες σε αυτήν!» Υπό την επίδραση της προσευχής του γέροντα, ο Κύριος θεράπευσε αυτή τη γυναίκα μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτό ήταν το δώρο του πατέρα μου - οι δαίμονες τον φοβόντουσαν.

Επιστρέφοντας στη συζήτηση για το μέλλον της Ρωσίας, ο γέροντας μίλησε για το τι την περιμένει πριν το 1941 και μετά τον πόλεμο:

Απλά μην χαίρεσαι εκ των προτέρων. Πολλοί Ρώσοι θα πιστεύουν ότι οι Γερμανοί θα απαλλάξουν τη Ρωσία από την κυριαρχία των Μπολσεβίκων, αλλά δεν είναι έτσι. Οι Γερμανοί, είναι αλήθεια, θα μπουν στη Ρωσία και θα κάνουν πολλά, αλλά θα φύγουν, αφού δεν υπάρχει ακόμη χρόνος για σωτηρία. Θα γίνει αργότερα, αργότερα... Τότε θα σωθεί η Ρωσία. Πρέπει ακόμα να υπομείνει πολλά βάσανα, πολλά μαρτύρια. Όλη η Ρωσία θα γίνει φυλακή και θα χρειαστεί να παρακαλέσουμε τον Κύριο για συγχώρεση. Θα είναι μια ασεβής εποχή. Όλοι θα χρειαστεί να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους και να φοβούνται να διαπράξουν ακόμη και την παραμικρή αμαρτία. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε το καλό, ακόμα και το πιο μικρό, γιατί ακόμα και το φτερό της μύγας έχει βάρος, αλλά ο Θεός έχει ακριβή ζυγαριά. Και όταν το παραμικρό καλό ξεπεράσει την ισορροπία, τότε ο Θεός θα δείξει το έλεός Του στη Ρωσία.

Ο γέροντας πάντα νοιαζόταν για τη σωτηρία των ψυχών των παιδιών του και γι' αυτό επέμενε σε όλους με τα λόγια:

Ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθωνας, γνωστός σε πολλούς, γνωστός και ως ο Θαυματουργός της Μόσχας, πριν από τον τόνο του ήταν ο πιο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, όπως πολλοί από εμάς, ζούσε στο Όρενμπουργκ και ήταν παντρεμένος.-3
Αχ, αγαπημένο μου παιδί, να ήξερες πόσο θέλω να σε σώσω! Θα τα άντεχα όλα για σένα, ο Κύριος να σε σώσει! Μακάρι να μπορούσα να σε οδηγήσω κοντά Του! Όσο θα σωθείς, δεν έχω μεγαλύτερη ανησυχία από το να σε φέρω στον Κύριο, και δεν υπάρχει πιο σοβαρό θέμα στη γη από τη σωτηρία της ψυχής...

Παραδόξως, οι προβλέψεις του καταγράφηκαν το 1918, λίγες μόλις μέρες πριν από το θάνατό του. Προέβλεψε την επανάσταση και όλα τα μελλοντικά γεγονότα.

Και μόνο το 2001, η Συνοδική Επιτροπή για την Αγιοποίηση των Αγίων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχοντας μελετήσει τα υλικά που ελήφθησαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν εμπόδια στη δόξα του γέροντα Ιεροσήμαμονα Αριστοκλή μεταξύ των αγίων ως τοπικά σεβαστή Μόσχα άγιος.

Το καλοκαίρι του 2004, τα ιερά λείψανα του γέροντα βρέθηκαν στο νεκροταφείο Danilovsky.

Γνωστός σε πολλούς, ο Γέροντας Αριστοκλής ο Άθως, γνωστός και ως ο Θαυματουργός της Μόσχας, πριν από τον τόνο του ήταν ο πιο απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, όπως πολλοί από εμάς, ζούσε στο Όρενμπουργκ και ήταν παντρεμένος.-4

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2004, ο Γέροντας Αριστοκλής δοξάστηκε μεταξύ των κατά τόπους σεβαστών αγίων της Μόσχας και της επισκοπής Μόσχας. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιο Β' στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου, αγιοποιήθηκε ο πρεσβύτερος της Μόσχας.

Δόξα στον Θεό για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου