Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ένας γέροντας από την Ελλάδα προέβλεψε ότι ερχόταν μια νέα εποχή, όπου θα υπήρχε μια τρίτη διαθήκη, η οποία θα ήταν συνέπεια των πράξεων του Αντίχριστου.

Ο Γέροντας Αθανάσιος έφυγε από τη ζωή πριν από 18 χρόνια και πριν από 42 χρόνια σε ένα κήρυγμά του είπε κυριολεκτικά προφητικά λόγια για την εποχή μας. Ο Γέροντας Αθανάσιος (Μυτιληναίος) εξακολουθεί να τιμάται πολύ από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Για πολλούς παραμένει στη μνήμη ως ο πιο ευγενικός βοσκός.

Διαβάζοντας τα κηρύγματά του, καταλαβαίνεις πάντα καθαρά ότι ο γέροντας αγαπούσε πολύ τα πνευματικά του παιδιά και ευχόταν γι’ αυτά αποκλειστικά τη σωτηρία της ψυχής τους. Ο σύγχρονος κόσμος, με την επιτρεπτικότητά του, έχει γίνει κάτι δύσκολο για την αντίληψη ενός φυσιολογικού ανθρώπου που ζει σύμφωνα με τις εντολές του Θεού. Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι καιροί δεν ήταν πάντα τόσο απλοί, και ταυτόχρονα πάντα εξοικονομούν.

Ο Γέροντας Αθανάσιος έφυγε από τη ζωή πριν από 18 χρόνια και πριν από 42 χρόνια σε ένα κήρυγμά του είπε κυριολεκτικά προφητικά λόγια για την εποχή μας.

Αν στραφούμε στο κήρυγμά του στις 21 Νοεμβρίου 1982, βρίσκουμε τα εξής:

«Αγαπητοί μου, αυτό θέλω να σας πω σήμερα: ο Αντίχριστος θα κηρύξει την αρχή μιας νέας εποχής στη Γη, σαν μια νέα εποχή σε όλο τον κόσμο μετά τη χριστιανική εποχή, και ίσως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το λεγόμενο «τρίτη διαθήκη».

Έχουμε ήδη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, αλλά αυτή η τρίτη θα είναι το αποτέλεσμα των πράξεων του Αντίχριστου. Η αιρετική διδασκαλία για την τρίτη διαθήκη εμφανίστηκε στα αρχαία χρόνια και την ανέφερε ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Αλλά μην περιμένετε εκπληκτικά σημάδια και θαύματα: αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

Επιτρέψτε μου να σας πω για την τρίτη διαθήκη. Η σύγχρονη κοινωνία, οι λαϊκοί και οι οικουμενικοί κύκλοι υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο Χριστιανισμός είναι δήθεν «ξεπερασμένος». Αυτό είναι όταν σας λένε ότι ο Χριστιανισμός έχει χάσει τη συνάφειά του, έχει γίνει περιττός, ότι δεν έχει πια τίποτα να μας προσφέρει ή ότι ο Χριστιανισμός δεν ισχύει πια, έχει «φύγει από τη μόδα» και χρειαζόμαστε κάτι νέο. Αυτή είναι η τρίτη διαθήκη. Και υπάρχει ήδη πραγματικά. Σας το λέω με πλήρη ευθύνη.

Τώρα, θυμηθείτε τα λόγια του προφήτη Δανιήλ: «Και θα σκεφτεί να αλλάξει τους καιρούς και τον νόμο» (Δαν. 7:25). Αλλάξτε το νόμο. Θα αλλάξει τον νόμο του Θεού. Αυτή είναι η τρίτη διαθήκη του Αντίχριστου. Οι Πατέρες και οι άλλοι άγιοι της Εκκλησίας μας θα θεωρηθούν ξεπερασμένοι. Έτσι θα είναι! Ακούς?

Ο Αντίχριστος θα καθίσει στο θρόνο σε χριστιανικό ναό. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μίλησε για αυτό, αλλά σε ποιο πλαίσιο; Δεν είναι ότι ο Αντίχριστος κάθεται προσωπικά στο θρόνο του ναού. «Ας μην είναι έτσι», γράφει ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, «αυτός ο ναός στον οποίο λαμβανόμαστε υπόψη!».

Η λέξη «Αντίχριστος» εδώ σημαίνει συλλογική εικόνα, δηλαδή όλους τους υπηρέτες του Αντίχριστου. Για παράδειγμα, όταν οι κληρικοί γίνονται οικουμενιστές, αιρετικοί, μασόνοι ή υποστηρικτές του Τεκτονισμού, οι Ορθόδοξοι κρύβονται από τις απόψεις των άλλων. Οι υπηρέτες του Αντίχριστου μπορούν να αναγνωριστούν από τις αιρετικές τους δηλώσεις, ανεξάρτητα από τη θέση τους στην Εκκλησία, είτε είναι πατριάρχες, επίσκοποι, αρχιμανδρίτες, πρεσβύτεροι, διάκονοι - ο βαθμός τους δεν έχει σημασία. Θα τους αναγνωρίσετε αν πουν τέτοια πράγματα:

- Οι ιεροί κανόνες είναι ξεπερασμένοι.

- «Πεδάλιον» του Στ. Ο Νικόδημος ο Άγιος Όρος δεν έχει νόημα ή αξία.

- Οι αναρτήσεις πρέπει να ακυρωθούν.

- Η αποχή δεν είναι πλέον σχετική.

- Σήμερα ζούμε σε μια νέα εποχή, και πρέπει να δούμε τους νέους με άλλα μάτια: μπορούν να συνάψουν εξωσυζυγικές σχέσεις, θα εγκρίνουν διάφορες διαστροφές κ.λπ.

Πες μου, σε παρακαλώ... Μήπως οι υπηρέτες του Αντίχριστου κάθονται ήδη στην Ορθόδοξη Εκκλησία;

Οι άγιοι έζησαν και συνεχίζουν να ζουν σε όλες τις ιστορικές εποχές, γεγονός που αφήνει ανεξίτηλη εντύπωση. Γιατί το κάνει αυτό ο Θεός; Να δείξει στους πιστούς ότι η «αγιότητα» δεν ξεπερνά ποτέ και η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πάντα γεμάτη αγίους. Ο Θεός χαρίζει απλόχερα στην Εκκλησία νέους αγίους σε κάθε ιστορική εποχή. Τον 20ο αιώνα μας χάρισε τον Άγιο Νεκτάριο. Και συχνά και με ακρίβεια αποκαλούνταν «ο άγιος του αιώνα μας».

Ο Γέροντας Αθανάσιος απεβίωσε πριν από 18 χρόνια και πριν από 42 χρόνια, σε ένα από τα κηρύγματά του είπε κυριολεκτικά προφητικά λόγια για την εποχή μας.-2

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά. Γιατί η Μαγδαληνή, η ηγουμένη, προσβάλλει τον Άγιο Νεκτάριο; Ίσως είναι απλώς μια σύμπτωση; Με τίποτα. Η πηγή των επιθέσεων στον αιδεσιμότατο είναι ο διάβολος, που εργάζεται μέσω αυτού του ανθρώπου. Αυτή η γυναίκα είναι υπό την επήρεια κακών πνευμάτων. Το λέω με σιγουριά και ανοιχτά, αφού έχει ήδη καταδικαστεί και απομακρυνθεί από την Εκκλησία. Ο Αντίχριστος θα βρει την παρουσία των αγίων αφόρητη. Επομένως θα υποστηρίξει ότι η έννοια της «αγιότητας» είναι ξεπερασμένη. Θα υποστηρίξει αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι το Ευαγγέλιο είναι παλιό και ξεπερασμένο και δεν βοηθά πλέον ένα άτομο να επιτύχει την αγιότητα. Ωστόσο, ο Θεός θα παρέχει στην Εκκλησία αγίους ανά πάσα στιγμή για να αντικρούσει τις κενές και ψευδείς κατηγορίες για την «ασχετοσύνη» του Ευαγγελίου.

Τι θα γίνει με το κήρυγμα του Ευαγγελίου εκείνη την ώρα; Αυτό είναι ένα άλλο σημάδι.

Παρατηρήστε πώς πάει ο διάλογός μας. Είστε πολλοί εδώ και έχετε έρθει σε μια μεγάλη, ευρύχωρη εκκλησία. Ο φωτισμός εδώ είναι υπέροχος και όλοι είναι άνετοι. Κάθεσαι και νιώθεις ασφάλεια. Ο δρόμος είναι ειρηνικός και δεν υπάρχουν εχθρικοί ή απειλητικοί άνθρωποι που σας περιμένουν έξω από την πόρτα.

Τι πρέπει όμως να συμβεί σε εκείνη την εποχή; Αυτό είναι ό, τι...

Τι λέει σχετικά ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος;

«Τότε όλοι οι θεοσεβούμενοι άνθρωποι θα ρίξουν δάκρυα και θα ρωτήσουν με έντονη επιθυμία: «Πού στη γη είναι ο λόγος του Θεού;» Και θα ακούσουν την απάντηση: «Πουθενά».

Και τότε θα έρθει ο τελικός πειρασμός. Αυτόν ακριβώς τον πειρασμό, αγαπητοί μου, προέβλεψε ο Κύριος όταν είπε στους μαθητές του στον Κήπο της Γεθσημανή: «Αγρυπνείτε και προσεύχεστε για να μην πέσετε σε πειρασμό» (Ματθαίος 26:40).

Θέλετε να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε;

Τι λέει στον άγγελο (επίσκοπο) της Εκκλησίας της Φιλαδέλφειας; Η Αποκάλυψη (3:10-11) λέει:

« Και όπως τηρήσατε τον λόγο της υπομονής Μου, θα σας φυλάξω επίσης από τον καιρό του πειρασμού που θα έρθει σε ολόκληρο τον κόσμο για να δοκιμάσει αυτούς που ζουν στη γη. Ιδού, έρχομαι γρήγορα. Κράτα ό,τι έχεις, για να μην σου πάρει κανείς το στέμμα ».

Τι είδους πειρασμός είναι αυτός; Πειρασμός του Αντίχριστου. Αλλά ο Κύριος λέει ότι θα μας προστατεύσει. Και ότι θα έρθει σύντομα (Ιδού, έρχομαι σύντομα), απλώς διατηρήστε αυτό που έχετε.

Είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός; Φυλάξτε λοιπόν ότι έχετε: τις Αγίες Γραφές και την Ιερά Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πιστεύω! Προσεύχομαι! Ομολογώ τις αμαρτίες μου! Δώσε ελεημοσύνη! Εδώ! Ανάλαβε δράση!

Ο Γέροντας Αθανάσιος απεβίωσε πριν από 18 χρόνια και πριν από 42 χρόνια, σε ένα από τα κηρύγματά του είπε κυριολεκτικά προφητικά λόγια για την εποχή μας.-3

Σήμερα και πάντα, η αποστολή του Χριστιανισμού δεν είναι απλώς να σε κάνει καλό και έντιμο πολίτη, αλλά να σου δώσει τη Βασιλεία, να σε κάνει συνκληρονόμο του Βασιλείου του Θεού, και αυτό είναι κάτι που οι μη Χριστιανοί δεν θα γίνουν ποτέ ικανός να καταλάβει. Αυτό ξεπερνά τη φαντασία ακόμη και των μεγαλύτερων φιλοσόφων. Οι Χριστιανοί από αυτή την άποψη είναι άνθρωποι στους οποίους έχει απονεμηθεί μια μοναδική τιμή. Ήταν σε αυτούς που ο Κύριος έδωσε τη Βασιλεία, και προσεύχονται: «Έλα η Βασιλεία σου!» (Ματθαίος 6:10).

Τα μελλοντικά γεγονότα που θα εκτυλιχθούν παντού θα συμβούν με την άδεια του Θεού. Και πολλά πράγματα συμβαίνουν κυρίως λόγω της έλλειψης μετάνοιας των ανθρώπων. Ο Κύριος επιτρέπει στον Ντεννίτσα να ενεργήσει στη γη, έτσι ώστε η εχθρότητα και ο θυμός του να ξεχυθούν σε αμετανόητους ανθρώπους. Αυτό θα γίνει. Τι γίνεται με τους σύγχρονους ανθρώπους; Έτσι είναι απασχολημένοι με τις ευθύνες στη δουλειά και τα χόμπι τους και προσπαθούν να διαχωρίσουν την εκκλησιαστική ζωή από την κοσμική. Σκέφτονται: «Τις Κυριακές πηγαίνω στην εκκλησία, το πρωί προσεύχομαι. Το βράδυ έχω την ελευθερία να απολαμβάνω κάθε είδους διασκέδαση.» Κάνοντας αυτό, πέφτουμε στην παγίδα της επιφανειακής εκκλησιαστικής ζωής – χωρίς τη συμμετοχή της καρδιάς και του μυαλού μας σε αυτήν. Χριστιανός είναι αυτός που επικαλείται συνεχώς τον Κύριο. Να το θυμασαι!

Αναφορά

Ο π. Αθανάσιος υπήρξε πνευματικός μέντορας για πολλούς, διέθετε το χάρισμα της πνευματικής ενόρασης και, σύμφωνα με τις ομολογίες των πνευματικών του παιδιών, είχε το χάρισμα της προφητείας.

Ο Γέροντας Αθανάσιος έφυγε από τη ζωή πριν από 18 χρόνια και πριν από 42 χρόνια, σε ένα από τα κηρύγματά του είπε κυριολεκτικά προφητικά λόγια για την εποχή μας.-4

Ο αληθινός αυτός ασκητής γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1927 στην πόλη της Κηφισιάς, προάστιο της Αθήνας. Ήταν απόφοιτος σχολής ραδιομηχανικών και υπηρέτησε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από το 1947 έως το 1950.

Ο Αθανάσιος ήταν παιδί ενός διάσημου πνευματικού πατέρα, του Ιερομόναχου Αθανασίου (Χαμακιώτη· † 1967), ενός σεμνού, υπομονετικού και φιλόχριστου ποιμένα. Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος (Ζούμης), ηγούμενος της μονής Δοχιάρη στο Άγιο Όρος, περιέγραψε αυτόν τον ποιμένα στο βιβλίο του ως εξής: «Ο πατήρ Αθανάσιος (Χαμακιώτης), που υπηρετούσε στην εκκλησία της Παναγίας στο αττικό χωριό Μαρούσι, κράτησε πολλούς Αθηναίους. πιστοί, ιδιαίτερα υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επί μισό αιώνα «ο πατήρ Αθανάσιος (Χαμακιώτης) ήταν σαν γέρικο δέντρο, λουσμένο από τα νερά της χάριτος και καρποφορώντας συνεχώς τους καρπούς της πατερικής θεολογίας».

Έτσι, με την ευλογία του πνευματικού του πατέρα, ο Αθανάσιος (Μυτιληναίος) έκανε μαθήματα Αγίας Γραφής στους ενορίτες του ναού του, σε ορφανοτροφείο, αλλά και στους νέους του τοπικού σχολείου.

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος (Σχίζας) μοναχίζει τον Αθανάσιο, τον χειροτόνησε ιερέα και τον πήρε μαζί του βοηθό. Ο πνευματικός πατέρας έδωσε την ευλογία του στον πατέρα Αφανάσι σε αυτό το μονοπάτι και προσευχήθηκε για αυτόν.

Ο π. Αθανάσιος (Μυτιλήνος) οργάνωσε κατηχητικά μαθήματα σε όλη την περιοχή, στην πόλη και τους στρατώνες. Επί μια δεκαετία εκπλήρωσε μια ποιμαντική αποστολή, αφιερώνοντας όλες του τις δυνάμεις στην προσευχή, την εξομολόγηση και τα κηρύγματα.

Το 1970, μετά από πολλές παρακλήσεις των πνευματικών του παιδιών, ο π. Αθανάσιος δέχτηκε να γίνει μέντορας και αναστήλωσε το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην παραλιακή περιοχή Στομίου, περίπου 50 χιλιόμετρα από την ελληνική πόλη της Λάρισας. Ηγούμενος της μονής έγινε ο π. Αφανάσιος.

Μια μέρα ο μακαριστός γέροντας προσευχόταν και άκουσε μια φωνή: «Θα σου δώσω το δώρο ενός αρχιτέκτονα». Μετά από αυτό, ο γέροντας σχεδίασε όλα τα κτίρια της μονής. Τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στο κηρυκτικό και ενεργό ποιμαντικό έργο του π. Αθανασίου (Μυτιλήνης), η μονή έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό.

Ο γέροντας συνέχισε να φροντίζει το ποίμνιό του στην πόλη της Λάρισας και συνέχιζε να ταξιδεύει εκεί πολλές φορές την εβδομάδα. Επί 40 χρόνια έδωσε οδηγίες σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων, εκφωνώντας κηρύγματα σχεδόν καθημερινά, για τα οποία προετοιμαζόταν επιμελώς, θυσιάζοντας τον ύπνο και την υγεία του.

Το Άγιο Πνεύμα βρισκόταν πάνω στον γέροντα και το χάρισμά του ως κήρυκας ήταν τόσο μεγάλο που χιλιάδες άνθρωποι συνέρρεαν κοντά του για να ακούσουν το κήρυγμά του. Ηχογραφήθηκαν πάνω από 4.000 κηρύγματα και ομιλίες του μακαριστού γέροντα. Πολλές από τις διαλέξεις του γέροντα ήταν αφιερωμένες στην ερμηνεία των βιβλίων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης με βάση τους αγίους πατέρες.

Ο πρεσβύτερος πέθανε στις 23 Μαΐου 2006 σε ηλικία 79 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου