Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος: ΤΑ Δ Υ Σ Κ Ο Λ Α Χ Ρ Ο Ν Ι Α Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι !



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ!

Όλα αυτά τα παράδοξα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας, δηλ. οι πυρκαϊές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, η πείνα και οι λοιμικές ασθένειες, που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη μήπως είναι σημάδια του Ουρανού; Μήπως ο Πανάγαθος Θεός μας δίνει το μήνυμα, ώστε από την αμαρτωλή ζωή, την ασέβεια και την απομάκρυνσή μας από τον Ναό, να επιστρέψουμε και πάλι στην πατρική αγκαλιά Του, για να γλυτώσουμε και να σωθούμε, όπως ό Άσωτος υιός;Λαμβάνω αφορμήν από τις καταστρεπτικές πυρκαϊές, που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αχαΐας από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου 2021, δηλ. έως προχθές το Σάββατο, και κυριολεκτικά αναστάτωσαν ολόκληρη την περιοχή! Σαν παράδειγμα αναφέρω το γεγονός, ότι κάποια στιγμή έκλεισαν τόσον η εθνική οδός Πατρών-Αθηνών, όσον και η παλαιά τοιαύτη! Έτσι κάποιο όχημα, που μετέβαινε από τη Πάτρα στην Αθήνα ώφειλε να αφήσει την Εθνική Οδό, να κάνει τον κύκλο, ανεβαίνοντας να φθάσει στα Καλάβρυτα, και εν συνεχεία να κατέλθει προς την Ακράτα, ώστε να εισέλθει και πάλι στην Εθνική Οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς την Αθήνα! Επίσης όσοι ταξίδευαν από την περιοχή των Ιωαννίνων προς την Αθήνα δεν ηδύναντο να περάσουν από την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου! Ώφειλαν να πάρουν την κατεύθυνση προς την Ιτέα κι’ απ΄εκεί να κατευθυνθούν προς τη Αθήνα! Ώστε, λοιπόν, μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ταλαιπωρία έπληξε τους ανύποπτους ταξιδιώτες προς την Αθήνα, αφού η φωτιά είχε φθάσει μέχρι την παραλία της περιοχής του Λαμπίρι!

Η ιστορική τοπική Εφημερίδα των Πατρών ιδού πως περιγράφει το πρόβλημα:








Η περίπτωση της περιοχής Λαμπίρι-Καμάρες-Ζήρια-Λόγγος και Ροδοδάφνη της Αχαΐας απλώς είναι μία από τις πολλές και συνεχείς φωτιές που καίνε σ’ όλο το μήκος και το πλάτος του Πλανήτη μας. Καίγονται η Καλλιφόρνια στις ΗΠΑ και η …….Σιβηρία, δηλ. μια παγωμένη περιοχή, στη Σοβιετική Ένωση! Πνίγονται η Γερμανία στην Ευρώπη και η Κίνα στην Ασία!

Ένας περίπατος στο Διαδίκτυο μας δείχνει τρομερές καταστροφές! Ας επιχειρήσουμε, λοιπόν, μια περιήγηση!
1. Ακραία καιρικά φαινόμενα στον πλανήτη
Ελλάδα, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα. Ακραία καιρικά φαινόμενα μονοπωλούν το τελευταίο διάστημα τα δελτία ειδήσεων. Είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής; (διαβάζουμε στο Διαδίκτυο: βλ. Media Center)





2.



3.



4.



5.



6.



7.



‘Ετσι, λοιπόν, αλλού έχουμε πυρκαϊές, αλλού πλημμύρες και αλλού διάφορες άλλες καταστροφές ! Στην περιοχή των Θηβών προ τινός χρόνου είδαμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: πολλοί συνεχόμενοι μικροί σεισμοί την ίδια ημέρα συνετάραξαν την ανθρώπινη Κοινωνίας της περιοχής! Λίγο νωρίτερα και στην περίοδο του Καλοκαιριού είδαμε να πέφτουν εκεί καταρ-ρακτώδεις βροχές, ώστε οι δρόμοι να γίνωνται ποτάμια! Το ύψος του νερού έφθανε τα 2-3 μέτρα με συνέπεια να παρασύρει οχήματα και κατοικίες!

Το φαινόμενο αυτό σε πιο σκληρή μορφή το είδαμε να επαναλαμβάνεται στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο κ.α.! Σ’ αυτά τα μέρη, τα πολιτισμένα, είδαμε, ότι συνέβησαν τρομερές καταστροφές! Σπίτια, φορτηγά αυτοκίνητα κλπ. έγιναν ….βαρκούλες στην ορμή του τριών μέτρων ύψους νερού της βροχής μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέσα στον Ιούλιο!

8.Έπειτα έρχονται οι σεισμοί! Ένα περίεργο φαινόμενο είναι και οι πολλοί και μεγάλοι σεισμοί, οι οποίοι έγιναν τις δύο τελευταίες ημέρες ανά την υφήλιο! Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα για να προβληματισθείτε. Στον πίνακα βλέπετε την ημερομηνία, τον τόπο, την ώρα και το μέγεθος του σεισμού!

ΗΜΕΡΑ: ΩΡΑ: ΤΟΠΟΣ: ΜΕΓΕΘΟΣ:












9.Ιδού τώρα και μερικά ακόμη δείγματα από τις καταστροφές:











10. Έπειτα από τις παραπάνω μεγάλες καταστροφές, ας δούμε τώρα το Μεγαλείο και τη Δύναμη του Χριστού μας! Όταν ο Θεός θέλει, τότε ό,τι θέλει Εκείνος αυτό μένει ανέγγιχτο από την οποιαδήποτε φυσική καταστροφή! Αυτό ονομάζεται θαύμα! Το θαύμα, λοιπόν, μας φανερώνει και μας τονίζει την ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΘΕΟΥ! Επομένως και ο άνθρωπος, όταν καταφεύγει κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού, μένει αλώβητος, ό,τι και αν συμβεί! Οι Άγιοι Τρείς Παίδες π.χ. ερρίφθησαν μέσα σε ένα πύρινο καμίνι! Και όμως έμειναν αλώβητοι και άθικτοι! Τον Προφήτη Ιωνά τον έρριψαν μέσα στη θάλασσα! Και όμως ένα θαλάσσιο κήτος, απεσταλμένο από τον Σωτήρα Χριστό, τον ρούφηξε και τον έβγαλε στην ξηρά ακέραιο και αλώβητο! Ο άγιος Νικόλαος παρέλαβε τον πιστό εκείνο άνθρωπο, ο οποίος, ως ναυαγός μέσα στα πέλαγα προσευχόταν και παρακαλούσε τον Άγιο για την σωτηρία του, και τον μετέφερε στο εκκλησάκι του χωριού του, σώο και αβλαβή και με τα ρούχα του μούσκεμα από τη θάλασσα!

Έτσι, λοιπόν, και στις ημέρες μας ενώ η περιοχή στην νήσο Πάρο κάηκε όλη και καταστράφηκε ολοσχερώς, ένα εξωκκλήσι έμεινε άθικτο από την φωτιά, για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την δύναμη του Θεού! Ούτε οι καπνοί δεν λέρωσαν τους κατάλευκους τοίχους του! Θαυμάστε το!



«Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε!»

11. Φθάνουμε, λοιπόν, στο τέλος του παρόντος σημειώματός μας. Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε τα εξής σημαντικά:

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων· ὁρᾶτε μή θροεῖσθε· δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. Έγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8)





«Ὅταν δέ ἀκούσητε πολέμους καί ἀκαταστασίας, μή πτοηθῆτε· δεῖ γάρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τό τέλος. τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται». (Λουκ. κα’, 9-11)


Τώρα ας στοχασθούμε λιγάκι:

Το πρώτο, που πρέπει να σκεφθούμε και να παραδεχθούμε, είναι ότι όλα αυτά γίνονται ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ! Όλα αυτά τα παράδοξα και ανεξήγητα με την κοινή λογική καταστροφικά συμβάντα, τα επιτρέπει ο Θεός; Γιατί άραγε; Για να μας δώσει την αφορμή να σκεφθούμε, ότι έχουμε ξεφύγει από την αγκαλιά Του, έχουμε περιφρονήσει το Νόμο Του, καταπατούμε χωρίς συστολή τις εντολές Του, δηλ. έχουμε παραδοθεί στον Διάβολο!

Πράγματι η Κοινωνία μας έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Θεού: Ερήμωσαν πια οι Ναοί μας! Ξεχάσαμε την θεία Λειτουργία! Αφήσαμε τις Παρακλήσεις, τις Λιτανείες, τις Αγρυπνίες, την Νηστεία, την Εξομολόγηση, τον Εκκλησιασμό, ό,τι δηλ. μας συνδέει με τον Πανάγαθο Θεό, ό,τι αγιάζει και την ψυχή μας και το σώμα μας!

Ο άνθρωπος του 2021 έγινε δούλος της αμαρτίας, σκλάβος του Διαβόλου! Μεταμορφώνεται δηλ. συνεχώς σε ένα μικρό διαβολάκο! Πως αλλοιώς μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός, ότι ένας πατέρας ασχημονεί σεξουα-λικά στο 14χρονο κορίτσι του! Πως να εξηγήσουμε το δαιμονικό τρόπο, με τον οποίο ο σύντροφός της δολοφόνησε την γνωστή Καρολάϊν και μετά άρχισε να κλαίει δήθεν, κρατώντας το νήπιο παιδάκι του στην αγκαλιά του; Πως να εξηγήσουμε την εμφάνιση ανηλίκων παιδιών δολοφόνων; Η Κοινωνία μας σάπισε πλέον! Όταν ο πατέρας ή ο παππούς ή και ο θετός πατέρας ασχημονούν σεξουαλικά στο κοριτσάκι τους ή στην εγγονούλα τους, τι άλλο να περιμένουμε; Όταν ο γυιός φονεύει του 90χρονο πατέρα του τι περιμένουμε; «Τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Σκότωσε τον 90χρονο πατέρα του» διαβάζουμε στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ σήμερα! (βλ. σελ. 15). Και πάλι: «Φρίκη στα Γιάννενα: Τρείς μήνες νεκρή στο μπαούλο! Ο 55χρονος ανιψιός δεν είχε δηλώσει τον θάνατο για να παίρνει τη σύνταξη»! (βλ. ένθ’ ανωτ. σελ. 19). Η Κοινωνία μας έγινε και πάλι Σόδομα και Γόμορρα! Ο Διάβολος μας κυβερνάει! Κι εμείς, δυστυχώς, τον προσκυνάμε!

Να μια ακόμη απόδειξη: Χθες άρχισαν οι Παρακλήσεις προς την Παναγία μας! Άλλοτε οι Ναοί ήσαν κατάμεστοι και μάλιστα στην 1η Παρά-κληση. Χθες το βράδυ, λοιπόν, αγαπητός αδελφός και συλλειτουργός, εκφρά-ζοντας τον πόνο του, μου απέστειλε την παρακάτω φωτογραφία από την πρώτη Παράκληση, όπου ο Ναός του ήταν σχεδόν άδειος! Ένας κεντρικός Μητροπολιτικός Ναός!




Γιατί, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά τα καταστρεπτικά φαινόμενα σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη; Βεβαίως δε και στην Πατρίδα μας;

Το Άγιον Πνεύμα μας εξηγεί το φαινόμενο: Με την θέληση του Θεού, όταν η αμαρτία θα πλεονάζει στην Κοινωνία, τότε θα επέλθουν «σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται», ως ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, δηλ. για να μας οδηγήσουν στην μετάνοια, για να μας επαναφέρουν στην αγκαλιά του Θεού, στην Εκκλησία!

Συνεπώς, αδελφοί μου αγαπητοί, ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας τρέξουμε στον πνευματικό μας, για να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και τις πτώσεις μας! Ας συμφιλιωθούμε με τον Χριστό μας! Ας γονατίσουμε με ταπείνωση μπροστά στη Εικόνα της Παναγίας μας, για να ζητήσουμε την μεσιτεία Της! Μέσα στο Ναό, δηλ. στον Οίκο του Θεού, όχι απλώς δεν κινδυνεύουμε από τον Κορωνοϊό και από ό,τιδήποτε άλλο μικρόβιο, αλλ’ αντιθέτως παραμένουμε αβλαβείς, παντελώς ανέγγικτοι! Ο Οίκος του Κυρίου, ο Ναός του Θεού, η Μητέρα Εκκλησία γενικώτερα, είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας μας! Καθώς τότε ο Νώε σώθηκε από τον κατακλυσμό, έτσι κι εμείς θα σωζώμεθα, ό,τι και αν συμβαίνει, εάν είμεθα μέσα στην Κιβωτό, που ονομάζεται Εκκλησία του Χριστού, δηλ. στην αγκαλιά του Κυρίου μας.

Ένας αγιασμένος Αγιορείτης Πατήρ προ τριών περίπου ετών μας προειδοποίησε, λέγοντας: «Χριστιανοί μου, έρχονται δύσκολα χρόνια! Αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας μας, για να σωθήτε»! Προσοχή! Δεν λέγει «κρατηθείτε από το φουστάνι της Παναγίας», αλλά «αρπαχτείτε», που σημαίνει μια κίνηση σε ώρα πανικού!. Αυτό, λοιπόν, και η ταπεινότης μου σας παρακαλεί: Αδελφοί μου και Αδελφές μου, κληρικοί και λαϊκοί, ελάτε μέσα στην Εκκλησία! Ελάτε να αρπαχτούμε από το φουστάνι της Παναγίας μας, για να σωθούμε»!
 ΤΑ    Δ Υ Σ Κ Ο Λ Α  Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι !




ksipnistere.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου