Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Άγιος Πορφύριος 1981: Έχει έναν άνθρωπο ο Θεός τον οποίο θα μας στείλει και ο οποίος θα αναλάβει την Ελλάδα.

 


*Από το νέο βιβλίο: «Ο Πάνσοφος Όσιος Πορφύριος – Μαρτυρίες (Τόμος Α’)»

… Ο Άγιος έκλαιγε για την Ελλάδα από το 1981. Έκλαιγε μέρες για την Ελλάδα! Λίγο καιρό πριν φύγει για το Άγιον Όρος, κάποιος τον ρώτησε:

– Και με την Ελλάδα, Γέροντα…, τι θα γίνει τώρα;

 

– Τι θα γίνει; Βρε παιδιά, έχει έναν άνθρωπο ο Θεός τον οποίο θα μας στείλει και ο οποίος θα αναλάβει την Ελλάδα. Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φτάσει σε άθλια κατάσταση. Ο Θεός μας λυπήθηκε και τώρα, δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό.

Ζητείται ηγέτης, πατέρας, αρχηγός, Ορθόδοξος Έλληνας Χριστιανός. Ο Θεός τον έχει… Όταν είχε φτάσει η ανθρωπότητα και η Εκκλησία στο μηδέν (σχεδόν, κατά το ανθρώπινον) έστειλε ο Θεός τον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη. Επίσης όταν η Επανάσταση στην Πελοπόννησο έσβηνε και ο Κολοκοτρώνης δεν ήξερε τι να κάνει, παρακάλεσε την Παναγία και εκείνη έστειλε τον πιο αγαπημένο της, τον Ιωάννη Καποδίστρια! Και τώρα, σε αυτή τη δυσκολία, έχει έναν άνθρωπο ο Θεός. Ποιος είναι, δεν ξέρουμε.

*Απόσπασμα από το κείμενο. Μαρτυρία π. Ανανία Κουστένη Αρχιμανδρίτη
*Από το νέο βιβλίο: «Ο Πάνσοφος Όσιος Πορφύριος – Μαρτυρίες (Τόμος Α’)»

simeiakairwn.wordpress.com

romioitispolis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου