Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΑΡΤΥΡΙΑ - "δεν θα γίνει η ένωση "των εκκλησιών", δεν θα το επιτρέψει ο Θεός" - Άγιος Παϊσιος

 

Μαρτυρία "Ο ιερομόναχος π. Αρσένιος, γέρων του κελλιού Παναγούδα, με πληροφόρησε πρόσφατα  πως ο Άγιος Παΐσιος τον ενημέρωσε πως δεν θα γίνει η ένωση "των εκκλησιών", δεν θα το επιτρέψει ο Θεός.

Η εν λόγω μαρτυρία δημοσιεύεται για πρώτη φορά"
Με σεβασμό και αγάπη,

Νικόλαος Α. Ζουρνατζόγλου
ἐπισμηναγὸς ἐ.ἀ.
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
ΥΓ
Η έκφραση " ένωση των εκκλησιών " λέγεται από συνήθεια, γιατί τι σχέση έχει η εκκλησία με την αίρεση;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

 

 

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com 

6 σχόλια:

  1. Μην ακούτε τις μ...... του καθενός.
    Η Ένωση έγινε στην ληστρική σύνοδο του Κολυμπαρίου τον Ιούνιο του 2016.
    Πόσες φορές θα το πούμε αυτό;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκριβώς.. Σκόπιμα τις ακούνε.. Βολεύονται και έτσι σπρώχνουν τον καιρό μέχρι που να φέρουν τον αντίχριστο. Οι αιρετικοί που παρέκκλιναν της Ορθοδοξίας ,θα φέρουν τον αντίχριστο. Αυτό το νόημα ακριβώς έχει και ο διαχωρισμός των Ορθοδόξων από τους προδρόμους του αντιχρίστου- αιρετικούς ,οι οποίοι μάχονται τον Ιδιο τον Θεό. Όμως, ο λίθος στον οποίο προσκρούουν ,θα τους συνθλίψει... γιατί Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ...ΔΥΝΑΜΗ.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς...
      Στους ΑΠΟΛΛΥΜΕΝΟΥΣ...

      «...ότι εάν μη έλθη η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΝ [η πλήθυνση δηλαδή της ανομίας και ασέβειας στον κόσμο] και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, (...) ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος επί πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, (...) αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστί Θεός (...) κατ' ενέργειαν του σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους (...) και εν πάση απάτη της αδικίας εν ΤΟΙΣ ΑΠΟΛΛΥΜΕΝΟΙΣ [δηλαδή, σε αυτούς που πρόκειται να απωλεσθούν] , ανθ' ων την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο εις το σωθήναι αυτούς (...) ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΕΜΨΕΙ ΑΥΤΟΙΣ [ΤΟΙΣ ΑΠΟΛΛΥΜΕΝΟΙΣ] ο Θεός ενέργειαν ΠΛΑΝΗΣ εις το πιστεύσαι αυτούς ΤΩ ΨΕΥΔΕΙ (...) ίνα Κριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες τη αληθεία, αλλ' ευδοκήσαντες εν τη αδικία. »
      (Επιστ. Β' Προς Θεσ/κείς Κεφ. β')

      Διαγραφή
  2. Αυτό κατάφερε ο αντίχριστος στην σύνοδο του Κολυμπαρίου.
    Να φύγει το Άγιον Πνεύμα από τις εκκλησίες -μέσω της αιρέσεως- για να εγκατασταθεί αυτός.

    Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: «...ιδού αφιέται ο οίκος υμών ΕΡΗΜΟΣ. Άμα γαρ τω ΕΙΣΑΧΘΗΝΑΙ την αίρεσιν, απέστη ο έφορος των εκείσε άγγελος, κατά την φωνήν του μεγάλου Βασιλείου, και ΚΟΙΝΟΣ ΟΙΚΟΣ ο τοιόσδε χρηματίζει ναός» (Επιστ. 215, προς μοναχό Μεθόδιο)
    Καί έτσι, αφού βρίσκει ο αντίχριστος τους ναούς , “ερήμους” , πάει και «κάθεται» αυτός. «...μη τις υμάς εξαπατήση κατά μηδένα τρόπον· οταν εαν μη έλθη η αποστασία πρώτον και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος επί πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, ώστε αυτόν εις τον ΝΑΟΝ του Θεού ως Θεόν ΚΑΘΙΣΑΙ, αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστί Θεός. (Επιστ. Β' προς Θεσ. κεφ. β' 3-4).
    Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει:
    « ... καί καθεσθήσεται είς τόν ναόν τού Θεού, ού τόν εν Ίεροσολύμοις ΜΟΝΟΝ,
    άλλά καί είς τάς ΠΑΝΤΑΧΟΥ Έκκλησίας» (P.G. 62, 482).
    Καί κατά τόν Θεοφύλακτον Βουλγαρίας: «Ούχί είς τόν εν Ίεροσολύμοις ναόν ίδίως, άλλά είς τάς 'Εκκλησίας άπλώς, και ΠΑΝΤΑ ναόν θείον» (P.G. 124, 1340 D).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως το άρθρο αναφέρεται στο κοινό Ποτήριο με τους καθολικούς το 2025 που συμπίπτει το Πάσχα το δικό μας με εκείνο των καθολικών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην σας εξαπατάνε...
      Το "κοινό ποτήριο" έγινε στη σύνοδο του Κολυμπαρίου.
      Και πρίν το Κολυμπάρι βγαίνανε διάφοροι «μαχητές» και λέγανε ότι αν γίνει η σύνοδος και περάσουνε αιρετικά δόγματα, εμείς θα ξεσηκωθούμε, θα αποτειχιστούμε, θα κάνουμε και θα δείξουμε... και όταν έγινε η σύνοδος, "μούγκα στην στρούγκα"...
      Εδώ θα γίνεται η Συντέλεια και αυτοί θα περιμένουν το «κοινό ποτήριο»....

      Διαγραφή