Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Προφητείες Σιβηριανών μάνων και Παλαιών Πιστών.

 

Δεν υπάρχει τέλος στις εκτάσεις της Σιβηρίας. Και αν κάποιος θέλει να ξεφύγει από την κοσμική ζωή, τότε δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να πάει στην απομακρυσμένη τάιγκα. Πολλοί Παλαιοί Πιστοί ζούσαν στην άγρια ​​φύση της τάιγκα. Ένας από αυτούς είναι ο Yegor Kukhlin.

Οι κάτοικοι της περιοχής γνώριζαν γι 'αυτόν και τον σεβάστηκαν ως θεραπευτή με γνώση των βοτάνων που μπορούσε να δει το μέλλον. Ίσως ο ερημίτης της Σιβηρίας παρέμεινε γνωστός μόνο σε έναν στενό κύκλο αγροτών που ήρθαν σε αυτόν για βάμματα και σοφές οδηγίες, αν όχι για τον επιστήμονα του Ιρκούτσκ Artemy Polotsky.

Συγκινητικό βιβλίο

Ο υποψήφιος των φιλοσοφικών επιστημών, εθνογράφος και τοπικός ιστορικός ταξίδεψε στην περιοχή και μελέτησε τις προβλέψεις και τις προφητείες Σιβηριανών σαμάνων και Παλαιών Πιστών. Αφού ανέλυσε όλους τους «μύθους» που συνέλεξε, ο Polotsky κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταστροφικοί κατακλυσμοί συμβαίνουν στη Γη με μια ορισμένη κυκλικότητα, που οδηγούν στο τέλος σχεδόν όλης της ζωής στον πλανήτη. Οι άνθρωποι που επέζησαν από μια καταστροφή σε πλανητική κλίμακα έπρεπε να ξεκινήσουν κυριολεκτικά από την αρχή, για να αναβιώσουν εκ νέου τον πολιτισμό.

Δείτε το βίντεό μας για αυτό το θέμα:

Σύμφωνα με την έρευνα του Polotsky, τέτοιες καταστροφές συνέβησαν αρκετές φορές στο παρελθόν. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Ο επιστήμονας μπόρεσε ακόμη και να υπολογίσει την κυκλική φύση αυτών των διαδικασιών και να καθορίσει την πλησιέστερη ημερομηνία της αποκάλυψης, με βάση τις παραδόσεις και τους θρύλους των αυτόχθονων λαών της Σιβηρίας.

Ο Polotsky συγκέντρωσε όλα τα συμπεράσματα και τους υπολογισμούς του, αλλά δεν μπορούσε να δημοσιεύσει επίσημα το βιβλίο - οι πληροφορίες για την αποκάλυψη στη Σοβιετική Ένωση θα είχαν ληφθεί διφορούμενα. Κι όμως, ο επιστήμονας δημοσίευσε το βιβλίο το 1975 χρησιμοποιώντας samizdat, χρησιμοποιώντας δικά του κεφάλαια. Ήταν δυνατό να διανεμηθεί μόνο σε ορισμένες πόλεις της Σιβηρίας, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση στο βιβλίο, αν και όχι τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο στους απλούς ανθρώπους.

Στο βιβλίο του, ο Polotsky ανέφερε το ημερολόγιο των Μάγια, τις βιβλικές προφητείες, τους θρύλους και τις παραδόσεις των αυτόχθονων πληθυσμών της Σιβηρίας και τις προβλέψεις των σαμάνων. Υπήρχε επίσης μια προφητεία του Παλαιοπιστού Yegor Kukhlin, και οι προβλέψεις του Γέροντα Καλίν, και πολλά άλλα στοιχεία ότι πολύ δύσκολες στιγμές περιμένουν την ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ο οξυδερκής γέρος Καλίν

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον γέροντα. Έζησε στις όχθες του Γενισέι στις αρχές του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα. Ο Καλίν δεν διέφερε σε τίποτα από τους συγχωριανούς του, εκτός από το ότι ήταν κοντός στο ανάστημα - λίγο πάνω από τα 140 εκατοστά.

Φωτογραφία για εικονογράφηση

Ένα χειμώνα, ο Καλίν πήγε στην τάιγκα - ίσως για ξυλόξυλα, ίσως για κυνήγι ή ίσως για κάποια άλλη ανάγκη, η ιστορία σιωπά γι 'αυτό. Και είτε σκόνταψε στο λάκκο μιας αρκούδας που κοιμόταν και ξύπνησε κατά λάθος το ζώο, είτε ήταν μια αρκούδα μπιέλας που δεν έπεσε σε χειμερία νάρκη και περιπλανιόταν αναζητώντας τροφή, αλλά έγινε η συνάντηση μεταξύ της αρκούδας και του ανθρώπου, και όχι υπέρ του τελευταίου. Μια θυμωμένη και πεινασμένη αρκούδα επιτέθηκε στον Καλίν.

Ο άντρας δεν μπορούσε πλέον να εργαστεί, αλλά μετά από εκείνα τα γεγονότα στο δάσος, ανακάλυψε το δώρο να βλέπει το μέλλον. Ο Καλίν άρχισε να προειδοποιεί τους συγχωριανούς του για προβλήματα και κακοτυχίες, πυρκαγιές, που δεν ήταν ασυνήθιστες εκείνες τις μέρες. Και μετά άρχισα να βλέπω γεγονότα σε πλανητική κλίμακα.

Ήταν αναλφάβητος, γι' αυτό ζωγράφιζε εικόνες του μέλλοντος με κάρβουνο σε σανίδες. Και φυσικά είπε για τα οράματά του σε όλους όσους ήθελαν να τον ακούσουν. Και τους άρεσε να ακούν τον μάντη. Λίγοι όμως πίστεψαν στα λόγια του, θεωρώντας τα παραμύθια και μύθους.

Αλλά ήταν τόσο ασυνήθιστες που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα, γι' αυτό και αυτές οι προφητείες έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Ο πρεσβύτερος είπε πολλές φορές ότι η Σιβηρία θα γινόταν νησί και «θα περιβαλλόταν από ένα παγωμένο κενό». Κάτι περίεργο θα συμβεί στον ουρανό, σαν να ενωθούν πάγος και φωτιά, και τότε το φως του ήλιου θα σβήσει και το σκοτάδι θα πέσει στη γη.

Παλιός πιστός ερημίτης Egor Kukhlin

Ο θεραπευτής, ο θεραπευτής και ο μάντης ζούσε μακριά από τους ανθρώπους, στην τάιγκα. Αλλά οι άνθρωποι βάδισαν ένα ευρύ μονοπάτι προς το σπίτι του με την ελπίδα να λάβουν θεραπεία ή να ανακαλύψουν το άμεσο μέλλον τους. Αλλά ο πρεσβύτερος Παλαιόπιστος γνώριζε όχι μόνο τις τύχες μεμονωμένων ανθρώπων. Είδε επίσης τι επρόκειτο να συμβεί πριν από το τέλος των καιρών.

«Όταν ο Ήλιος καλυφθεί από τρία φεγγάρια και το κρύο έρθει στη Γη για τρεις ολόκληρες ώρες, θα έρθει σκοτάδι από τον ουρανό, τυλιγμένο με καπνό και φωτιά, δαιμονικό σκοτάδι θα βγει από την κοιλιά της γης, και όταν έρθουν προς ο ένας για τον άλλον, δεν θα υπάρχει ζωή ούτε για τους δυνατούς ούτε για τους αδύναμους ούτε για τους φτωχούς ούτε για τους πλούσιους, ούτε για το ελεύθερο πουλί, ούτε για το θηρίο που βρίσκεται σε κλουβί».
Δεν υπάρχει τέλος στις εκτάσεις της Σιβηρίας.  Και αν κάποιος θέλει να ξεφύγει από την κοσμική ζωή, τότε δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να πάει στην απομακρυσμένη τάιγκα.  Πολλοί Παλαιοί Πιστοί ζούσαν στην άγρια ​​φύση της τάιγκα.  Ένας από αυτούς είναι ο Yegor Kukhlin.-3

Με βάση αυτές τις προφητείες, ο Polotsk κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα υπήρχε μια μεγάλη έκλειψη Ηλίου, όταν το σκοτάδι θα κάλυπτε τη γη για αρκετές ώρες. Υπολόγισε ότι η Γη, η Σελήνη και ο Ήλιος θα έπαιρναν αυτή τη θέση το 2038.

Οι σκεπτικιστές θα αντιταχθούν - τι συμβαίνει με μια ηλιακή έκλειψη, έστω και ολική, όταν ο πλανήτης είναι τυλιγμένος στο σκοτάδι; Άλλωστε, όλοι είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι και καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι απλώς ένα φυσικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό ή καταστροφικό σε αυτό.

Ωστόσο, ο Polotsky ισχυρίζεται ότι ένα παρόμοιο φαινόμενο έχει ήδη συμβεί και έφερε μαζί του πολλά προβλήματα. Όταν οι άξονες της Γης, της Σελήνης και του Ήλιου συμπίπτουν με τέτοιο τρόπο που το σκοτάδι έκλεισε το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μια από τις πιο ισχυρές και ανεπτυγμένες αυτοκρατορίες της αρχαιότητας, έπεσε.

Και είναι πιθανό κάτι ανάλογο να περιμένει τον πολιτισμό μας. Ίσως γι' αυτό η κυβέρνησή μας αποφάσισε να χτίσει πολλές νέες πόλεις στη Σιβηρία, επειδή γνωρίζουν για τον επικείμενο κατακλυσμό;

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου