Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Όλα αυτά τα είχε προβλέψει. Προβλέψεις του Ίωνα της Οδησσού.

Ο πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Οδησσού, Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ιωνάς (Ιγνατένκο), ονομαζόταν συνείδηση ​​της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία. Πέθανε τον Δεκέμβριο του 2012, σε ηλικία 88 ετών, και άφησε αρκετές προφητείες για τον πόλεμο.

Ο πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Οδησσού, Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ιωνάς (Ιγνατένκο), ονομαζόταν συνείδηση ​​της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.

Λίγα λόγια για τη ζωή ενός γέρου.

Ο Βλαντιμίρ Ιγκνατένκο γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1925 σε αγροτική οικογένεια, ήταν όψιμο, 9ο παιδί, η μητέρα του τον γέννησε στα 45. Δεν έζησαν πλουσιοπάροχα, αλλά με ταπεινότητα και σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

Ο εξομολόγος της Μονής της Ιεράς Κοιμήσεως της Οδησσού, Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ιωνάς (Ιγνατένκο), ονομαζόταν συνείδηση ​​της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.-2

Το αγόρι έπρεπε να εργάζεται από την παιδική του ηλικία για να διευκολύνει τους γονείς του να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Ολοκλήρωσε μόλις την 4η τάξη, κατά τη διάρκεια του πολέμου εργάστηκε σε αμυντικό εργοστάσιο, αργότερα έγινε οδηγός τρακτέρ και ανθρακωρύχος. Του συνέβη ένα θαύμα στα νιάτα του. Το βράδυ αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ενός τρακτέρ και τον ξύπνησε μια γυναίκα την οποία είδε στους προβολείς. Πήδηξα έξω από το τρακτέρ, αλλά δεν βρήκα κανέναν, και υπήρχε ένας γκρεμός μπροστά. Αργότερα είπε ότι τον έσωσε η Μητέρα του Θεού.

Σε ηλικία 40 ετών, έμαθε ότι ήταν άρρωστος με φυματίωση και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε πια να ζήσει έτσι, έπρεπε να σώσει την ψυχή του. Ο Βλαδίμηρος ορκίστηκε ότι αν τον έσωζε ο Θεός, θα γινόταν μοναχός. Μετά από αυτό, πήγε με τα πόδια στον Καύκασο, έζησε εκεί για αρκετά χρόνια με τους μοναχούς και στη συνέχεια, με την ευλογία του μοναχού Κούσι, μετακόμισε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως (Οδησσός). Στην αρχή δεν τον δέχτηκαν εκεί· έζησε σε μια πήλινη σπηλιά δίπλα στη θάλασσα. Μετά μετακόμισε στο μοναστήρι, αλλά ως εργάτης καθάριζε μετά τις αγελάδες και κοιμήθηκε εκεί, δίπλα στα ζώα. Το 1971, τελικά έγινε δεκτός στα αδέρφια, και 8 χρόνια αργότερα εκτονώθηκε με το όνομα Ιωνάς και αργότερα έγινε ηγούμενος. Άνθρωποι από όλη την πρώην ΕΣΣΔ έρχονταν κοντά του, τους νουθετεί, τους καθοδηγούσε, γιατί... πίστευε ότι το καθήκον του ήταν να βοηθά τους άλλους.

«Σε ηλικία 40 ετών ήρθε στο μοναστήρι του στην Οδησσό, με μόχθο άνοιξε τον δρόμο προς τη χάρη, τον δρόμο προς την κορυφή της πνευματικής δραστηριότητας - την αδιάκοπη προσευχή. Στην αρχή δεν τον δέχτηκαν στο μοναστήρι: αδύνατος, αδυνατισμένος, όχι αυτού του κόσμου...
Ο πατέρας ήταν αρχάριος για 15 χρόνια, κάνοντας την πιο σκληρή δουλειά (εργαζόταν στο μοναστικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας), αλλά είχε φυματίωση - ως απόηχος μιας πεινασμένης παιδικής ηλικίας και της πενιχρής διατροφής στα μεταπολεμικά χρόνια. Ο πατέρας είχε διαβήτη, ογκολογία και μια παράκαμψη καρδιά, αλλά αυτό δεν μπορούσε να επισκιάσει τη διαρκή ευθυμία του πνεύματος και την έμπνευση της ζωής του. Παρηγορώντας τους ανθρώπους, ο παπάς συχνά, πατρικά, δίνει μια δεκάρα για παγωτό...
...Ήταν αδύνατο να κοιτάξω τον ιερέα· το παλιό του πρόσωπο ήταν πιο όμορφο από τη νεανική του ομορφιά. Η φωνή ήταν επίσης σαν κρυστάλλινη καμπάνα, απαλή και στοργική». Μοναχή Ευφροσύνη
Υπηρέτρια του Θεού Βαλεντίνα, λουλουδούπολη, Ιερά Μονή Ιβήρων, Οδησσός Ακόμα και ο ιερέας έλεγε - ίσιωνε με ιδιαίτερο τρόπο, με αχαρακτήριστη στάση και σηκώνοντας τον δείκτη του: - Ο καρκίνος είναι βασιλική ασθένεια. Όποιος το αντέξει χωρίς παράπονο θα πάει αμέσως στον παράδεισο.

Προβλέψεις

Ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ιωνάς δεν έγραψε βιβλία ή άρθρα· όλα όσα έλεγε προσπάθησαν να γραφτούν από εκείνους που βοήθησε στη ζωή του. Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις ή αναμνήσεις από τους στενούς του ανθρώπους που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι πραγματικά έκανε όλες αυτές τις προβλέψεις. Είτε το πιστεύετε είτε όχι σε αυτά, αποφασίστε μόνοι σας.

Ο εξομολόγος της Μονής της Ιεράς Κοιμήσεως της Οδησσού, Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ιωνάς (Ιγνατένκο), ονομαζόταν συνείδηση ​​της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.-3

Ο ιστότοπος preddverie.mybb.ru λέει ότι ο πατέρας Jonah είπε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται διαβατήρια με βιομετρικά δεδομένα. Το είπε το φθινόπωρο του 2012 και μετά είπε αυτά τα λόγια:

«Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή τι κάνουν, βιώνουν μεγάλη ψυχική σύγχυση. Μάλλον θα υπάρξει δίωξη. Θα είναι δύσκολο... πολύ δύσκολο. Αλλά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Μπορείς να σωθείς μόνο με την Προσευχή του Ιησού. Πρέπει να μάθουμε να το αναπνέουμε».
Από μια επιστολή προς τον δούλο του Θεού Αλέξανδρο: " Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον κόσμο και "ποιος" το κάνει, αλλά δεν μπορείτε να "ενθουσιαστείτε" και να "κόψετε από τον ώμο" - θυμηθείτε για το μέλλον. «Αυτοί» θα μαζέψουν αμέσως τέτοιους «καυτούς»... Αρχιμανδρίτη Ιωνά.
Αρχάριος Ιωάννης, Τιφλίδα:
«Δεν ξέρουμε ακόμη ποιες δοκιμασίες περιμένουν οι Ορθόδοξοι. Όποιος έχει διαβάσει τις προβλέψεις του Αγίου Λαυρεντίου θα συμφωνήσει ότι κάποιες από αυτές γίνονται ήδη πραγματικότητα. Τουλάχιστον τα λόγια του ότι οι Ορθόδοξοι θα ζήσουν ανάμεσα σε δαιμονικούς ανθρώπους που είναι και άνδρες και γυναίκες ταυτόχρονα. Στη Δύση, τα ζευγάρια τέτοιων ανθρώπων θεωρούνται πλήρης γάμος. Αυτή η τάση μετακινείται στις χώρες μας - τώρα τα πάντα αντιγράφονται τόσο από τη Δύση όσο και από την Ανατολή. Και ως εκ τούτου, σε μένα, ανάξια, φαίνεται ότι ο Κύριος παίρνει πολλά άξια λυχνάρια στον Παράδεισο λόγω των αμαρτιών μας - έσωσαν τις ψυχές τους, αλλά δεν υπάρχει κανείς εδώ για να λάμψει για τους γείτονές τους. Μερικοί χρειάζονται σε μεγάλη ηλικία, και πολλοί στην ακμή της πνευματικής τους δύναμης. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ορθόδοξοι γίνονται ορφανοί χωρίς πρεσβύτερους».
Πόλη Baranovichi. Από ένα γράμμα της Irina Ivanovna στον γιο της Vyacheslav:
"Και μια φορά μιλούσα με τον πατέρα Ιωνά, είπε: «Όταν οι κακοί άνθρωποι καταστρέψουν την ΕΣΣΔ, οι δαίμονες θα φτάσουν στις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων και θα τους κάνουν φρίκη που δεν έχουν συμβεί από τη δημιουργία του κόσμου , θα κάνουν γυναίκες από άντρες και άντρες από γυναίκες. Θα υπάρξουν μεγάλες θλίψεις σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος.»
«Σχετικά με το δολάριο. Κάποιος δώρισε ένα ποσό δολαρίων στον ιερέα και, κρατώντας τους λογαριασμούς στα χέρια του, ο ιερέας είπε: «Γιατί κυνηγάς αυτό το δολάριο... Κοίτα, αυτά τα δολάρια, σαν φύλλα το φθινόπωρο, ο άνεμος θα φυσήξει κατά μήκος του δρόμο, κανείς δεν θα τους ακολουθήσει." και δεν θα λυγίσει, θα είναι φθηνότερο από το χαρτί..."

Αλλά η προφητεία του για τον πόλεμο έγινε ιδιαίτερα γνωστή:

«Πιθανότατα θα γίνει πόλεμος στη Ρωσία - ο Κύριος θα το επιτρέψει». Γιατί τιμωρεί πρώτος όποιον αγαπά.
Προηγουμένως, ο Κύριος τιμώρησε τη Ρωσία όταν έφυγε από την πίστη - συνέβη μια επανάσταση. Ξυλοκόπησαν και βασάνισαν ανθρώπους - έτσι μπήκαν στο Βασίλειο των Ουρανών. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Εβραίοι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν - είναι επίσης ο εκλεκτός λαός. Αυτή ήταν η εντολή του Θεού - να τιμωρηθούν δύο έθνη - οι Σλάβοι και οι Ορθόδοξοι Εβραίοι».
Επιστολή από το Belgorod-Dnestrovsky, περιοχή της Οδησσού:
Έτσι, το 2007, ο ιερέας μας είπε: Σχετικά με τη διαίρεση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ιερέας είπε ότι αυτός ο πόλεμος είναι πνευματικός, και ό,τι κι αν λένε, ο πιο σημαντικός στόχος του είναι να απομακρύνει την Ουκρανία από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει την Ορθοδοξία. Αλλά μετά φάνηκε να κοιτάζει μακριά και είπε: «Αλλά ο Κύριος δεν θα το επιτρέψει αυτό».
«Δεν υπάρχει ξεχωριστή Ουκρανία και Ρωσία, αλλά υπάρχει μια ενιαία Αγία Ρωσία. Και οι εχθροί μας αποφάσισαν να μας διχάσουν για να καταστρέψουν την Ορθοδοξία στη Μικρή Ρωσία. Αλλά ο Κύριος δεν θα το επιτρέψει».
«Ένα χρόνο μετά τον θάνατό μου όλα θα ξεκινήσουν. Σε μια χώρα, η οποία είναι μικρότερη από τη Ρωσία, θα προκύψουν πολύ σοβαρές διαταραχές. Αυτό θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα καταλήξει σε έναν μεγάλο πόλεμο. Μετά από αυτό θα υπάρξει ένας Ρώσος Τσάρος»

Στην ιστοσελίδα hranitelclub.com, διαβάζουμε μια παρόμοια προφητεία, τα λόγια του γέροντα δίνονται και εκεί, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο:

"Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα συμβεί. Ένα χρόνο μετά τον θάνατό μου, όλα θα ξεκινήσουν σε μια χώρα που είναι μικρότερη από τη Ρωσία. Η διάθεση θα διαρκέσει 2 χρόνια και όλα θα τελειώσουν με έναν μεγάλο πόλεμο, μετά τον οποίο θα υπάρξει ένας Ρώσος Τσάρος."

Ένα άρθρο αφιερωμένο στις προφητείες του δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tsargrad.tv τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους:

«Θα υπάρχει πείνα παντού, αλλά στη Ρωσία θα υπάρχει άφθονο ψωμί. Οι ασθένειες και τα προβλήματα θα φύγουν. Γιατί η αγάπη κάθε Ρώσου για τον άλλον θα αρχίσει να αυξάνεται».
«Ο πρώτος θα είναι αιματηρός, ο δεύτερος θα πεινάσει, ο τρίτος θα είναι νικητής».

Η τελευταία γραμμή είναι η πιο διάσημη προφητεία του, υπάρχει μια άλλη εκδοχή των ίδιων λέξεων:

«Το πρώτο Πάσχα θα είναι αιματηρό, το δεύτερο θα είναι της πείνας, το τρίτο θα είναι νικηφόρο».

Τότε αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει 3 χρόνια. Αλλά, πρώτον, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτά τα λόγια ειπώθηκαν, και δεύτερον, αυτά μπορεί απλώς να είναι οι πνευματικές σκέψεις του γέροντα για το μέλλον, που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε ως προφητείες.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου