Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Η εμφάνιση του Μάρτυρα Τσάρου στη Σερβία, που μαρτυρεί την αγιότητα και η εμφάνιση του Σεραφείμ του Σάρωφ στην έρημο με τους μάρτυρες.

Ο Τσάρος-Μάρτυς μας εμφανίστηκε επανειλημμένα μετά το θάνατό του, τόσο στους γέροντες όσο και στους απλούς ανθρώπους, και πολλές ιστορίες συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια.

Ο Τσάρος-Μάρτυς μας εμφανίστηκε επανειλημμένα μετά το θάνατό του, τόσο στους γέροντες όσο και στους απλούς ανθρώπους, και πολλές ιστορίες συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια.

«Ο αυτοκράτορας Νικόλαος Β' τιμάται από όλη τη Σερβία ως άγιος», ήταν η δήλωση του Σέρβου Μητροπολίτη Δοσίθεου το 1936 κατά την ιδρυτική εκδήλωση στις Βρυξέλλες αφιερωμένη στο μνημείο της εκκλησίας της βασιλικής οικογένειας.

«Σε μια συνάντηση Σέρβων επισκόπων προέκυψε πρόσφατα το ερώτημα για τη δοξολογία του Τσάρο-Μάρτυρα Νικολάου Β΄ μεταξύ των αγίων της Σερβικής Εκκλησίας. Σε δύο πρόσφατα χτισμένες εκκλησίες στη Σερβία, ο Τσάρος-μάρτυς Νικόλαος Αλεξάντροβιτς απεικονίζεται σε εικόνες ως άγιος. Εάν ο Τσάρος-Μάρτυς δεν περιλαμβανόταν ήδη στον κατάλογο των αγίων της Σερβικής Εκκλησίας, αυτό δεν οφείλεται στο ότι το θέμα έχει αναβληθεί: στο εγγύς μέλλον αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί προς θετική κατεύθυνση».

Αλλά αυτά τα σχέδια δεν ήρθαν ποτέ καρπούς: ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε στον κόσμο, με αποτέλεσμα η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία να περιέλθει στην κυριαρχία των άθεων.

Η ιερότητα και η θυσία του Τσάρου και της οικογένειάς του έγιναν βαθιά κατανοητές στη ρωσική μετανάστευση αμέσως μετά την εκδίωξη, αλλά το ζήτημα της αγιοποίησης τέθηκε χωρίς δισταγμό ή αμφιβολία, κυρίως στη Γιουγκοσλαβία. Ο σερβικός λαός έδωσε την καρδιά του στον Ρώσο Τσάρο.

Ο Τσάρος-Μάρτυς μας εμφανίστηκε επανειλημμένα μετά το θάνατό του, τόσο στους πρεσβύτερους όσο και στους απλούς ανθρώπους, και πολλές ιστορίες συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια.-2

Το 1925, περιγραφές του οράματος μιας ηλικιωμένης γυναίκας που έχασε δύο από τους γιους της και έναν που θεωρούνταν αγνοούμενος στον πόλεμο εμφανίστηκαν στον σερβικό Τύπο.

Μια μέρα, αφού προσευχήθηκε για όλους όσους σκοτώθηκαν στον πόλεμο, η φτωχή μητέρα αποκοιμήθηκε και σε ένα όνειρο είδε τον αυτοκράτορα Νικόλαο Β', ο οποίος της είπε ότι ο γιος της ήταν ζωντανός και στη Ρωσία, όπου μαζί με δύο σκοτώθηκαν, πολέμησαν για την Σλαβική αιτία. «Δεν θα πεθάνεις», είπε ο Ρώσος Τσάρος, «μέχρι να συναντήσεις τον γιο σου».

Λίγο μετά από αυτό το προφητικό όνειρο, η ηλικιωμένη γυναίκα έλαβε είδηση ​​ότι ο γιος της ήταν ζωντανός. Λίγους μήνες αργότερα τον αγκάλιασε όταν επέστρεψε υγιής από τη Ρωσία. Αυτή η περίπτωση της θαυματουργής εμφάνισης σε όνειρο του αποθανόντος Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Β', βαθιά σεβαστή από τους Σέρβους, έγινε γνωστή σε όλη τη Σερβία και μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα.

Η Σερβική Σύνοδος άρχισε να λαμβάνει πληροφορίες για τη λατρεία και την αγάπη του απλού λαού προς τον αποθανόντα Ρώσο Αυτοκράτορα και ότι τον θεωρούσαν ήδη άγιο.

Στις 11 Αυγούστου 1927, ένα μήνυμα εμφανίστηκε στις εφημερίδες του Βελιγραδίου με τίτλο: «Το πρόσωπο του αυτοκράτορα Νικολάου Β΄ στο σερβικό μοναστήρι του Αγίου Ναούμ, στη λίμνη Οχρίδα».

Αυτό το μήνυμα έγραφε: «Ο Ρώσος καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός ζωγραφικής S.F. Kolesnikov προσκλήθηκε να ζωγραφίσει το ναό στο αρχαίο σερβικό μοναστήρι του Αγίου Ναούμ και του δόθηκε πλήρης ελευθερία δημιουργικής εργασίας για τη διακόσμηση του εσωτερικού τρούλου και των τοίχων. ζωγραφίστε πορτρέτα του 15 στους τοίχους των αγίων του ναού, τοποθετημένα σε 15 οβάλ. 14 πορτρέτα ζωγραφίστηκαν αμέσως, ο χώρος για το δέκατο πέμπτο παρέμεινε άδειος, καθώς ο καλλιτέχνης συγκινήθηκε από κάποια ανεξήγητη διαίσθηση.

Μια μέρα με τη δύση του ηλίου μπήκε στο ναό. Ήταν σκοτεινά από κάτω, και μόνο ο θόλος φωτιζόταν από τις ακτίνες του ήλιου που δύει. Όπως είπε αργότερα ο ίδιος ο Kolesnikov, εκείνη τη στιγμή υπήρχε ένα παιχνίδι φωτός και σκιών στο ναό, όλα γύρω έμοιαζαν απόκοσμα και ιδιαίτερα. Εκείνη τη στιγμή, ο καλλιτέχνης είδε ότι το κενό οβάλ που είχε αφήσει απλήρωτο ζωντάνεψε και από αυτό, σαν από κάδρο, κοίταξε το πένθιμο πρόσωπο του αυτοκράτορα Νικολάου Β'.

Ο Τσάρος-Μάρτυς μας εμφανίστηκε επανειλημμένα μετά το θάνατό του, τόσο στους πρεσβύτερους όσο και στους απλούς ανθρώπους, και πολλές ιστορίες συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια.-3

Κτυπημένος από τη θαυματουργή εμφάνιση του μαρτυρικού Ρώσου Τσάρου , ο καλλιτέχνης στάθηκε ριζωμένος στο σημείο για αρκετή ώρα, κυριευμένος από κάποιου είδους λήθαργο. Στη συνέχεια, υπό την επίδραση μιας προσευχητικής παρόρμησης, ανέβηκε τις σκάλες και, χωρίς να σχεδιάσει με κάρβουνο τα περιγράμματα του υπέροχου προσώπου, άρχισε να το ζωγραφίζει με πινέλα.

Έχοντας ήδη χάσει εντελώς τον ύπνο του, όλη τη νύχτα ο καλλιτέχνης περίμενε ανυπόμονα το πρωί, δηλαδή την αυγή... Και ήδη με τις πρώτες αναλαμπές της πρωινής αυγής και, παρά το ξημέρωμα, πήγε γρήγορα στο ναό και άρχισε γρήγορα να εργαστεί επιμελώς.

Ο ίδιος παραδέχτηκε: «Ζωγράφισα το πρόσωπο χωρίς να χρησιμοποιήσω φωτογραφία. Στο παρελθόν, είχα δει επανειλημμένα από κοντά τον νεκρό μονάρχη όταν τον έβλεπα σε εκθέσεις. Η εμφάνισή του ήταν σταθερά εδραιωμένη στη μνήμη μου, σαν να ήταν ζωντανή, οπότε δεν Χρειάζομαι μια φωτογραφία. Ολοκλήρωσα το έργο και το επισύναψα στο πορτραίτο-εικόνα έχει την επιγραφή: "Ο Πανρωσικός Αυτοκράτορας Νικόλαος Β', που δέχθηκε το στεφάνι του μαρτυρίου για την ευημερία και την ευτυχία του σλαβικού λαού."

Πέρασε πολύ λίγος χρόνος μέχρι να φτάσει στο μοναστήρι ο διοικητής της Στρατιωτικής Περιφέρειας Μπίτολα, Στρατηγός Ρίστιτς. Κατά την επίσκεψή του στο ναό, πέρασε πολύ καιρό μελετώντας την εικόνα του νεκρού Μονάρχη που σχεδίασε ο S.F. Κολέσνικοφ, και δάκρυα κύλησαν στα μάγουλά του. Στη συνέχεια, γύρισε στον καλλιτέχνη και είπε ήσυχα: «Για εμάς τους Σέρβους, θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος, ο πιο σεβαστός από όλους τους αγίους».

Ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς και το όραμα μιας ηλικιωμένης Σέρβας, μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί οι κάτοικοι της πόλης Leskovac, στην ομιλία τους στη Σύνοδο, λένε ότι τοποθετούν τον αποθανόντα Ρώσο αυτοκράτορα στο ίδιο επίπεδο με άλλους Σέρβους αγίους. Συμεών, Σάββα, Λάζαρος, Στέφανος.

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις εμφάνισης του αποθανόντος Μονάρχη σε άτομα στη Σερβία, υπάρχει ένας θρύλος μεταξύ του σερβικού στρατού ότι κάθε χρόνο τη νύχτα πριν από τη δολοφονία του Μονάρχη και της οικογένειάς του, ο Ρώσος Αυτοκράτορας εμφανίζεται στο Καθεδρικός ναός στην πόλη του Βελιγραδίου, όπου προσεύχεται μπροστά στην εικόνα του Αγίου Σάββα για τον σερβικό λαό . Στη συνέχεια , σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, πηγαίνει με τα πόδια στο κεντρικό αρχηγείο, όπου ελέγχει την κατάσταση του σερβικού στρατού.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Είναι επίσης γνωστό για το όραμα του Τσάρου-Μάρτυρα στον πρεσβύτερο του Ερμιτάζ του Σαρόφ. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Ο βαθιά σεβάσμιος ηγούμενος Σεραφείμ θυμάται ένα καταπληκτικό όραμα που του μεταδόθηκε από τον πρεσβύτερο αρχιμανδρίτη τον Μάιο του 1917 στο Ερμιτάζ του Σαρόφ. Μιλάει για την εποχή που ο γέροντας, νιώθοντας λαχτάρα για τα δεινά της Βασιλικής Οικογένειας, προσευχόταν γι' αυτούς με ζεστή καρδιά μέχρι να κοιμηθεί κατά την προσευχή του.

Ο Τσάρος-Μάρτυς μας εμφανίστηκε επανειλημμένα μετά το θάνατό του, τόσο στους πρεσβύτερους όσο και στους απλούς ανθρώπους, και πολλές ιστορίες συνδέονται με τη Βασιλική Οικογένεια.-4

Σε ένα όνειρο, είδε τον εαυτό του στο Tsarskoe Selo, όπου μια φωτεινή κολόνα που εκτείνεται στους ουρανούς υψωνόταν πάνω από το Αλέξανδρο Παλάτι. Πλησιάζοντας στο παλάτι, ο γέροντας είδε ένα καταπληκτικό θέαμα:

Ο Αυτοκράτορας, απασχολημένος με το γράψιμο στο γραφείο του. νεαρός Tsarevich Alexei, βυθισμένος στην ανάγνωση ενός βιβλίου. η αυτοκράτειρα και οι κόρες της, επικεντρώθηκαν στην κεντητική.

Στο κέντρο όλων αυτών ήταν η φωτεινή εικόνα του μοναχού Σεραφείμ, του Θαυματουργού του Σάρωφ, που οικοδομούσε τους πάντες με τις πνευματικές του οδηγίες και παρηγορίες.

Ο μοναχός Σεραφείμ, βλέποντας τον αρχιμανδρίτη, τον πλησίασε και του είπε:

"Μην βυθίζεσαι σε βαθιά θλίψη, πατέρα. Μην υποκύψεις στην απόγνωση. Ο Κύριος δεν ξεχνά ποτέ τους εκλεκτούς και τους αγαπημένους του. Η αγάπη και η δύναμή του είναι απεριόριστες, μπορεί να τους ελευθερώσει από τους κακούς, αλλά το θέλημά Του είναι να τους δώσει Όχι γήινη, αλλά ουράνια ευδαιμονία. Με ευκολία μπορεί να στείλει λεγεώνες αγγέλων για να καταστρέψουν τους εχθρούς τους, αλλά αντ' αυτού κάνει τους εχθρούς ανόητους ώστε να αυτοκαταστραφούν. Ο Κύριος με έστειλε για να παρηγορήσω, να ενθαρρύνω και να προστατεύσω τη Βασιλική Οικογένεια, Το πνεύμα είναι δυνατό, αλλά η σάρκα είναι αδύναμη και χρειάζεται την ουράνια υποστήριξή μας σε δύσκολες στιγμές θλίψης.

Βλέπετε το φωτεινό φως που πηγάζει από τα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας; Αυτό είναι σημάδι της ειδικής ουράνιας προστασίας τους ως δίκαιοι άνθρωποι. Όλοι οι δίκαιοι από την αρχή του χρόνου έχουν υποστεί γελοιοποίηση, προσβολές και συκοφαντίες από άνομους ανθρώπους, οπαδούς του πρώτου ψεύτη και απατεώνα - του διαβόλου. Με τον ίδιο τρόπο, αυτοί οι δίκαιοι βασικοί πάσχοντες υποβάλλονται σε γελοιοποίηση, ταπείνωση και συκοφαντία από κακούς ανθρώπους, υποκινούμενοι από τον ίδιο παγκόσμιο κακό που υποκίνησε εναντίον όλων των δικαίων και εναντίον του Δημιουργού και Θεού μας - του Ζωοδόχου του Χριστού.

Δώστε προσοχή στο πρόσωπο της αυτοκράτειρας, το φως από το οποίο είναι πιο φωτεινό από τα υπόλοιπα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι υποφέρει περισσότερο από τις συκοφαντίες και τις προσβολές που προκαλούν οι οπαδοί του συκοφάντη του κόσμου».

Το όραμα αυτό έκανε βαθιά εντύπωση στον γέροντα αρχιμανδρίτη, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας γι' αυτό.

The Greatness of the Royal Passion Bearers.

Σας μεγαλοποιούμε, άγιοι βασιλικοί παθιασμένοι, και τιμούμε τα τίμια παθήματά σας, που φυσικά υπομείνατε για τον Χριστό.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου