Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ένα όραμα της Παναγίας στο Κρεμλίνο και ένα τρομερό όνειρο που έσωσε από τον θάνατο, καθώς και απρόσμενη χαρά για μια φτωχή οικογένεια (θαυματουργές περιπτώσεις).

Τα περιστατικά της εμφάνισης της Μητέρας του Θεού μας μαρτυρούν ότι η Βασίλισσα του Ουρανού αγαπά ιδιαίτερα τη ρωσική γη. Άλλωστε, έχουμε γράψει τόσες πολλές εικόνες. Και η Εικόνα της "Απροσδόκητης Χαράς" αγαπήθηκε πολύ από πολλούς στη Ρωσία.


 

Έτσι, το 1944, μια μοναχή από τη Μόσχα είδε ένα όραμα μιας μεγαλειώδους θρησκευτικής πομπής να αναδύεται από το Κρεμλίνο. Πολλοί άνθρωποι με τη χρυσή λάμψη των ιερατικών ενδυμάτων περπατούν στο δρόμο και χαιρετούν με ενθουσιώδεις κραυγές: «Η βασίλισσα έρχεται!» Η Μητέρα του Θεού περπατούσε. Η πομπή ξάπλωσε στο Volkhonka και στη συνέχεια στράφηκε προς την κατεύθυνση του ναού του προφήτη Ηλία του Θεού. Σύντομα, η εικόνα της Θεοτόκου «Απροσδόκητη Χαρά», σαν να περίμενε τη νέα της θέση, «μετακόμισε» σε αυτήν την εκκλησία από το Σοκολνίκι.

Όμως η Ναταλία, ενορίτης αυτού του ναού, μιλά για το θαύμα της στη δύσκολη δεκαετία του 1990. Μια μέρα, μετά τη Θεία Λειτουργία και την προσευχή μπροστά στη θαυματουργή εικόνα «Απροσδόκητη Χαρά», η οικογένειά της κάθισε σε ένα παγκάκι για να ξεκουραστεί. Όταν ο γιος της ζήτησε ψωμί, κατάλαβαν ότι δεν είχαν χρήματα. Τότε μια άγνωστη γυναίκα τους πλησίασε και, δίνοντας στη Ναταλία ένα ρούβλι, είπε: «Αγοράστε λίγο ψωμί». Αυτό το καταπληκτικό γεγονός άφησε την οικογένεια σε υπέροχη διάθεση για όλη την ημέρα. Η Μητέρα του Θεού ανταποκρίθηκε τόσο γρήγορα.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη με τους Ρώσους μετανάστες Μαρία και Ναντέζντα στην Τουρκία το 1921. Εκείνη την εποχή, η ζωή τους ήταν τόσο δύσκολη που σχεδόν πουλήθηκαν σε οίκο ανοχής. Μια μέρα, η Μαρία, εξαντλημένη από την πείνα και την απόγνωση, συνάντησε τον Νικολάι, έναν φίλο του δολοφονημένου συζύγου της, στο δρόμο. Της πρότεινε δουλειά σε έναν έμπορο που γνώριζε, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Απογοητευμένη, η Μαρία αποφάσισε να πνιγεί στον Βόσπορο: «Υπάρχουν ήδη πολλοί άνθρωποι σαν εμένα στον πυθμένα του...»


 

Σύντομα, η Μαρία είδε ξαφνικά τη Βασίλισσα των Ουρανών, η οποία την διέταξε να επισκεφτεί την εκκλησία την ερχόμενη Παρασκευή. Η Nadya ενθάρρυνε αυτό το όνειρο και, έχοντας διαβάσει σε ένα βιβλίο για την Υπεραγία Θεοτόκο ότι η εορτή της εικόνας «Απροσδόκητη Χαρά» γιορταζόταν αυτή την ημέρα, έπεισε τελικά τη Μαρία να επισκεφτεί την εκκλησία. Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε κανένα θαύμα, η Μαρία είχε ελπίδα.

Ξαφνικά, συνάντησε τον Νικολάι, που την αναζητούσε σε όλη την πόλη. Της είπε ότι ο έμπορος από τον οποίο είχε ζητήσει στο παρελθόν δουλειά είχε βιώσει κάποιο είδος μεταμόρφωσης και τώρα ήθελε να τη συναντήσει. Στη συνάντηση, ο έμπορος παραδέχτηκε ότι είχε ένα όνειρο στο οποίο η Βασίλισσα του Ουρανού τον κατηγόρησε για αδικία και τώρα αισθάνεται ένοχος για την προηγούμενη άρνησή του.

Ο ίδιος θυμάται το εξής:

«Είδα λοιπόν ένα όνειρο όπου στεκόμουν μπροστά στη Μητέρα του Θεού και άκουσα τη φωνή της, τόσο δυνατή που όλος ο κόσμος γύρω μου άρχισε να τρέμει.

«Δεν προσφέρατε δουλειά στο άτομο που ήρθε σε εσάς και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το θάνατο, για τον οποίο θα είστε υπεύθυνοι».

Ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν είμαι ζωντανός ή νεκρός. Η ίδια η Ουράνια Βασίλισσα σας προστατεύει! Μετά βίας περίμενα μέχρι το πρωί και πήγα κατευθείαν στον Νικολάι Πέτροβιτς: φέρτε τη Μαρία Νικολάεβνα εδώ. Αλλά δεν ξέρει πού να σε ψάξει. Ευλογία Θεού, ήρθες, καλή μου! Και τα έχω ήδη προγραμματίσει όλα, οπότε η δουλειά σας περιμένει, και σας ζητώ να ξεκινήσετε αύριο. Θα σε κάνω επικεφαλής σερβιτόρα».

Τα περιστατικά της εμφάνισης της Μητέρας του Θεού μας μαρτυρούν ότι η Βασίλισσα του Ουρανού αγαπά ιδιαίτερα τη ρωσική γη. Άλλωστε, τόσες εικόνες γράφτηκαν εδώ.-3

Η Μαρία άκουσε, όχι πλήρως κατανοητή, αλλά κάτι θριαμβευτικό, δυνατό, άπιαστο στο μυαλό, ξύπνησε στην καρδιά της - ξαφνική ευτυχία.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου