Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Μόρφου: έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ”η χάρις είναι αισθητή”.. BINTEO.

 

Έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ”η χάρις είναι αισθητή” είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στην

τελευταία ομιλία του. Η χάρις έρχεται και φεύγει αλλά αυτοί ο Άγ Πορφύριος ο Άγ Ιάκωβος ο Άγιος Παίσιος τη χάρη ήρθε καιρός που την είχαν συνεχώς .. όλοι οι δίκαιοι άνθρωποι είχαν αυτή την έγνοια πως να κρατήσουν τη δύναμη την ενέργεια του Θεού που στα νηπτικά κείμενα ονομάζεται χάρις ζωντανή μέσα τους .Να την κρατήσουν μέσα τους. Δεν την είχαν μόνο κάποιες φορές όταν παρασύρονταν από ενθουσιασμό.

Επικαλέστηκε στη συνέχεια την υμνωδό που αποκαλεί Θεοφάντωρ τον όσιο Πορφύριο για να σχολιάσει ότι θεοφάντορες είναι οι άνθρωποι που μας φανερώνουν το Θεό και εγώ τον είδα το Χριστό στους προαναφερόμενους αγίους. Αναφέρθηκε και στον Όσιο Αββακούμ τον Αλαμάνο που ήρθε από τη Β Συρία και είπε ότι τον 11ο αιώνα ανέβηκε εδώ στα 900μ σε ξένη γη για να πιάνει η κεραία του τις συχνότητες του Θεού στην ησυχία.  

Η δική μας ευθύνη να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει Θεός άγιοι και στον 20ο αιώνα και να σας προτρέψουμε ανοίξτε τις γραμμές σας τις συχνότητές σας υπάρχει Θεός….

Η δικιά σας ευθύνη εσάς των νεότερων θα είναι ομολογία πίστεως και να βαπτίσετε ανθρώπους από όλες τις φυλές από όλα τα έθνη… 


 Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὸν Πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ προφήτου Ἀββακούμ, τοῦ ὁσίου Ἀββακοὺμ τοῦ ἐν Καλαμιθάσῃ καὶ τοῦ ὁσίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου, ποὺ τελέσθηκε στὴν ἱερὰ μονὴ Ὁσίου Ἀββακοὺμ τοῦ ἐν Καλαμιθάσῃ στὴν κοινότητα Φτερικουδιοῦ, τῆς μητροπολιτικῆς περιφερείας Ταμασοῦ καὶ Ὀρεινῆς (01.12.2023)…

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου