Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

BAS_4 : Robin Hood-Ορθόδοξος επαναστάτης που πολέμησε κατά των Φραγκονορμανδών εισβολέων το 1066.

 


[Σημείωση BAS_4 : α) θυμάμαι γύρω στα 7, που με ένα ξάδελφο οι μανάδες μας μας έντυναν Ρομπέν των δασών και τσακωνόμασταν ποιός θα κάνει τον Ρομπέν και ποιός τον Λίτλ Τζων. Δυστυχως έχανα γιατί ήμουν ψηλότερος και πιο σωματώδης. Αν ήξερα τότε περί Ορθοδοξίας δεν θα με ένοιαζε. 

β) Η ιστορική αλήθεια έχει τρωθεί από τα υποπόδια του πονηρού. Ευτυχώς που πάντοτε βρίσκονται κάποιοι όχι απλά επιστήμονες αλλά πνευματοφόροι επιστήμονες, σαν τον μακαριστό π.Ιωάννη Ρωμανίδη, για να ανασκευάζονται κάποιες πλάνες. Αν ο Κάλβος έγραψε “Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία”, θα μπορούσε να γραφτεί “Θέλει Χριστό και θάρρος η Αλήθεια”. Αλλά πόσοι τα καταφέρνουν, πόσοι τολμούν να αρνηθούν το ψέμα, που ζουν, όταν το θεωρούν αλήθεια; Έτσι επί χρόνια παραμένουν οι ίδιες ψευτιές σαν αλήθεια και κυρίως σαν πηγή αλήθειας για το μέλλον, οπότε το ψέμα αυτοτροφοδοτείται.] 

Ο Ελληνοαμερικανός Ορθόδοξος, π.Ιωάννης Ρωμανίδης (†2001) που ήταν απόφοιτος του Yale University κι αργότερα καθηγητής στα Πανεπιστήμια Harvard, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει, ότι ο Robin του Λόκσλεϋ ή «Robin Hood», ήταν ένας Ορθόδοξος επαναστάτης o oποίος μαζί με τον αδελφικό του φίλο «Little John» πολέμησαν κατά των Φραγκονορμανδών εισβολέων στην Mάχη του Χέιστινγκς το 1066. 

Στη διάρκεια εκείνης της εποχής, κάποιοι Ιρλανδοί Σάξωνες πιάστηκαν σκλάβοι, μερικοί πήγαν στην μητέρα Κωνσταντινούπολη για να ενταχθούν στο τάγμα των Βαράγγων του «Βυζαντινού» Έλληνα αυτοκράτορα και κάποιοι άλλοι σαν τον Robin Hood, παρέμειναν στην πατρίδα τους να παλέψουν εναντίον του βάρβαρου εισβολέα. 

Οι Άγγλοι στρατιώτες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολλοί περισσότεροι από τους Σκανδιναβούς Βάραγγους στρατιώτες του Έλληνα αυτοκράτορα, των οποίων στρατηγός τους, ήταν ο Νορβηγός Χάραλντ Χαντράδα Γ΄. Κάτι που σημαίνει ότι εκείνη την εποχή, η Νορβηγία ήταν ακόμη Ορθόδοξη! Μετά τους πανηγυρικούς εορτασμούς των επαναστατών προς τιμήν της νίκης τους το 1089 εναντίον των εισβολέων, ο Robin τραυματίστηκε σε μια μάχη, πήγε σε ένα κοντινό μοναστήρι, ζήτησε βοήθεια από μια Νορμανδή μοναχή αλλά εκείνη τον άφησε να πεθάνει από αιμορραγία, επειδή αυτή, μόλις είχε αρνηθεί την Ορθοδοξία προς χάριν του Παπισμού! 

https://www.dogma.gr/wp-content/uploads/2016/10/141016.png  

[Ο τάφος του Ρομπέν όπως είναι σήμερα στο Kirklees Park] 

Η αγγλική ιστορία που αναφέρει ότι ο Robin πάλεψε εναντίον του «κακού Βασιλέα Ιωάννη» κι υπέρ του «καλού Βασιλέα Richard του Λεοντόκαρδου», είναι ένας έξυπνος μύθος! Από τότε και στο εξής και μετά την οριστική ήττα των Ορθοδόξων επαναστατών, ο απλός Ορθόδοξος λαός τοποθετήθηκε από τους κατακτητές σε μικρά χωριά κι οι άνθρωποι μακριά ένας από τον άλλον. Tότε ο σκλαβωμένος λαός εξαναγκάστηκε να ζει με 40.000 κάστρα από στρατιώτες να τον παρακολουθούν από το πρωί έως το βράδυ! Nα πώς και γιατί οι Ορθόδοξοι, τότε, Ιρλανδοβρετανοί σκλάβοι, εξαναγκάστηκαν να χάσουν την Ορθόδοξη Πίστη τους, ενώ παράλληλα κι οι Επίσκοποί τους δολοφονήθηκαν από τους κατακτητές. 

To μοναστήρι του “Kirklees Priory” στο οποίο ο Robin αφέθηκε στον θάνατο το 1089, ήταν ένα Κιστερκιανό γυναικείο μοναστήρι που σήμερα βρίσκεται στο “Kirklees Park” του Clifton κοντά στο Brighouse, στο Yorkshire της Αγγλίας. 

(πηγή : www.dogma.gr/diafora/rompen-ton-dason-enas-orthodoxos-martyras/39473/) 

Τις πρεσβείες σου πάτερ! 

 

BAS_4

ΥΓ – Δείτε να φρίξετε τους φορείς του ψέματος > 

https://www.brighteon.com/9a70989b-549a-4549-8de0-b29cc0e06657 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου