Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Τα μάτια του μαρτυρίου του Αγίου Φιλουμένου την ώρα του μαρτυρίου του!

 

Του εμπιστεύθηκε ότι έκανε λίγη προσευχή στον Άγιο ιερομάρτυρα Φιλούμενο και δεν πέρασε παρά ελάχιστη ώρα και νοερά με κλειστά τα μάτια και σε πλήρη εγρήγορση είδε τα τρομερά μάτια του Ιερομάρτυρα την ώρα του μαρτυρίου του. Ήταν έτοιμα να πεταχθούν από τις κόγχες το κεφάλι του ήταν σε θέση επικλινή σχεδόν 90% γερτό ξαπλωμένο προς τα πίσω και ελαφρώς ανασηκωμένο και η πλούσια φουντωτή χαρακτηριστική γενειάδα του σχεδόν τον άγγιζε. Στα μάτια του Αγίου Φιλούμενου ήταν ζωγραφισμένη όλη η φρίκη του μαρτυρίου..

Είμαστε σήμερα ειδικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη όλοι υπόλογοι απέναντι σε αυτά τα μάτια του μαρτυρίου..Από εκείνη την ώρα η μορφή του ολοένα του επανέρχονταν ματιά διαπεραστική διεισδυτική απαιτητική αυστηρή που σε θέτει προ των ευθυνών σου και του όποιου καθήκοντος έναντι του χρέους σου..

ήταν μια κεφαλή σαν επί πίνακι με πλούσια γενειάδα και μάτια εξογκωμένα από το βασανιστήριο και μάτια τόσο εκφραστικά γιομάτα δύναμη και σθένος.. σαν τον Αη Γιάννη το Βαπτιστή… του πήραν το κεφάλι οι Σαλώμες της Νέας Τάξης και του Σιωνισμού..

Από τον Ορούντα η όραση…

Ήταν διπλοσφραγισμένος με μαρτύριο κατακρεούργησης το κοσμικό του όνομα Σοφοκλής Χασάπης, Σοφοκλής που προμήνυε τραγωδία και Χασάπης το άγριο πετσόκομμα.. 

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου