Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Ο Ιωάννης ο Ρώσος προφήτεψε σε μια αποκάλυψη στον πρεσβύτερο: «Ο κόσμος είναι γεμάτος αμαρτία και γι' αυτό θα αρχίσει ο πόλεμος, θα γίνει αναπόφευκτα».

Τα ελληνικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν ενεργά την είδηση ​​με αποσπάσματα από συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφ Νεόφυτου. Αποδείχθηκε ότι το 1990, μόλις ένα χρόνο πριν τον θάνατό του, ο μοναχός Ιάκωβος από την Εύβοια (Τσαλίκης) επισκέφτηκε το χωριό Προκόπι για να τιμήσει τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Πέρασε χρόνο σε προσευχητικό διαλογισμό, καθισμένος μπροστά στα ιερά λείψανα. Εκεί του δόθηκε μια αποκάλυψη από τον Ιωάννη τον Ρώσο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν ενεργά την είδηση ​​με αποσπάσματα από συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφ Νεόφυτου.

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτός ο άγιος πέθανε το 1730. Όμως η προφητεία του δόθηκε στον γέροντα τη δεκαετία του '90 του περασμένου αιώνα. Αυτό ήταν γνωστό από παλιά στην Ελληνική Εκκλησία, αλλά είναι ελάχιστα γνωστό μεταξύ μας.

Όπως είπε λοιπόν ο Μητροπολίτης, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος του έδωσε ένα προφητικό μήνυμα με το εξής περιεχόμενο: «Ο κόσμος είναι γεμάτος αμαρτία, κακία και απιστία. Γι' αυτό αναπόφευκτα θα αρχίσουν οι πόλεμοι. Αναπόφευκτα θα αρχίσουν εδώ, εδώ. .”.

Στα λόγια αυτά, όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Νεόφυτος, ο ευαίσθητος και συμπονετικός γέροντας Ιακώβ ρώτησε:

- Θα ξεκινήσει πραγματικά ο πόλεμος σύντομα; Έχω δει πόλεμο και τα δεινά των ανθρώπων από τότε που ήμουν παιδί. και αν ξανασπάσει πόλεμος χωρίς προειδοποίηση, πολλοί θα πεθάνουν χωρίς να προλάβουν να ομολογήσουν.

Στο οποίο άκουσα την απάντηση από τον Άγιο:

- Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

Ο γέροντας το άκουσε αυτό πολλές φορές. Έτσι του απαντούσε συνεχώς με σιγουριά ο Άγιος Ιωάννης.

Ο γέροντας ανησύχησε πολύ όταν άκουσε αυτή την προφητεία, θέλοντας με κάποιο τρόπο να λάβει μια απάντηση ότι ήταν ακόμα δυνατό να αλλάξει κάτι.

Αλλά ο ανήσυχος γέροντας άκουσε τα ίδια λόγια ως απάντηση ξανά και ξανά: ότι εξαιτίας των αμαρτιών, όλα θα ξεκινούσαν και αυτό θα ήταν κάθαρση.

Ο μοναχός Ιάκωβος εξέφρασε την ιδέα ότι "ελλείψει πολέμου, οι μελλοντικές γενιές θα αποδειχθούν δαίμονες της κόλασης. Το θέλημα του Θεού είναι για όλα! Άλλωστε βλέπει και ακούει τους πάντες και για όσους μετανοήσουν θα τους δώσει τη δύναμη να επιβιώσεις από αυτές τις πύρινες δοκιμασίες για κάθαρση».

Στη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Νεόφυτος λέει: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα επείγον μέτρο, όλα αυτά είναι απαραίτητα για να διαφωτιστούν οι λαοί της γης».

Αυτή η συνέντευξη δημοσιεύτηκε χωρίς μετάφραση με τον τίτλο «Μόρφου Νεόφυτος για Ουκρανία: Όλα αυτά που γίνονται τώρα, είναι μια ναγκαία εγχείρηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι ο Άγιος Ιάκωβος της Ευβοίας (Τσαλίκης) προειδοποίησε: «Αν η μελλοντική γενιά (που ήμασταν εμείς, αφού αυτά τα λόγια ειπώθηκαν όταν ήμουν περίπου 20-25 ετών) δεν φροντίσει τους απογόνους τους. και τα εγγόνια, μπορούν να γίνουν οι απόγονοι του κάτω κόσμου, οι ίδιοι οι κακοποιοί της κόλασης».

Τα ελληνικά μέσα κυκλοφόρησαν ενεργά ειδήσεις με αποσπάσματα από συνέντευξη του Μητροπολίτη Μορφή Νεόφυτου.-2

Δώστε προσοχή σε αυτόν τον ασυνήθιστο χαρακτηρισμό των παιδιών που δίνει ένας άγιος που σπάνια επέτρεπε στον εαυτό του να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας ως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Τώρα θα ξαναγράψουν: «πάλι για μετάνοια μιλάς, ας μετανοήσουν αυτοί οι άλλοι...». Αλλά αυτά τα λόγια απευθύνονται σε όλους, επομένως ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, και επομένως όλοι πρέπει να μετανοήσουν σήμερα.

- Δεν έχω αμαρτίες! - θα πει κάποιος.

Ακόμη και οι άγιοι εξομολογούνταν τις παραμικρές αμαρτίες μέχρι την τελευταία τους μέρα, αλλά εμείς όχι. Πραγματικά εκπληκτικό! Ας μην εξαπατούμε τον εαυτό μας, αλλά ας φέρουμε τους καλούς καρπούς της μετάνοιας, ενώ μας δίνεται ο χρόνος να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου