Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Προφητείες των πρεσβυτέρων της Optina: θα υπάρξει μια νέα Ρωσία με πρότυπο την παλιά, αλλά η Ορθόδοξη πίστη θα είναι ισχυρή.

 

Η ρωσική γη μας είναι πλούσια σε ιερούς, οραματιστές γέροντες, αλλά το νόημα των προφητειών τους αποκαλύφθηκε με το πέρασμα του χρόνου, αφού είχαν λάβει χώρα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Οι μοναχοί αδερφοί στην Όπτινα, για παράδειγμα, πίστευαν ότι ο Γέροντας Νεκτάριος δεν είχε τα μυαλά του γιατί συχνά άναβε ένα φανάρι και το έλαμπε σε όλες τις σκοτεινές γωνιές. Και μόνο μετά την επανάσταση του 1917 αποκαλύφθηκε η εκκεντρικότητά του - άλλωστε έτσι ακριβώς εξέταζαν οι Μπολσεβίκοι τα κελιά των μοναχών.

Οι πρεσβύτεροι της Optina έκαναν πολλές προβλέψεις, μερικές από αυτές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, άλλες δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Ας θυμηθούμε τι προφήτευσαν οι μάντεις για τη χώρα μας πριν από εκατό και πλέον χρόνια.

Ανατόλι Οπτίνσκι.

Ο γέροντας προέβλεψε μια μεγάλη έκρηξη, μετά την οποία όλοι θα έβλεπαν το θαύμα του Κυρίου. Μετά την έκρηξη, η ζωή θα γίνει εντελώς διαφορετική - χωρίς πίστη και αμαρτία. Αλλά ο σταυρός του Θεού θα εμφανιστεί στους ουρανούς, που θα συμβολίζει το μεγαλείο της Ρωσίας.

Ο πατέρας Ανατόλι είπε ότι η χώρα μας θα είναι φάρος για όλο τον κόσμο.

Ισαάκ Οπτίνσκι.

Η ρωσική γη μας είναι πλούσια σε ιερούς, οραματιστές πρεσβύτερους, αλλά το νόημα των προφητειών τους αποκαλύφθηκε με το πέρασμα του χρόνου, αφού είχαν λάβει χώρα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.-2

Μια τέτοια αποκάλυψη στάλθηκε άνωθεν στον Μοναχό Ισαάκ. Όλες οι κλειστές εκκλησίες και μοναστήρια θα ανοίξουν, θα αρχίσουν να επισκευάζονται και να στολίζονται με χρυσό όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω. Αυτό θα συμβεί ακριβώς πριν από την έλευση του Αντίχριστου.

Όταν τακτοποιηθεί ο κεντρικός καθεδρικός ναός, εκείνη ακριβώς την ώρα θα αρχίσει η βασιλεία του Αντιχρίστου. Θα ξεκινήσουν τρομεροί καιροί και πρέπει να προσευχηθείτε ώστε ο Κύριος να σας ενισχύσει στην πίστη σας.

Σχεδόν όλες οι προφητείες των αγίων πρεσβυτέρων συνοψίζονται στον ερχομό του Αντίχριστου. Την εμφάνισή του είχε προβλέψει ο Ιωάννης ο Θεολόγος στις «Αποκαλύψεις» του. Οι Ορθόδοξοι εξακολουθούν να διαφωνούν για το ποιος είναι ο Αντίχριστος. Είναι γενικά αποδεκτό ότι αυτός είναι ο κύριος εχθρός του Χριστού, ο οποίος θα έρθει στη Γη με το πρόσχημα του Σωτήρα. Μέσα από ψέματα και κολακείες θα αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές και όσοι δεν πάνε στο πλευρό του θα αντιμετωπίσουν διώξεις.

Βαρσανόφι Οπτίνσκι.

Ο μοναχός έχει πει περισσότερες από μία φορές ότι η Ρωσία είναι υπό την προστασία της Μητέρας του Θεού και έχει επιβιώσει από όλες τις δυσκολίες μόνο χάρη στη Βασίλισσα του Ουρανού. Έδωσε εντολή στους μοναχούς αδελφούς και στα πνευματικά του παιδιά ότι ό,τι και να γίνει πρέπει να αγαπά κανείς την Αγία Εκκλησία και την Πατρίδα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η απολυταρχία είναι το μόνο πράγμα που θα φέρει ευημερία και δύναμη στη Ρωσία. Δεν θα υπάρχει Τσάρος και δεν θα υπάρχει Ρωσία.

Ο γέροντας προέβλεψε την αναβίωση της Ρωσίας, ακόμη πιο ισχυρής και μεγάλης, που πλήρωνε τον αθεϊσμό και την πτώση για πολλές δεκαετίες, αλλά που μπορούσε να πάρει ένα μάθημα από τα βάσανα - μόνο η πίστη στον Κύριο θα της έφερνε ένα υπέροχο μέλλον.

Νεκτάριος Οπτίνσκι.

Η ρωσική γη μας είναι πλούσια σε ιερούς, οραματιστές πρεσβύτερους, αλλά το νόημα των προφητειών τους αποκαλύφθηκε με το πέρασμα του χρόνου, αφού είχαν λάβει χώρα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.-3

Ακόμη και πριν από την επανάσταση, ο γέροντας προέβλεψε ότι θα έρθουν τρομεροί καιροί που ο ρωσικός λαός θα ξεχνούσε τον Θεό και θα απομακρύνονταν από την πίστη. Στα οράματά του έβλεπε ότι η Σοβιετική Ρωσία θα ήταν απομονωμένη για πολύ καιρό, δηλαδή προέβλεψε τον Ψυχρό Πόλεμο και τα κλειστά σύνορα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πίσω από τα ψηλά τείχη που θα περιβάλλουν τη Ρωσία, «θα ακουστεί το τρίξιμο των δοντιών», αλλά οι εχθροί θα ενεργήσουν με το πονηρό και όχι ανοιχτά. Αλλά ο καιρός θα περάσει, τα τείχη θα καταρρεύσουν, τα σύνορα θα ανοίξουν. Όμως η χώρα μας θα έχει όλο και περισσότερους εχθρούς.

Ο Γέροντας Νεκτάριος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα αντέξει όλες τις δοκιμασίες που ο Κύριος έχει προετοιμάσει γι' αυτήν - μόνο στα βάσανα γεννιέται η αλήθεια. Η Ρωσία θα γίνει ακόμα μεγάλη και ισχυρή, την περιμένουν ευημερία και πνευματική αναγέννηση, αλλά μόνο με μία προϋπόθεση - εάν Ορθόδοξοι και δίκαιοι άνθρωποι παραμείνουν στη ρωσική γη, τότε ο Κύριος θα ελεήσει τη χώρα μας.

Αλλά έχουμε τέτοιους δίκαιους ανθρώπους και η ρωσική γη στηρίζεται πάνω τους. Και αυτό σημαίνει ότι θα οικοδομήσουμε μια εντελώς νέα Ρωσία, η οποία θα είναι ισχυρή στην Ορθόδοξη πίστη.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου