Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Τσουνάμι και σεισμοί στην προφητεία του Σέρβου Γέροντα Στεφάνου και μελλοντικά γεγονότα στις αποκαλύψεις του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα.

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι. Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με ταμπέλες που λένε, «το πώς γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, έτσι θα ζήσεις». Ως εκ τούτου, οι σημερινές συζητήσεις από σήμερα το πρωί σε πολλές ομάδες για το ερχόμενο τέλος του τρέχοντος έτους δεν είναι τίποτα άλλο από τη γνώμη κάποιου. Δεν χρειάζεται να κάνετε αίσθηση από αυτό.

Οι Άγιοι Πατέρες μίλησαν για καταστροφές που θα έπλητταν τον κόσμο, αλλά το να λέμε ότι για όλα ήρθε το τέλος είναι τουλάχιστον ακατάλληλο.

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι.  Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με ταμπέλες που λένε, «το πώς γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, έτσι θα ζήσεις».

Ο πρεσβύτερος John Krestyankin εκφράστηκε ευθέως σχετικά με αυτό το θέμα όταν τον ταλαιπώρησαν ερωτήσεις σχετικά με το «τέλος του κόσμου», λέγοντας:

-Τι έχετε κάνει για να προετοιμάσετε την ψυχή σας για το «τέλος των καιρών»;

Πράγματι, σήμερα πολλοί ζουν με αυτές τις σκέψεις για το τέλος, αλλά δεν μετανοούν καθόλου και δεν ακολουθούν τον Χριστό.

Για παράδειγμα, σήμερα, την πρώτη μέρα του χρόνου, ξέσπασαν οι «προφητείες» του ψεύτικου γέροντα Ελπιδίου. Ακόμα και στην Ελλάδα τον βλέπουν μακριά από γέρο, αλλά εδώ, μη γνωρίζοντας ποιος είναι ποιος, συχνά δημοσιεύουν τα λόγια του για τσιποποίηση μέσω εμβολίων κ.λπ. Φαίνεται ότι όλα έχουν περάσει και οι προφητείες του "αντικαταστάθηκαν" στο Διαδίκτυο, αν και το είπε αυτό σε βίντεο, κάποιος δεν τις επινόησε. Όμως τα λόγια του αναφέρονται ακόμα και σήμερα.

Όσο για τις προφητείες για τα παγκόσμια γεγονότα, τις περισσότερες τις πήρε από τον Παΐσιο τον Άγιο Όρος, αλλά ταυτόχρονα τις ερμήνευσε διαφορετικά και υπό το πρίσμα της επικαιρότητας. Ίσως είναι σε μια κατάσταση αυταπάτης, αλλά δεν θα το πούμε. Θέλουμε απλώς να σημειώσουμε ότι η «έκρηξη» για τις «προφητείες» του είναι περιττή.

Στην αρχή θέλαμε να δώσουμε τα λόγια του ως παράδειγμα, αλλά σκεφτήκαμε ότι δεν πρέπει να ντροπιάζουμε κανέναν και αποφασίσαμε να στραφούμε στα λόγια άλλων μεγαλύτερων που, τελικά, δεν εμπλέκονταν σε τέτοιες ιστορίες.

Στέφαν Καρέλσκι - Σέρβος πρεσβύτερος

Αυτός ο γέροντας δεν έκανε ζωντανή μετάδοση, αλλά πέρασε τη ζωή του ως ανόητος και ως ερημίτης. Πάντα χαιρόταν όταν συναντούσε προσκυνητές από τη Ρωσία. Και μερικά από τα λόγια του για πιθανά γεγονότα είναι γνωστά.

Ο Σέρβος σχήμα-αρχιμανδρίτης που έζησε τον 20ό αιώνα, Στέφαν Καρούλσκι, προέβλεψε την τύχη των δύο κρατών. Αυτός ο μοναχός από το Άγιο Όρος είδε ένα όραμα που του αποκαλύφθηκε από ψηλά, στο οποίο είδε πώς τα νερά (τσουνάμι) πλημμύρισαν ολόκληρες πόλεις και η γη εξαφανίστηκε κάτω από τα πόδια του (σεισμοί), αναγκάζοντας τους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες .

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι.  Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με οιωνούς, λένε, «το πώς γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά είναι πώς θα ζήσεις» -2

Μάλιστα, οι Αθωνίτες πρεσβύτεροι άφησαν πίσω τους πολλά προφητικά αρχεία, για παράδειγμα, όπως ο Παΐσιος ο Σβυατογκόρετς. Και ακόμη και κάποτε, αυτές οι προφητείες προκάλεσαν έκπληξη και σύγχυση στους συγχρόνους. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, οι προφητείες τους άρχισαν να αποκτούν νόημα και να γίνονται πραγματικότητα.

Ο Στέφαν Καρούλσκι, σχήμα-αρχιμανδρίτης, έζησε τη ζωή του από το 1922 έως το 2001· στα νιάτα του έκανε μοναστική ζωή στη Σερβία, όπου υπηρέτησε ως αρχάριος. Τη δεκαετία του '50 πήγε με τα πόδια από τη Σερβία στο Άγιο Όρος και έζησε στην Καρούλα για σχεδόν 40 χρόνια. Η αρκετά αυστηρή ζωή του ασκητή ήταν γνωστή σε όλη την Ελλάδα και τράβηξε την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων σε αυτόν τον ασκητή. Κάποιοι ζήτησαν συμβουλές και βοήθεια, άλλοι αναζήτησαν θαύματα. Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο γέροντας ήταν πάντα ήρεμος και έλεγε μόνο ό,τι ήταν χρήσιμο να πει σε αυτόν ή τον άλλον. Πολλές από τις προφητείες και τις οδηγίες του είναι ακόμα ζωντανές στη μνήμη των ανθρώπων.

Ένα από αυτά είναι ένα εκπληκτικό όραμα για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Προέβλεψε ότι στις αρχές του 21ου αιώνα ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετώπιζε μια υδάτινη καταστροφή που θα άλλαζε ριζικά τη ζωή στη Γη για πολλά χρόνια.

Μεγάλες πλημμύρες θα επηρεάσουν πολλές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαφανιστούν λόγω αυτής της καταστροφής.

"Η Αμερική σύντομα θα καταρρεύσει. Θα εξαφανιστεί τρομερά και εντελώς. Οι Αμερικανοί θα φύγουν, θα αναζητήσουν καταφύγιο στη Ρωσία και τη Σερβία. Αυτό θα συμβεί", προέβλεψε ο Πρεσβύτερος Στέφαν.

Είναι γνωστό, είπε, ότι η Ρωσία δεν θα πληγεί από τη μεγάλη πλημμύρα και γι' αυτό θα γίνει καταφύγιο προσφύγων μετά τη μεγάλη πλημμύρα. Εκατομμύρια πρόσφυγες θα εξαπλωθούν σε όλη την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ακατοίκητων εδαφών. Οι άνθρωποι θα πρέπει να ασχοληθούν με τη γεωργία για να επιβιώσουν.

Ο Θεός θα βοηθήσει τον ρωσικό λαό να επιβιώσει από όλες τις κακουχίες, παρά το γεγονός ότι οι καιροί θα είναι δύσκολοι.

Συνέστησε επίσης να φροντίζετε τα σπίτια σας στη Ρωσία, καθώς μπορεί να τα πάρουν άλλοι. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό είναι δύσκολο να πει κανείς. Ίσως μάθουμε αργότερα.

Εφραίμ της Αριζόνα - ένας πρεσβύτερος από την Αμερική

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Φιλοθέας Αριζόνα (στον κόσμο Ιωάννης Μωραΐτης, 24/06/1928–12/08/2019) είναι ασκητής, αποκαλείται και Απόστολος της Αμερικής, μέσα από τα έργα του οποίου αναβίωσε η μοναστική ζωή σε αρκετούς Αθωνίτες. μοναστήρια, και επίσης ίδρυσε δεκαεννέα Ορθόδοξα μοναστήρια και μοναστήρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι.  Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με οιωνούς, λένε, «το πώς γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά είναι πώς θα ζήσεις» -3

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στην ομιλία του σκιαγράφησε τη διαρκή πνευματική μάχη που δίνει κάθε ορθόδοξος χριστιανός ενάντια στον κόσμο, τις σαρκικές επιθυμίες και τον εχθρό της σωτηρίας. Σημείωσε ότι σήμερα έχουμε πλήρη επίγνωση της έναρξης επερχόμενων γεγονότων μεγάλης κλίμακας που θα συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο μέλλον. Γι' αυτό επιζητούμε προσευχητική παρηγοριά σε μοναστήρια και εκκλησίες. Ωστόσο, δεν χρειαζόμαστε φόβο.

Ο γέροντας είπε: «Φανταστείτε - αν ένας αγγελικός στρατός, έχοντας μετατραπεί σε δαίμονες, είναι ικανός να προκαλέσει τέτοια ζημιά, τότε τι είδους υποστήριξη μας παρέχουν οι άλλοι εννέα αγγελικοί στρατοί; Μόλις μου παρουσιάστηκε ένα όραμα του Χριστού για το Θρόνο, δίπλα Του είναι η Μητέρα του Θεού και οι αγγελικοί στρατοί και οι άγιοι. Περίμεναν ένα σημάδι από τον Χριστό για να σπεύσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε μια νέα δοκιμασία. Καταλάβετε ότι το καθημερινό γέμισμα της καρδιάς μας με Χριστό μας ενισχύει πίστη και μας βοηθά να αντισταθούμε σε όλους τους πειρασμούς.Η Παναγία μας οδηγεί συνεχώς προσευχές για εμάς ενώπιον του Θεού και Του ζητά τη σωτηρία και τη δυνατότητα να χαίρεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες για εμάς».

Ο γέροντας υποστήριξε ότι αν κάποιος βιώσει την κόλαση σε αυτή τη ζωή και τη μεταχειριστεί με ευγνωμοσύνη στον Θεό, τότε μετά θάνατον θα περάσει όλα τα βάσανα χωρίς κανένα πρόβλημα και θα πέσει κατευθείαν στην αγκαλιά του Χριστού. Αν όμως αρχίσει να κατηγορεί και να καταριέται τον Κύριο, τότε θα υποφέρει και σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη.

Μια μέρα ο γέροντας είπε:

"Θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τον Παράδεισο. Χάρη στη χάρη του Θεού, επισκεπτόμουν συχνά τον Παράδεισο μέχρι τα ογδόντα μου χρόνια. Αυτό, φυσικά, συμβαίνει τώρα, αλλά τα γηρατειά μου γίνονται αισθητά. Μια μέρα ο Κύριος με πήρε το χέρι και μου έδειξε όλη μου τη ζωή: «Εδώ έχτισες εκκλησία, εδώ εξομολογήθηκες έναν άνθρωπο και σώθηκε η ψυχή του, εδώ τον παρηγόρησες, εδώ τον έδειξες στον σωστό δρόμο.» Και όταν μου τα είπε όλα αυτά, Η ψυχή μου γέμισε χαρά.Μια στιγμή η χαρά μου έγινε τόσο μεγάλη, που είπα: «Κύριε, δεν μπορώ άλλο, δεν μπορώ να το κάνω! Η καρδιά μου κοντεύει να σκάσει από ευτυχία! Φέρτε με πίσω, σας παρακαλώ!» Και ξαναβρέθηκα στο κελί μου.

Μια άλλη φορά, σε ένα όραμα του Παραδείσου, είδα μια όμορφη πολεμίστρια. Δίπλα του στεκόταν ένα άλογο με μια θαμνώδη ουρά απίστευτης ομορφιάς. Κοιτάζοντάς τον, ενθουσιάστηκα εντελώς: "Πόσο θα ήθελα ένα τέτοιο άλογο!" Ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει (ήταν κάποιου είδους διοικητής): «Πήγαινε και πες στον στρατό ότι τα μετόπισθεν τους δεν προστατεύονται και ότι οι αντάρτες (δηλαδή οι δαίμονες) τους επιτίθενται από πίσω». Έτρεξα και τους μετέφερα αυτά τα λόγια. Και μετά επέστρεψα για να πω ότι είχα ολοκληρώσει το έργο του. Με αγκάλιασε, με φίλησε και μετά πήδηξε στο άλογό του και έφυγε με ένα χαρούμενο, χαμογελαστό πρόσωπο».

Ο γέροντας, συνοψίζοντας, είπε:

"Ο Θεός έχει το δικό του σχέδιο για τον καθένα μας, και σύμφωνα με αυτό το σχέδιο πρέπει να κάνουμε ορισμένες ενέργειες για τη σωτηρία μας. Να ήξερες! Τι θα πρέπει να υπομείνουμε! Μεγάλες δοκιμασίες. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι άγιοι και άγιοι Το Άγιο Όρος και ο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης στηρίζουν τη Βόρεια Ελλάδα. Αγαπώ ιδιαίτερα τον Άγιο Δημήτριο. Κάθε απόγευμα πριν πάω για ύπνο με αλείφω με την αλοιφή του. Η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από τον Χριστό. Γι' αυτό θα υποφέρει πολύ. Παιδιά στο Η Ελλάδα σήμερα είναι είτε πολύ φωτισμένη είτε πολύ σκοτεινιασμένη. Παιδιά ευσεβών οικογενειών είναι η μαγιά του Χριστού και το μέλλον της Ελλάδος. Εύχομαι να είστε όλοι μαζί με τον Χριστό, όπου κι αν βρίσκεστε σήμερα! Η σωτηρία είναι ανοιχτή σε όλους! Θυμηθείτε τη μετάνοια!"

Πώς νιώθει κανείς για τις προφητείες;

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι.  Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με οιωνούς, λένε, «όπως γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, έτσι θα ζήσεις» -4

Θα ήθελα να πω ότι στην πραγματικότητα δεν ειπώθηκαν από τον γέροντα όλες οι προφητείες, για παράδειγμα, ακόμη και αυτές που αποδίδονται σήμερα στον άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ. Το ίδιο ισχύει και για τις γνωστές ψευδοπροφητείες στο όνομα του αγίου δικαίου Ιωάννη της Κρονστάνδης. Γενικά, ό,τι αφορά προβλέψεις που αποδίδονται σε διάφορους αγίους πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξαιρετική προσοχή. Άλλωστε, όταν συμβαίνουν ορισμένα γεγονότα, πολλοί προσπαθούν να ταιριάξουν αμέσως τις προφητείες σε αυτό που συνέβη για να σπείρουν τον πανικό.

Οι παραπάνω προφητείες, αξίζει να σημειωθεί, δεν είχαν συγκεκριμένες ημερομηνίες, οπότε το τι και πότε θα γίνει είναι άγνωστο. Το κυριότερο σε αυτά είναι η μετάνοια. Επομένως, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να μετανοήσουμε και να είμαστε με τον Χριστό, τότε θα επιβιώσουμε από όλα και δεν θα ανησυχούμε από ειδήσεις και απειλητικές υποθέσεις για το μέλλον.

Η Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με σεισμούς και τσουνάμι.  Φυσικά, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε καμία περίπτωση δεν ζουν με οιωνούς, λένε, «το πώς γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά είναι πώς θα ζήσεις» -5

Θέλουμε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού με φωτεινή διάθεση, προσευχή και ευχαριστίες για το έλεος του Θεού σε εμάς τους αμαρτωλούς.

Δόξα τω Θεώ για όλα!

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου