Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ο πατέρας είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις.


Ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούμε, γιατί ο τρόπος ζωής που ζούμε είναι πολύ αμαρτωλός.

Ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούμε, γιατί ο τρόπος ζωής που ζούμε είναι πολύ αμαρτωλός. "Εσείς, λέει, ζητάτε από τον Θεό να σας ελεήσει και να σας σώσει με μυστηριώδεις τρόπους. Επαναλάβετε αυτά τα λόγια πιο συχνά: "Κύριε, στις μοίρες σου, ελέησέ με!" και επαναλάβετε τον Ψαλμό 50 πιο συχνά: «Δημιουργήστε μέσα μου καθαρή καρδιά, Θεέ».

Ο πατέρας είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις.

Οι χρόνοι του τέλους είναι προ των πυλών. Ακόμα κι εκείνοι στους οποίους ο Κύριος έχει αποκαλύψει ότι ο Κύριος θα δώσει άλλα 1-2 χρόνια για μετάνοια και μετά θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές.

Μπορούμε να καθυστερήσουμε τη σωτηρία, να αλλάξουμε την απόφαση του Θεού, αλλά όλοι πρέπει να το θέλουν. Αλλά και στις οικογένειές μας, 4 στα 5 μέλη έχουν αμφιβολίες. Πολλά συμβούλια αγίων αντιμετωπίζονται ως κάτι τρελό. Και ως απάντηση στα αιτήματά τους για ασθένεια και σοβαρή ασθένεια, λένε ότι μοιάζουν με τις εκκλήσεις των μασαχιστών.

Αλλά οι έσχατοι καιροί μας πλησιάζουν. Και θα υπάρχει Αντίχριστος και Βασιλιάς και σφραγίδα. Αλλά είναι απίθανο κάποιος να το οργανώσει· απλώς ο Αντίχριστος θα είναι κάποιος που απλά δεν ζει σύμφωνα με το Ευαγγέλιο.

Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούμε, γιατί ο τρόπος ζωής που ζούμε είναι πολύ αμαρτωλός.-2

Οι άνθρωποι αμαρτάνουν, ο Θεός δεν θέλει πλέον να υπομείνει, σύντομα θα υπάρξει πόλεμος και λιμός.

Θα είναι λίγοι οι άνθρωποι. Μόνο εκείνοι που είναι έτοιμοι να αντέξουν, να αντέξουν όλο το βάρος των τελευταίων καιρών. Μπορεί να μην είναι πυρηνικό, αλλά θα είναι παρόμοιο με αυτό. Οι άνθρωποι θα επιβιώσουν, αλλά όχι πολλοί, και όσοι μείνουν θα βιώσουν την πείνα. Θα υπάρξει σκοτάδι, όπως προφήτευσαν οι πρεσβύτεροι. Τα χρήματα θα είναι ξαπλωμένα και κανείς δεν θα τα χρειάζεται, τα πτώματα θα είναι ξαπλωμένα και δεν θα υπάρχει κανείς να τα θάψει.

Όλα θα είναι και θα είναι γιατί ένα άτομο δεν θέλει να αλλάξει, δεν προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον Σωτήρα, επιλέγει την ειρήνη, την άνεση, κάθε λεπτό ευτυχία.

Ο Κύριος είναι ο Πατέρας, και ως πατέρας δεν ονειρεύεται και δεν επιθυμεί την ευτυχία, τη χαρά, το καλύτερο για το παιδί του. Και αν συμπεριφέρεται ανάρμοστα, τότε τιμωρήστε το και στερήστε του κάτι για λίγο. Ομοίως, ο Κύριος ανησυχεί με όλη του την καρδιά και την ψυχή για όλους.

Και αυτή η σκλαβιά, που δεν υπήρξε ποτέ, θα είναι τρομερή, τέτοια που κανείς δεν έχει δει και δεν μπορεί να φανταστεί. Θα είναι πικρό, αλλά ο Κύριος θα σώσει τους δικούς του. Θα φτιάξουν δέντρα για να μην τα προσέξει κανείς. Οι υπηρέτες του Αντίχριστου δεν θα τους δουν.

Λέγεται ότι το Λούγκανσκ γίνεται ένα πολύπαθο μέρος όπου θα βρίσκεται ο Αντίχριστος και δεν θα βλάψει όσους διψούν για την αλήθεια του Θεού.

Τώρα δεν υπάρχουν ανοιχτές διώξεις, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότεροι πειρασμοί, πιο επικίνδυνοι από αυτούς που υπήρχαν πριν. Ο εχθρός σπρώχνει κολακευτικά τους ανθρώπους σε αμαρτίες, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί στους ίδιους τους αμαρτωλούς. Οι πειρασμοί, η ψυχαγωγία, το κυνήγι του χρήματος και της άνεσης χαλαρώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να σταματήσουν να μένουν ξύπνιοι. Τώρα πολλοί ακολουθούν ήδη τον ευρύ δρόμο. Και στην Εκκλησία, ακόμη και εκείνοι που πρέπει να ζητούν ό,τι είναι χρήσιμο για εμάς, ζητούν υγεία, ευημερία και ευτυχία. Ξέχασαν ότι δεν μπορείς να φτάσεις στον παράδεισο με τον ύπνο. Μόνο με τη θλίψη μπορεί να κερδηθεί η αιώνια ζωή, μόνο με κόπο και πνευματικό αγώνα.

Οι άνθρωποι ξεχνούν τη σωτηρία, κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι το τέλος είναι κοντά, ακόμα πιο κοντά από όσο μπορεί να φανταστεί. Γι' αυτό περιμένουν θλιβερές και πικρές δοκιμασίες. Και αυτό δεν είναι για όλους, αλλά για τους εκλεκτούς που θα αντέξουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος είπε ότι στους τελευταίους καιρούς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούμε, γιατί ο τρόπος ζωής που ζούμε είναι πολύ αμαρτωλός.-3

Δεν χρειάζεται φαγητό, αλλά καλές πράξεις. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να εμφανιστείτε ενώπιον του Θεού αύριο. Όπως στο αστείο, ένας άντρας πήγε στο νοσοκομείο, ελπίζοντας για μια επιτυχή έκβαση της επέμβασης, αλλά ξύπνησε σε αυτόν τον κόσμο και ρώτησε: «Γιατρέ, πες μου, πώς πήγαν όλα;», στην οποία απάντησαν: « Δεν είμαι γιατρός, είμαι ο Απόστολος Παύλος».

Και πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Και μάλιστα ετοιμαστείτε, γιατί η γη θα είναι πιο μαύρη από τη νύχτα, όλη καμένη και δεν θα υπάρχει τίποτα πάνω της. Κάποιοι λένε ότι όσοι είναι πιο κοντά στο βορρά θα επιβιώσουν. Και άλλοι γέροντες λένε ότι όταν περάσουν θα δουν την πόλη, αλλά τότε δεν υπάρχει καθόλου πόλη.

Και παρόλο που η ταλαιπωρία δεν θα διαρκέσει πολύ, 3,5 χρόνια, πρέπει ακόμα να την επιβιώσουμε. Ούτε 3 μέρες, ούτε 3 μήνες. Και ακόμη περισσότερο, αν σκεφτείς ότι το καλό περνά γρήγορα απαρατήρητο, και το κακό σέρνεται, ο κόσμος θα πιει πολύ θλίψη και λίγοι θα μπορέσουν να αντέξουν αυτό το κύπελλο μέχρι τέλους.

Ο Γέροντας Χριστόφορος είπε:

Ο Αντίχριστος είναι προ των πυλών, και όχι καν πίσω μας, αλλά στη μύτη μας. Η Αποκάλυψη είναι ήδη κοντά, ...τώρα πρέπει να σκεφτούμε όχι τη συνέχιση του ανθρώπινου γένους, αλλά τη σωτηρία των ψυχών - και, με σπάνιες εξαιρέσεις, οι γάμοι δεν ήταν ευλογημένοι. ...Διέταξε να διαβάζουμε μια προσευχή από τον Αντίχριστο κάθε πρωί: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, λύτρωσε μας από τον Αντίχριστο, τον εχθρό της βίας και της μαγείας. Αμήν".

«Αυτή η προσευχή», είπε ο ιερέας, «περιέχει τα πάντα, όπου κι αν βρίσκεσαι, πρέπει να διαβαστεί...

Στον Γέροντα Νικολάι άρεσε να επαναλαμβάνει:

Ταπείνωση, πραότητα, ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και κυρίως προς τους γονείς χρειάζονται ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά στολίζουν έναν άνθρωπο και θα σε συντηρήσουν στους τελευταίους καιρούς. Να θυμάστε πάντα τον Σταυρό του Χριστού - και θα σωθείτε!

Σήμερα οι άνθρωποι έχουν χάσει την αγάπη ο ένας για τον άλλον. Είναι όλο και λιγότερο από αυτήν, γίνεται όλο και λιγότερο. Ακόμη και προς τους συγγενείς, ακόμη και προς τα παιδιά, η τρυφερότητα εξαφανίζεται. Γι' αυτό το τέλος είναι κοντά.

Στροφή μηχανής. Ο Σιλουανός ο Άθως παρακάλεσε να μην ξεχνάμε τις θλίψεις: «Δεν υπάρχουν ασταύρωτοι στον παράδεισο». Συμφώνησε μαζί του ο Στ. Ignatius (Brianchaninov): «Αυτός που δεν σταυρώνεται δεν είναι Χριστός». Τον τελευταίο καιρό, οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να ασκούν τις αρετές, και επομένως θα σωθούν μόνο από θλίψεις.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου