Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Για ποιές καταστάσεις προειδοποίησε ο Ορθόδοξος Γέροντας Ζωσιμά Σοκούρ τη Ρωσία και την Ευρώπη;


Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα.  Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, έχοντας υπόψη την αιωνόβια αδελφική συμβίωση.

Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα. Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, έχοντας υπόψη την αιωνόβια αδελφική συμβίωση. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια σχετική σύγκρουση είχε προβλεφθεί πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Ο πρεσβύτερος του Ντόνετσκ Ζωσιμά ήξερε ήδη πώς θα τελείωναν όλα.

Το μέλλον για το οποίο μίλησε ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ζωσιμά πριν από δύο δεκαετίες έχει ήδη ζωντανέψει. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε πώς θα καταλήξουν όλα αυτά από άλλες προβλέψεις του γέροντα του Ντόνετσκ.

Ορθόδοξη ενότητα.

Ο εξομολόγος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου, Ιβάν Σοκούρ (έτσι τον έλεγαν στον κόσμο) απεβίωσε το 2002. Κατά τη διάρκεια της όχι πολύ μεγάλης ζωής του, έκανε πολλά για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και δικαίως θεωρήθηκε πραγματικό σύμβολο του χριστιανικού Donbass.

Όχι μόνο έθρεψε πνευματικά τους πιστούς, αλλά και προφήτευε και προέβλεψε το μέλλον.

Προέβλεψε πολλά, μεταξύ των οποίων και την ακριβή ημερομηνία της αναχώρησής του. Λίγο πριν από αυτό το γεγονός, είπε στους οπαδούς του πόσο σημαντική είναι η ενότητα της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πίστευε ότι η σωτηρία ολόκληρου του ουκρανικού κράτους βρισκόταν σε μια συμμαχία με τη Ρωσία και σε κοινές αιωνόβιες ορθόδοξες παραδόσεις.

Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα.  Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, έχοντας κατά νου την αιωνόβια αδελφική συνύπαρξη.-3

Όμως και ο Γέροντας Ζωσιμάς γνώριζε ότι όλες οι προειδοποιήσεις του θα ήταν μάταιες και τα γεγονότα θα εξελισσόντουσαν σύμφωνα με το πιο δυσμενές σενάριο. Όπως ακριβώς ήξερα για το επερχόμενο εκκλησιαστικό σχίσμα.

Ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας στην επικράτεια της πρώην Ουκρανικής ΣΣΔ άρχισαν να κοιτούν επίμονα τις εκκλησίες και να διώχνουν τους πιστούς από «λάθος» προσευχές.

«Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ σίγουρα θα παραδοθεί. Και όλη της η χάρη θα κυλήσει στο μοναστήρι Optina (μοναστήρι που βρίσκεται στην πόλη Kozelsk της περιοχής Kaluga, που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και διάσημο, μεταξύ άλλων, από τους σεβαστούς γέροντες. - Σημείωση του συγγραφέα του άρθρου). Δεν θα το δω πια αυτό, αλλά εσύ θα το δεις», είπε ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ζωσιμάς σε συνομιλία με άλλους μοναχούς.

Προβλέψεις: εκπληρωμένες και αναμενόμενες.

Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα.  Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπόψη την αιωνόβια αδελφική συνύπαρξη.-4

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο πρεσβύτερος έγραψε τα οράματά του για το μέλλον, στη συνέχεια συμπεριλήφθηκαν στα βιβλία του (για παράδειγμα, στη συλλογή κηρύξεων "Η ιστορία της Αγίας Ρωσίας"). Έτσι, ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ζωσιμάς κατάλαβε ξεκάθαρα και είδε σε τι θα οδηγούσε όλο το φλερτ των αρχών του Κιέβου με τη Δύση. Δηλαδή, στο Μαϊντάν και την επακόλουθη αναχώρηση από τη Ρωσία.

«Και σήμερα, στους ταραχώδεις καιρούς μας, το σφυροκόπημα ξεκινάει από το Κίεβο - τη μητέρα των ρωσικών πόλεων, από το λίκνο της ρωσικής Ορθοδοξίας. Και από εκεί αυτό το σφυρί θα πετάξει σε όλη τη Ρωσία και δεν θα περάσει ούτε από τη Ρωσία ούτε από άλλα εδάφη. Θα υπάρχουν δαιμονισμένοι τριγύρω», είπε ο μάντης για τα γεγονότα του 2013-2014.

Ο ιερέας προέβλεψε επίσης μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο άλλοτε αδελφικών λαών. Φανταστείτε: αρχές του 2000, όταν η κατάσταση στην πρώην Ουκρανική ΣΣΔ ήταν αρκετά ήρεμη και ειρηνική και, όπως φαινόταν, τίποτα δεν προμήνυε μια σύγκρουση μεταξύ των ανατολικών και δυτικών περιοχών, και στη συνέχεια με τη Ρωσία.

Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα.  Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπόψη την αιωνόβια αδελφική συνύπαρξη.-5

Αλλά η Zosima Sokur ήξερε ήδη τότε ότι η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

«Η οργή του Θεού - η στρατιωτική δράση - πλησιάζει πολύ γρήγορα και δεν θα ξεφύγουμε από αυτήν. Όσο κι αν φωνάζουμε για ειρήνη... Οι ίδιοι οι άνθρωποι ελκύουν την οργή του Θεού πάνω τους. Αυτό το φλογερό κύπελλο θα πέσει στα κεφάλια μας, θα υπάρξουν προβλήματα και βάσανα», προειδοποίησε ο πνευματικός μέντορας.

Μια άλλη προφητεία του σχήματος-αρχιμανδρίτη αφορά την επικείμενη έλευση του Αντίχριστου. Ο Zosima δεν κατονόμασε την ακριβή ημερομηνία, αλλά είπε ότι ο εχθρός του Υιού του Θεού και όλης της ανθρωπότητας θα πρέπει να εμφανιστεί μέχρι το 2030.

«Η ώρα του Αντίχριστου πλησιάζει. Μπορείτε ήδη να αισθανθείτε πώς η ανομία εγκαθιδρύεται σε όλη τη Γη. Οι άνθρωποι σταδιακά εγκαταλείπουν την Εκκλησία και παραδίδονται στο κακό, στην υπερηφάνεια και βάζουν το σεχταριστικό «εγώ» τους πάνω από όλα. Οι ίδιοι κάνουν λάθος και εξαπατούν τους πιστούς, καθοδηγώντας τους στο δρόμο του Ψέματος», είπε ο Γέροντας Ζωσιμάς.

Προειδοποίηση για την Ευρώπη.

Πολλοί απλά δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε στη γειτονική χώρα.  Και ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, έχοντας κατά νου την αιωνόβια αδελφική συνύπαρξη.-6

Ο ομολογητής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου πίστευε ειλικρινά στο αναπόφευκτο της νίκης μας. Συνέκρινε τη Ρωσία με μια πανίσχυρη αρκούδα, που μόλις βγει από τη χειμερία νάρκη, ξυπνά και θα απωθήσει κάθε εχθρό. Προειδοποίησε επίσης την Ευρώπη ότι δεν αξίζει να ξυπνήσει μια αρκούδα που κοιμάται, διαφορετικά δεν θα φανεί καλό σε κανέναν.

«Το ρωσικό πνεύμα είναι πάντα ισχυρό και ανίκητο! Η ρωσική αρκούδα λέει ψέματα και ψέματα, κοιμάται και κοιμάται, υπομένει όλη την ώρα, και μετά, όταν ξυπνήσει, σηκώνεται και παίρνει το γούνινο ρόπαλό της στο πόδι της, τότε όλη η μασονική Ευρώπη θα λάβει από αυτή τη λέσχη ένα αληθινό, ρωσικό, ιερό ένα», είπε ο Σχήμα-Αρχιμανδρίτης Ζωσιμάς.

Ο μοναχός του Ντόνετσκ, όπως και άλλοι ορθόδοξοι θιασώτες, ήταν ακράδαντα πεπεισμένος ότι στο τέλος η χώρα μας θα νικούσε όλους τους εχθρούς της και θα αναζωογονούσε μια ενιαία χώρα, η οποία θα περιελάμβανε τη Μεγάλη Ρωσία, τη Μικρή Ρωσία και τη Λευκή Ρωσία.

Και η Ορθοδοξία και η αληθινή πίστη στον Θεό θα παίξουν τεράστιο ρόλο στη μελλοντική νίκη.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου