Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκπλήρωση Βιβλικών Προφητειών;

Ξύπνησα το πρωί του Σαββάτου και σοκαρίστηκα όταν διάβασα τον τίτλο: «Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο».


Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από την ημέρα που το Ισραήλ βρισκόταν επίσημα σε πόλεμο στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, όταν δέχθηκε επίθεση από την Αίγυπτο. Συρία και άλλοι. Αλλά αυτός είναι ένας άλλος τύπος πολέμου.

Χιλιάδες ρουκέτες έπεσαν βροχή στο Ισραήλ από πολλές κατευθύνσεις και ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν από ξηρά, θάλασσα και ουρανό. Τώρα, εκατοντάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν και απήχθησαν, και χρησιμοποιούσαν αυτό που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως μεθόδους που μοιάζουν με το Ισλαμικό Κράτος: στόχευση νεαρών γυναικών και μικρών παιδιών, εκτόξευση μαζικών αδιάκριτων ρουκετών προς κέντρα πληθυσμού αμάχων, καθώς και διείσδυση τρομοκρατών σε πόλεις και οικισμούς κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Πήγαιναν κυριολεκτικά σπίτι σε σπίτι, πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τους νέους και τους ηλικιωμένους. Πήραν ομήρους. Ηλικιωμένες γυναίκες, μικρά παιδιά, νεαρές γυναίκες - στόχευσαν ειδικά τους αμάχους σε αυτή την επίθεση. Μερικές από τις γυναίκες που πήραν ως ομήρους ήταν επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος. Μέχρι σήμερα, και ο αριθμός αυτός τραγικά θα γίνει μόνο μεγαλύτερος, υπάρχουν 1.300 νεκροί και 2.000 τραυματίες. Αυτή η επίθεση είναι απλώς άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να πει: «Είμαστε σε πόλεμο».

Εχθροί του Ισραήλ.

Ποια είναι η Χαμάς; Είναι τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδοτείται από το Ιράν. Αυτό δεν είναι μυστικό.

Ένας εκπρόσωπος του Ιράν, Γκαζί Χαμάντ, είπε στο BBC ότι η τρομοκρατική ομάδα είχε λάβει χρηματοδότηση για την επίθεση, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Και το Ιράν έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι στόχος τους είναι να καταστρέψουν το Ισραήλ. Έχουν επίσης επισημάνει ότι αναπτύσσουν πυρηνικό όπλο. Στο παρελθόν έχουν απειλήσει ότι, με τα δικά τους λόγια, θα εξαφανίσουν το Ισραήλ από προσώπου γης.

Ένας ηγέτης του Ιράν είπε, "Ρωτούν, "Είναι δυνατόν για εμάς να γίνουμε μάρτυρες ενός κόσμου χωρίς Αμερική και Σιωνισμό;" Αλλά θα έπρεπε να ξέρετε ότι αυτό το σύνθημα και αυτός ο στόχος είναι εντελώς εφικτά και σίγουρα μπορούν να επιτευχθούν. Το καθεστώς που κατέχει την Ιερουσαλήμ πρέπει να σβήσει από τον χάρτη». 1

Είναι ενδιαφέρον πώς επιστρέφει πάντα στην Ιερουσαλήμ. Η Βίβλος προέβλεψε, πριν από χιλιάδες χρόνια, ότι τα γεγονότα του τέλους του χρόνου θα περιστρέφονταν γύρω από την Ιερουσαλήμ. Όχι το Σαν Φρανσίσκο. Όχι το Λος Άντζελες. Όχι η Μόσχα. Όχι το Παρίσι.

Αλλά η Ιερουσαλήμ, αυτή η μικροσκοπική πόλη, σε αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι γης, θα παίξει βασικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Είναι το επίκεντρο των γεγονότων του τέλους. Είναι εκπληκτικό όταν το σκέφτεσαι, γιατί στο Ζαχαρίας 12:3–4 ο Θεός λέει: «Θα κάνω την Ιερουσαλήμ σαν ένα μεθυστικό ποτό που κάνει τα κοντινά έθνη να τρελαίνονται όταν στέλνουν τα στρατεύματά τους να πολιορκήσουν την Ιερουσαλήμ και τον Ιούδα. Εκείνη την ημέρα θα κάνω την Ιερουσαλήμ αεικίνητο βράχο. Όλα τα έθνη θα συγκεντρωθούν εναντίον του για να προσπαθήσουν να το μετακινήσουν, αλλά θα κάνουν μόνο κακό στον εαυτό τους» (NLT).

Δώστε Προσεκτική Προσοχή.

Τώρα, η ειρωνεία όλων αυτών είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω της κυβέρνησης Μπάιντεν έδωσαν μόλις έξι δισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράν. Τι κακή κίνηση είναι να δίνεις χρήματα σε ένα έθνος που υποστηρίζει την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Αλλά εδώ πρέπει να δώσουν προσοχή οι σπουδαστές της Βιβλικής προφητείας. Η Βίβλος μας λέει στους έσχατους καιρούς ότι το Ισραήλ θα διασκορπιζόταν και θα συγκεντρωθεί ξανά. Αυτό συνέβη, και αυτό ήταν πραγματικά το σημάδι που έθεσε το προφητικό ρολόι να χτυπά.

Στα τακούνια του Ολοκαυτώματος, ποιος θα πίστευε ποτέ ότι αυτοί οι Εβραίοι που έχασαν έξι εκατομμύρια ζωές από τους Ναζί θα επανέλθουν με κάποιο τρόπο στην πατρίδα τους, αλλά συνέβη, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Και στις 14 Μαΐου 1948, το Ισραήλ έγινε έθνος. Είμαι περήφανος που λέω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το πρώτο έθνος που το αναγνώρισε αυτό.

Αλλά μετά τη συγκέντρωση του Ισραήλ, ο Κύριος είπε ότι θα δεχόταν επίθεση. Συγκεκριμένα, στα εδάφια Ιεζεκιήλ 37 και 38, η Βίβλος μιλάει για τη συγκέντρωση του Ισραήλ και στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μεγάλη δύναμη από τον Βορρά που της επιτίθεται. Αυτή η δύναμη προσδιορίζεται ως Magog. Ποιος είναι ο Magog; Άκου, κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα.

Αλλά πολλοί σπουδαστές της Γραφής και δάσκαλοι προφητειών πιστεύουν ότι είναι η σύγχρονη Ρωσία. Νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλή υπόθεση για αυτό. Αν βγείτε από έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής και κοιτάξετε προς τα βόρεια του Ισραήλ, θα βρείτε τη Ρωσία. Γιατί η Ρωσία θα ήθελε ποτέ να εισβάλει στο Ισραήλ; Λοιπόν, υπάρχει κάτι άλλο που λέει η Βίβλος για τη Magog, αν είναι όντως Ρωσία, και ότι ένας από τους συμμάχους της που θα παρελάσει μαζί της είναι η Περσία.

Περσία είναι το αρχαίο όνομα του σύγχρονου Ιράν. Έτσι, η Βίβλος προέβλεψε πριν από εκατοντάδες χρόνια ότι αυτή η μεγάλη δύναμη από το βόρειο τμήμα του Ισραήλ θα της επιτεθεί αφού συγκεντρωθεί ξανά, και ένας από τους συμμάχους που θα επιτίθεντο στο Ισραήλ με τη Ρωσία ή τον Magog, όποιος κι αν είναι, θα ήταν το Ιράν ή η Περσία.

Ούτε μία φορά τα τελευταία 2.500 χρόνια η Ρωσία δεν συνήψε στρατιωτική συμμαχία με την Περσία, το Ιράν, αλλά πρόσφατα ανέπτυξαν μια ειδική σύνδεση. Η Ρωσία έχει υπογράψει συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση πυραύλων στο Ιράν και οι Ιρανοί βοήθησαν τους Ρώσους, παρέχοντάς τους drones, οπλισμένα drones για χρήση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Βιβλική προφητεία μπροστά στα μάτια μας.

Πώς μπορείς να σταματήσεις κάτι τέτοιο; Ας πούμε απλώς, για χάρη ενός σημείου, ότι το Ισραήλ αποφάσισε να χτυπήσει το Ιράν, ειδικά επειδή χρηματοδοτεί όλα αυτά.

Τι θα παρήγαγε αυτό; Λοιπόν, θα μπορούσε να προκαλέσει μια σύγκρουση για την οποία διαβάζουμε στο Ιεζεκιήλ 38. Η Βίβλος λέει ότι ο Μαγώγ θα έρθει παρά τη θέλησή της. η Βίβλος περιγράφει αγκίστρια στα σαγόνια της, που την τραβούν προς τα εμπρός σχεδόν σαν να έρχεται ο Μαγόγκ απρόθυμα μαζί με τον σύμμαχό της, την Περσία (ή το Ιράν).

Λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό είναι το σενάριο που θα παίξει; Όχι. Αλλά αν σηκωθείτε το πρωί και διαβάσετε αυτόν τον τίτλο, «Η Ρωσία επιτίθεται στο Ισραήλ», δέστε τη ζώνη σας γιατί βλέπετε να εκπληρώνονται οι Βιβλικές προφητείες στη ζωή σας μπροστά στα μάτια σας.

Τι πρέπει να κάνουν οι Χριστιανοί υπό το φως όλων αυτών; Δύο πράγματα.

Ο Ιησούς είπε: «Τώρα όταν αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά, κοιτάξτε ψηλά και σηκώστε τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η λύτρωσή σας» (Λουκάς 21:28 NKJV). Αυτό πρέπει να κάνουμε, αναζητώντας τη σύντομη επιστροφή του Ιησού Χριστού.  

Χρειάζεται όμως και να προσευχόμαστε. Η Βίβλος μας λέει να προσευχόμαστε για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ (Ψαλμός 122:6). Θέλουμε να προσευχηθούμε να φτάσουν σε κάποιο είδος ειρήνης. Θέλουμε να προσευχηθούμε να σταματήσει αυτή η φρικτή τρομοκρατία και να μπορέσουν να πάρουν πίσω τους ομήρους τους. Και θέλουμε να προσευχηθούμε ο Θεός να βάλει το χέρι προστασίας Του στο έθνος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτού του άνευ προηγουμένου πολέμου.

 harvest.org

ΑΠΟΔΟΣΗ :ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου